Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Маска за лице на императрица Елизабет: при състаряване и проблемна кожа

Предлагаме ви нестандартна и много полезна за кожата на лицето маска, ползвана от императрица Елизабет. Заедно с това ще научите и още няколко ценни рецепти за маски, доказали своята ефективност във времето


Ако си представим, че нашето тяло е витрина, то цялостното впечатление зависи от нейния „дизайн“. Не е случайно, че доста точно определяме възрастта на човек, гледайки лицето му. Козметиците редовно ги прилагат, а и жените знаят, че има подмладяващи маски за лице. Често те се основават на освежаващия ефект, който има парче лед върху кожата. И това не е случайно. Следователно, сутрешните козметични процедури е добре да започнете с обтриване на лицето с бучка лед.

Поради липса на достатъчно сън, лицето изглежда подпухнало. Кожата повяхва, появяват се пъпки и петна.

Затова е добре да направите сутрешна маска на основата на синя глина

Смесете белтъка на едно яйце с половин супена лъжица сол и една лъжица синя глина. Разбъркайте, нанесете и оставете да действа 15-20 минути. Тази маска почиства много добре и стеснява порите на лицето. Тя служи само за подготовка на кожата.

След нежния пилинг е добре да подхраним

Затова, вземете един добре узрял домат, рендосайте го и добавете към него синя глина. Количеството на синята глина трябва да е толкова, че да се получи хомогенна смес, която лесно може да се нанесе върху лицето.

Глината изсъхва, стяга и набавя на кожата ценни микроелементи, които имат антиоксидантни свойства. Доматите съдържат подмладяващите витамини А и С, както и много ензими.

След като всече знаете тези лесни и много ефективни маски за лице, време е за тежката артилерия – маска с пилешки дроб на империатрица Елизабет Петровна

150-200 грама суров пилешки черен дроб се смила в месомелачка и се прилага върху почистеното лице.

От горе се поставя намачкано листо от зеле, което премахва подпухналостта от лицето и признаците на умора.

Маската остава върху лицето за 15-20 минути. След това се изплаква със силна и топла инфузия от лайка.

Тази екстремна маска не е за дами, които изпитват погнуса при вида на сурово месо. В миналото обаче, дори и царските особи са запазвали хладнокръвие при вида на кръв. А и от край време се знае, че жените са готови на всичко, само и само да запазят младостта на кожата, и да имат чисто лице, без бръчки и петна.

След като лицето е почистено и подхранено, време е да помислим и за това какво може да се направи, за да има кожата младежки блясък

Предлагаме ви една доста древна рецепта, от XVIII век. Ползвали са я придворните дами във Франция и Англия.

Взимате 1 чаена лъжичка мед, на върха на лъжицата – суха горчица и 1 супена лъжица бадемово брашно, приготвено от бадеми. За да не се нарани лицето, медът трябва да е течен, а не захаросан.

Всичко това се смесва и се нанася върху кожата на лицето, като избягвате областта около очите. Колкото по-дълго останете с тази маска, толкова по-добре. След това, върху почистеното и подсушено лице, се нанася лек дневен крем.

За всеки случаи за всяка кожа – древна рецепта за „вода“ за измиване на лицето

Рецептата е от 1830 година.

„Вземете мляко от магаре и яйца, и си направете вода за измиване на лицето. Така кожата ще стане бяла и привлекателна.“

Яйчните черупки трябва да се счукат на прах и да се смесят с млякото.

Ясно е, че магарешко мляко трудно се намира в днешно време, затова спокойно може да го замените със суроватка.

Млечната суроватка има благоприятно въздействие върху кожата на лицето. Този ефект отдавна е изпитан от младите селски жени.

И тъй като здравето и красотата започват отвътре, добре е да комбинирате ползването на маските с тази далекоизточна подмладяваща напитка

Знае се, че японките нямат вид на пенсионерки, дори и когато отдавна са навършили 80 години.

Вземете по една чаша сок от моркови, цвекло и черна ряпа.

Смесете ги и изсипете половин литър саке (водка или ракия), добавете чаша мед, разбъркайте, плътно затворете капака на съда и го поставете в продължение на две седмици на хладно и тъмно място. Най-добре е да се зарови в земята на дълбочина 70 см.

Взимайте от готовата смес по една супена лъжица два пъти на ден преди хранене.

Източник: Савелий Къшнички, от книгата „Съвети от хора без възраст“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *