ФЛЕБАВЕН / FLEBAVEN

Съдържа диосмин микронизиран, микрокристална целулоза, поливинилов алкохол, натриев нишестен гликолат, талк, магнезиев стеарат, титанов диоксид, макрогол 3 000, жълт железен оксид

Предназначение

флебавенФЛЕБАВЕН е продукт с диосмин за поддържане на кръвоносната система при хронична венозна болест. Активната съставка от биофлавоноиди съдейства за укрепване на венозните стени и капилярите, предотвратява отоци, неутрализира болки в крайниците. Има противовъзпалителен ефект.

С ФЛЕБАВЕН се овладяват симптоми на хроничната венозна болест като тежест в краката, умора и подуване, неспокойни крака, нощни крампи, трофични промени. Помага при хемороидални кризи с подуване в аналната зона, болка и кървене.

Ако прилагането на медикамента при описаните състояния не постигне подобрение в рамките на 6-7 дни, непременно посетете специалист за корекция на терапията.

Медикаментът постига положителни резултати в съчетание с подходяща диета, избягване на продължителен престой прав и престой на слънце. Препоръчва се поддържане на оптимално тегло и носене на компресиращи чорапи. Медикаментът не е ефективен, ако отоците на долните крайници са свързани със заболявания на сърцето, бъбреците или черния дроб.

Как се приема

Лечението на хронична венозна болест предполага прием на една или две таблетки от 500 мг дневно – наведнъж или на два пъти. Таблетките се поглъщат по време на хранене с малко вода – без да се дъвчат или стриват. Траен резултат може да се получи най-рано след 4-5 седмици. Обикновено препоръчваният срок е три месеца, но по преценка на лекуващия той може да бъде удължен.

При остра хемороидална криза се вземат по 6 таблетки дневно в продължение на четири дни; през следващите три дни дневната доза става 4 таблетки, а сетне за поддържане се приемат по две таблетки дневно. Терапията може да продължи две седмици без лекарско наблюдение; ако и след това са налице характерните за заболяването симптоми, трябва да се направи консултация със специалист.

Ако е пропуснат прием, обичайната доза се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващата. Няма информация за негативни последици от предозиране; въпреки това препоръчителните дози не бива да се надвишават.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са болки в корема, гадене и повръщане, диария, в по-редки случаи колит, главоболие и замайване. Понякога пациенти се оплакват от алергични реакции от типа на сърбеж, зачервяване и обриви, копривна треска. Много рядко алергичната реакция е интензивна – с оток на езика и лицето, затруднено преглъщане и говор, хрипове и мъчително дишане, припадъци – последното състояние изисква спешна медицинска намеса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЛЕБАВЕН не се употребява при алергия към един или повече компоненти на продукта.

Медикаментът не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва ФЛЕБАВЕН при лечение на бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ФЛЕБАВЕН, които действат негативно върху здравето на пациентите.

Усреднена цена в аптеките – 17 лв за опаковка от 30 таблетки по 500 мг

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.