ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИХ МАКС / DIH MAX

Съдържа диосмин, микрокристална целулоза, повидон К30, натриев нишестен гликолат тип А, магнезиев стеарат, поливинил алкохол, макрогол, талк, оцветители

Предназначение

дих максДИХ МАКС е диосминов продукт; активната съставка поддържа здравословни показатели за състоянието на вените, съдейства за възстановяване на еластичността и здравината им, подкрепя и осигурява нормалния им тонус.

Медикаментът се препоръчва при венозна недостатъчност в долните крайници, изразена в болки, тежест, схващания на мускули. Прилага се за овладяване на симптоматиката при остри състояния, свързани с хемороиди.

Как се приема

Приемът на ДИХ МАКС се препоръчва от лекар; дневната доза и продължителността са в зависимост от здравословния проблем и общото състояние на пациента, както и от качеството на повлияване. При венозна недостатъчност и “тежки крака” стандартната доза е една таблетка на ден; тя се поглъща цяла – с вода, по време на хранене, или се разтваря предварително в 100-120 мл вода.

При хемороиди – остри състояния с болки, сърбеж и кървене, дневните дози са по-големи. През първите четири дни могат да се взема три пъти дневно по една таблетка, след което дозата се намалява на 2х1, само сутрин и вечер.

При пропуснат прием се изчаква времето за следващия, а при неволно предозиране се търси консултация с лекуващия. Обикновено няма сериозни последици, но приемът на по-високи дози не се препоръчва.

Приемът се прекратява, когато лекуващият прецени това за възможно.

Възможни нежелани ефект

ДИХ МАКС може да причини алергични реакции, провокирани основно от активната съставка диосмин. Изразяват се в кожни реакции – сърбеж, обриви, зачервяване, уртикария, екземи.

В по-редки случаи   редки случаи се съобщава за влошено качество на съня и безсъние, трудно заспиване, главоболие, световъртеж, умора и мускулни схващания, раздразнителност и тревожност, понижаване на артериалното налягане, сънливост. Най-често тези симптоми са слабо проявени и изчезват след спирането на приема.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се използва при алергия към някой от компонентите му.

ДИХ МАКС не се препоръчва за кърмачки и бременни. При крайна необходимост и след точен анализ от страна на лекуващия медикаментът може да се допусне за лечение на бременни, но за кратко и само под медицински контрол.

Прилагането при деца и подрастващи не е изследвано и следва да се избягва. Не се препоръчва използването му и при пациенти с чернодробни и бъбречни заболявания.

Възможно е при пациенти с криза от хемороиди медикаментът да предизвика усилване на болестните симптоми. Това е сигнал за спиране на приема; необходимо е да се потърси медицинска помощ.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма обявени резултати от изследвания за взаимодействието на медикамента с други лекарства. При необходимост от медикаментозно съвместяване задължително се прави консултация с лекуващия за безопасността на възможния паралелен прием.

Усреднена цена в аптеките – 26 лв за 30 таблетки от 1 г

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *