Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФОРКСИГА / FORXIGA

Съдържа дапаглифлозин, микрокристална целулоза, безводна лактоза, кросповидон, силициев диоксид, магнезиев стеарат, поливинилалкохол, титанов диоксид, макрогол, талк, жълт железен оксид

Предназначение

форксига,ФОРКСИГА е антидиабетен продукт за перорален прием. С негова помощ се намаляват стойностите на кръвната захар при пациенти с диабет тип 2. Използва се само за пациенти на възраст над 18 години.

Медикаментът намалява високите стойности на кръвната захар, като стимулира отделянето й с урината. Обикновено се препоръчва в случаите, когато това не може да се постигне чрез диета, физическа активност или други лекарствени средства.

Как се приема

Стандартната доза ФОРКСИГА е 10 мг веднъж дневно. Лечението може да започне с доза от 5 мг, ако пациентът е със заболяване на черния дроб; тя може да бъде коригирана впоследствие по преценка на лекуващия. Таблетката се поглъща цяла, с вода, без връзка с храненията. Може да се комбинира с друг медикамент за корекция на кръвната захар или с инсулин.

При пропуснат прием обичайната доза може да се вземе и по-късно, но само ако до следващия остават най-малко 12 часа. Ако времето е по-малко, трябва да се изчака следващият прием и да се вземе нормалното количество.

Спирането на приема става по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Необходима е медицинска помощ, ако приемът на лекарството причини рязко спадане на кръвната захар – състоянието се разпознава по симптоми като треперене, сърцебиене, изпотяване, тревожност, главоболие, затруднено зрение, глад. Други странични ефекти са гениталните инфекции, болки в гърба, отделяне на голямо количество урина, промени в концентрацията на холестерола в кръвта, на червените кръвни клетки, промени в креатинина и уреята. Съобщава се и за жажда и запек, пресъхване на устата, отслабване на бъбречните функции, загуба на тегло.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФОРКСИГА не се използва при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът не се прилага за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва прилагането на лекарството при бременност и кърмене.

Лекарството не се дава на хора над 75-годишна възраст.

Рискови пациенти, за които е необходима индивидуална преценка за безопасна употреба, са тези с диабет тип 1, при пациенти с диабетна кетоацидоза,  с бъбречни и чернодробни заболявания, преживели инсулт или със сърдечно заболяване, при редовно вземащи лекарства против кръвно, при гадене и повръщане, при инфекции на пикочните пътища.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да получи информация, ако пациентът взема отводняващи или друго лекарство за намаляване на кръвната захар.

Всяко съвместяване на лекарства с ФОРКСИГА трябва да бъде анализирано предварително и да се състави безопасен за пациента терапевтичен план.

_

Усреднена цена в аптеките – 93 лв за 30 таблетки от 10 мг

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *