Лечителят Дрожеников: За да се отървете от болка в ставите, всяка сутрин ги натърквайте със… слюнка

Спомняте ли си как лекувахме малките рани и натъртвания в нашето детство? Малко плюнка, едно листо отгоре и всичко беше наред


Може би това не е просто детска игра, а нещо, в които има някакъв смисъл? В народната медицина има много препратки към лечебната сила на слюнката. Има хора, които са склонни да вярват. За тях, а и за всички останали, които искат да са просто информирани, е тази статия.

И друг път сме публикували информация, свързана с нетрадиционното, но и ефективно лечение, препоръчано от руския лечител Александър Дрожеников. Предлагаме ви да изгледате и видеото, в което той споделя своя личен опит за лечението със слюнка.

Помощ при артритни болки: терапия със слюнка

 

Какво правите, когато случайно се нараните? Една от първите неосъзнати реакции на хората при убождане или порязване е да захапят пръста, който е наранен. Третирането със слюнка е интуитивен импулс за самолечение. Животните също правят това: облизват раните си и това им действие работи безпроблемно. В народната медицина има много препратки към лечението със слюнка при широк спектър от заболявания.

Слюнката има лечебни свойства, особено сутрин, така наречената гладна слюнка. Нашето тяло произвежда вещества, които могат да помогнат при много неприятни заболявания. Включително артрит, артроза и всякакъв вид болка в ставите. Това са доста сериозни заболявания, при които болните са склонни да опитват какво ли не.

Оказва се, че както и при обикновената настинка, така и при по-тежки заболявания имаме нужда не толкова от лекарство-чудо, за което да дадем една торба пари. Нужно е единствено постоянство. В миналото едно обикновено цвете, като невена, или бурен – като глухарчето, са били безценни помощници в здравето на нашите прадеди. Сега отново се сещаме за тях, но все под формата на лекарства. А защо да не ги ползваме направо от природата, така както ни ги е дал нашия Бог? Защото съвременните хора са мързеливи. те търсят бърз ефект, без да спазват дори елементарна дисциплина.

Вземете за пример хората с високо кръвно налягане. Или такива, които имат чернодробна стеатоза. И в двата случая има такива, които дават много пари за лекарства, и в същото време преяждат! Иска се дисциплина, иска се постоянство. Иска се неуморна работа за нашето здраве и вяра. Затова не трябва да ви учудва, че слюнката може да помогне за овладяване на болката при артрит. Ако има постоянство, ще има и резултат.“, казва лечителят Александър Дрожеников.

Kакво точно трябва да се направи при терапията със слюнка, предложена от лечителя Дрожеников?

Александър Дрожеников предлага артрита да се лекува с един прост метод. Всяка сутрин, преди закуска, седнете на удобен стол, вземете малко количество слюнка в ръката си и я разтъркайте върху възпаленото място. Разтривайте внимателно и леко с кръгови движения. Процедурата повторете три пъти и я правете всяка сутрин, без пропуск. Така постепенно болката от артрита ще утихне и ще се оттегли.

Може да правите разтривки, или да направите и компрес. Необходимо е просто да навлажните със слюнка средата на един истински типов хляб, да го привържете, или да натриете с него болното място. Болката и възпалението ще изчезнат след една-две седмици, при положение, че всяка сутрин правите тази процедура. Само тогава резултатът ще бъде забележим.

И не забравяйте, че нашите стави страдат от факта, че се храним погрешно. За да се предотврати появата на артрит, артроза и подагра, трябва да промените диетата си. Има редица продукти, които могат да намалят нивото на пикочна киселина в организма, което е полезно, дори ако не страдате от артрит.

В този видеоклип Александър Дрожеников разказва как той третира болестите си със слюнка.

В допълнение за пациентите със ставни проблеми, „простата“ слюнка може да лекува много повече. Ще споделим с вас някои от най-популярните рецепти.

КАКВО ИЗЦЕЛЯВА СЛЮНКАТА

1. Главоболие

За да се отървете от главоболие, навлажнете пръстите си със слюнка и бавно разтривайте слепоочията обратно на часовниковата стрелка, както и точката между очите. Повтаряйте на всеки 15 минути, докато болката мине.

2. Херпес

След като се събудите, оближете болното място за 15 минути, на кратки интервали. Резултатът ще бъде видим след една седмица.

3. Брадавици

Брадавиците и папиломите също може да се третират с „гладна“ слюнка, с леко масажиращи движения. Ще изчезнат след около десетина дни.

4. Безсъние

За бързо заспиване трябва да навлажнете пръстите си със слюнка и леко да масажирате клепачите, носа и точката между показалеца и палеца на двете ръце. Масажът трябва да се извършва обратно на часовниковата стрелка. След 10 минути ще заспите.

Както можете да видите, слюнката е лечебен еликсир, който тялото ни само произвежда. Лечението със слюнката не може да замести някои традиционни лекарства, но може да облекчи болката. В тежки случаи е по-добре да се консултирате с лекар. Грижете се за себе си и за вашето здраве!

Източник: vashaspina.ru

Оценете статията
Оценка 3.4 от 16 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.