Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Комаровски обяснява как се разпознава аутизма при малките деца

Аутизмът е нарушение, което се проявява в резултат на нарушение в развитието на мозъка. Аутистите имат проблеми с взаимодействието с обществото и комуникацията с близките

аутизма
Те по-трудно осъзнават и общуват, за разлика от здравите хора. И причината за това е особеността на умствената им дейност.

Аутистите имат ясно определен и ограничен кръг от интереси, както и действия, които са повтарящи от един и същ тип. Знаците за аутизъм започват да се появяват още в ранното детство.

Как могат да бъдат разпознати и какви са те? Ето достъпното обяснение на д-р Евгени Комаровски

След дипломирането си доктор Комаровски започва работа като педиатър. Не след дълго става лекар от най-висока категория, открива частна практика, започва активно участва в телевизионни предавания и да води свое собствено предаване, наречено „Училището на доктор Комаровски“.

За съжаление няма пълно лечение на аутизма. Затова повечето лекари не го наричат болест, а състояние. Децата или хората с аутизъм не са болни. Те просто са различни.

Известно е, че с ранни поведенчески и когнитивни интервенции детето може да бъде подпомогнато да придобие някои умения за самопомощ и социално взаимодействие.

Детски аутизъм – как да го познаем?

Доктор Комаровски идентифицира следните признаци и симптоми на аутизъм при деца :

– Неспособност или нежелание да се адаптира към промените.

– Неразбиране и липса на разграничаване на опасни ситуации.

– Странно отношение към предметите.

– Хиперактивност или пасивност.

– Липса на реч или слабо развитие на изразяването.

– Смях или плач без причина.

– Свръхчувствителност или слаба чувствителност към външни звуци.

– Използване на играчките за други цели.

– Неспособност да намери общ език с другите хора.

„Тези признаци са от значение за деца над 2 години. Но дори и ако детето ви още не е на две години, и има нещо, свързано с развитието му, което да ви притеснява – консултирайте се с лекар „, препоръчва доктор Комаровски.

Аутистичното дете се нуждае от помощ и може да му се помогне. Как да стане това е в състояние да каже само лекар след диагностициране. Защото всеки се нуждае от индивидуален подход. Целта на лечението е обща и се състои в облекчаване на напрежението в семейството, в което живее детето, подобрявайки качеството на живот и функционалната независимост на аутиста.

В малък процент от случаите при децата има ремисия, което води до премахване на редица оплаквания от аутистичния спектър. Ето защо е толкова важно да се лекува и подкрепя болното дете.

Източник: komarovskiy.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Доктор Комаровски обяснява как се разпознава аутизма при малките деца

  1. Svetoslav каза:

    Искам само да кажа едно в началото казвате че не е болест а състояние,а на края болното дете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *