Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разпознаем и излекуваме застоялата жлъчка (рецепти от руската лечителка Елена СВИТКО)

„Господар на тялото“, „диригент на човешкия организъм“ – това са все похвални определения, които руската лечителка Елена СВИТКО адресира към жлъчния мехур

 Елена СВИТКО
Елена СВИТКО в своя кабинет в Киев

Кожата най-добре „показва“ проблемите с жлъчния мехур, и най-вече – с черния дроб. На първо място, състоянието на черния дроб се отразява върху кожата. Сухота и обриви – това са все сигнали за скрити болестни процеси в черния дроб и жлъчката. В допълнение, от големия пръст на крака от едната страна минава меридиана на жлъчния мехур, а от другата – на черния дроб.

Днес дори малките деца имат проблеми с тези два органа. По-специално – диагностицира се дискинезия на жлъчния мехур при пациенти в ученическа възраст. Това е притеснително, заради усложненията, които дискенезията може да причини на подрастващия организъм.

Жлъчният мехур е господарят на тялото, а когато е „изцеден“, и жлъчката е в застой, функционирането на черния дроб се нарушава.

Напрегнат начин на живот, стрес и излишни нерви „свиват“ жлъчния мехур, и той спира да работи нормално. Когато е налице застой на жлъчката, следва спазъм на жлъчния мехур, и като резултат – запушване на жлъчните пътища, коремна болка и т.н.

Също така, болестта на жлъчния мехур може да бъде наследствена или причинена от недохранване и хелминтови инвазии. В черния дроб и жлъчния мехур могат да се натрупват отпадъци, образувайки камъни и мазни отлагания, което води до нарушено функциониране на тези органи.

Затова – слушайте вашия организъм

Как можем сами да разпознаем дали има застояли процеси в жлъчния мехур, както и появата на холелитиаза? Особено внимателни трябва да бъдат онези, които пренебрегват правилата на здравословното хранене. Те трябва да обърнат внимание на ето тези сигнали на тялото: загуба на апетит, гадене, тежест в стомаха, чувство на напрежение в десния горен квадрант (обикновено след хранене), горчив вкус в устата сутрин и др.

Ако камъните запушат жлъчните пътища, се появява чернодробна колика. Обикновено това се случва през първата половина на нощта – времето на най-интензивната работа на черния дроб и жлъчния мехур. Атаките могат да продължат до няколко часа.

На първо място, на пациента трябва да се осигури пълна почивка и покой (ако той не изпитва силна болка, която го кара да се гърчи). Добре е да се постави на легло и да се сложи върху корема топла грейка. Ако е в състояние, може да направи топла баня за 15-20 минути. Трябва също да имате под ръка антиспазматични средства, които се взимат от аптеката без рецепта. Дори и да настъпи временно облекчение – задължително се обадете на Бърза помощ.

В случай на заболяване на жлъчния мехур, по-специално, ако има камъни в него, болният трябва да се придържа към строга диета.

За лечение на заболявания, свързани с дисфункция на жлъчния мехур, руската лечителка Елена СВИТКО препоръчва следните лечебни рецепти

Инфузия от цвят на жълт смил

2 ч.л. сух цвят от жълт смил се слагат в 200 мл вряща вода, настояват се в термос за 10 мин и се прецеждат. Добавете лимонов сок на вкус. Разделете съдържанието на три части. Пие се 30 минути преди хранене по три пъти на ден.

Билкова инфузия от цвят на син здравец

2 ч.л. цвят от син здравец се слагат в 400 мл вряща вода и се настоява в термос за 8 часа. Пие се на малки порции през целия ден.

Чай от котешка стъпка

1 ч.л. съцветия от билката котешка стъпка се вари 5 минути в 200 мл. вода. Настоява се 4 часа. Пие се по 50 мл 3-4 пъти дневно преди хранене.

Инфузия от брезови листа

1 супена лъжица сухи листа от млада бреза се изсипват в 250 мл вряща вода. Вари се 5 минути. Към готовата, прецедена и топла инфузия се прибавя щипка сода за хляб. Пие се по 50 мл. 30 минути преди хранене пет пъти на ден. Курсът на лечение с този чай е дълъг.

Източник: www.svit-ko.info

Холимин
ХОЛИМИН помага при проблеми с черния дроб и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *