Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Евтино и безвредно: Тези природни средства връщат младостта на кожата!

Природни средства и отвари връщат младостта на кожата. Грижим се за лицето и тялото си с продуктите от кухнята.

Красотата е едно от най-ценените качества, откакто свят светува. Именно затова, векове наред се грижим за външния си вид. Борим се с килограмите, с лошия вид на косата и с проблемната кожа, използвайки скъпи козметични продукти, които обаче не винаги показват резултат.

В същото време, природата е на наша страна, като ни предлага напълно естествени продукти. Освен че са доста по-евтини и безвредни, те са и доста по-ефикасни. Всички техни качества ги правят наистина чудотворни и няма как да не изпробваме магията им.

Вид

Въпреки купищата скъпа козметика, все повече гримьори, блогъри и световноизвестни звезди споделят своята тайна за красива кожа – кокосовото масло. В своя натурален вид, то може да бъде закупено дори от близкия хранителен магазин. Освен, че е много здравословно в кулинарията, то става все по-известно средство за разкрасяване. Можем да го използваме както за лицето и тялото, така и за здравето на косата.

младостта на кожата
Ползвайте кокосово масло както за лицето и тялото, така и за косата

Кожата на лицето, независимо дали е суха, мазна или комбинирана, има нужда от хидратация. Тя може да протича от вътре – навън, като пием повече вода, и отвън – навътре, като използваме крем, или в случая кокосово масло. Нанасяме го вечер преди лягане, с масажиращи движения, за да подобрим кръвообращението и да постигнем желания блясък.

Можем да го използваме и срещу сухи устни, поради овлажняващите му способности. Този продукт се справя много добре и с почистването на грима, тъй като успява да разбие формулата му. Напоено памуче с кокос, премахва дори и водоустойчивия грим. Поради сходството между състава му и този на естествените масла в кожата, то балансира омазняването. Работи също толкова успешно и срещу старческите петна, бръчките и обезцветяванията, като благоприятства производството на нови клетки.

Душ

Що се отнася до тялото, време е да изхвърлим всички шишета с лосиони, които само цапат дрехите ни и не вършат никаква работа. Кокосовият продукт върши много по-добра работа за него. След хубав и отпускащ душ вечер, обилно се намазваме от главата до петите за мека като коприна кожа.

Косата ни не остава пренебрегната от рецептата за красота. Със същото чудотворно мазило, намазваме дължините й, като слагаме двойно количество по връхчетата. Употребяваме го като естествен балсам и го отмиваме с шампоан и вода след 30 минути. Той ще омекоти гривата ни, като й придаде блясък и предотврати заплитанията, цъфтежа и накъсванията.

Грижа

Сред другите често спрягани от разбираните домашни средства за красота, е авокадото. То е полезно не само в чинията ни, но и върху кожата ни. Можем също да го използваме в маски за коса. Пример за такава е тази с авокадо, мед и зехтин, която подхранва и съживява косата. Голям е ефектът му и върху тъмните кръгове под очите. Към половината от плода, добавяме половин краставица и сока от половин лимон. Пасираме добре трите съставки, до получаването на гъста консистенция. С нея напояваме, разрязани наполовина, памучни тампончета за почистване на грим.

Направеното количество домашна маска, можем да използваме за около седмица, като я използваме всяка сутрин за поне 15 минути. Тази рецепта обещава да премахне сенките и да редуцира подпухването. Магическият зелен плод, можем да използваме и върху цялото си лице. Поради богато съдържание на полезни мазнини, той се справя добре с дехидратираната и суха кожа, като я превръща в мека и сияйна.

Почистване

Козметичният пазар предлага разнообразие от ексфолианти, които изглаждат кожата. Не е задължително обаче да харчим големи суми за тези луксозни продукти, при условие, че можем да си ги приготвим сами. Що се отнася до лицето, домашна скраб можем да си направим по два начина.

Единият е със сода за хляб. Тя е много подходяща за мазна кожа. Именно затова я смесваме с лъжица мед и лимонов сок, който благодарение на киселинността си също редуцира отделянето на серум. Смесваме съставките и бъркаме, докато получим консистенция, наподобяваща крем.

Подобна почистваща мъртвите клетки скраб за лице, можем да си приготвим и със захар. Отново към нея прибавяме така полезния мед и нищо повече. По желание можем да включим и няколко капки от любимото си етерично масло. След като изтъркаме добре, ще сме премахнали най-горния слой кожни клетки и ще сме върнали жизнеността на лицето си.

Можем да зарадваме бюджета си и с домашен ексфолиант за тяло. Съставките са само две, а именно мед и утайка от кафе. И двата продукта действат много добре за подхранването и почистването на кожата.

Нанасяме сместа, като е препоръчително да я разнесем с натиск и кръгови масажиращи движения. След това я отмиваме под душа и се радваме на прекрасните резултати.

Източници: Тeлегрaф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *