Начало / Болести и лечение / Електрофореза с Карипейн – най-новият и удачен метод за лечение на дископатия, представен от д-р Силвия Паскалева

Електрофореза с Карипейн – най-новият и удачен метод за лечение на дископатия, представен от д-р Силвия Паскалева

От този месец стартира нова програма за лечение на дископатия и дискова херния

дископатия
Тези изключително разпространени и болезнени заболявания ще се лекуват с помощта на един от най-новите и с доказани терапевтични резултати неинвазивен метод, а именно електрофореза с Карипейн.

Методът електрофореза, както и лекарството Карипейн, се използват не само и конкретно при дискова херния, но и при остеохондроза и остеоартрит.

Остеоартритът е дегенеративно заболяване, което засяга всички ставни тъкани, включително хрущялите и костите. Такива промени могат да се появят при всяка връзка, но най-често се използва терминът „остеохондроза“ по отношение на междузобедните стави на гръбначния стълб.

Д-р Силвия Паскалева

Какво се случва при тази болест? Между прешлените на гръбнака има хрущялен диск с ударопоглъщащи свойства. Поради дистрофични промени (загуба на течност и т.н.) хрущялът губи своята форма и еластични свойства.

Болестта може да засегне всички отделения на гръбначния стълб, но най-често се усеща в лумбалния и цервикалния регион.

Какво представлява електрофорезата?

Електрофорезата е вид физиотерапия. По същество електрофорезата е метод за въвеждане на лекарствената субстанция под кожата или лигавиците. Лекарството се прилага върху електродите, и поради постоянния електрически ток, прониква в дълбоките тъканни слоеве. Там то освобождава своите ефекти. Тъй като кожата има ниска електрическа проводимост, токът прониква през потта и мастните жлези.

Този метод на прилагане на лекарства има очевидни предимства:

– лекарствата се въвеждат точно в тази област, където трябва да действат;
– за разлика от инжекциите с лекарства, електрофорезата е безболезнена;
– лекарствата не преминават през стомашно-чревния тракт, което намалява вероятността от странични ефекти;
– възможно е по-продължително действие на лекарството, което се дължи на образуването на лекарствено депо в тъканите;
– ефектът на електрофорезата има определен аналгетичен и противовъзпалителен ефект.

Основните противопоказания за тази физиотерапевтична манипулация са пустуларни и алергични заболявания на кожата на мястото на прилагане на лекарства, рани на кожата, непоносимост към ток, пациенти с алкохолна или наркотична зависимост.

Лекарството „Карипейн“ се използва за лечение на остеохондрози, особено популярни сред лица в зряла и напреднала възраст. „Карипейн“ е съвременен лекарствен продукт. На фармакологичния пазар то се появи сравнително скоро, и вече е спечелило вниманието на голям брой хора със заболявания на гръбначния стълб и ставите.

Доказаната ефективност на този лекарствен продукт е около 80%. Трябва също така да се отбележи, че повечето хора, подложени на терапия с това лекарство, не се нуждаят от планирана хирургична интервенция.

Лекарството подобрява регенерацията на меките тъкани и междупрешленния диск. Оказва благоприятно въздействие на ставите на гръбначния стълб, в т.ч. ставния хрущял и синовиалната течност.

То подобрява подвижността и функционалното състояние на целия гръбнак. Благодарение на активните съставки папаин, глюкозамин, хондроитин сулфат, хиалуронова киселина, босвелиева киселина и други се намалява асептичният възпалителен процес.

Лекарството „Caripain Ultra“ (гел) перфектно помага при следните заболявания:

 • остеоартрит;
  междуребрелна херния;
  остеохондроза;
  дискогенен радикулит;
  остеоартрит;
  артикуларни контрактури;
  изпъкналост на междупрешленния диск;
  келоидни белези.

“Наблюдения показват следното – казва д-р Паскалева. – При 82% от лекуваните с електрофореза с „Карипейн“ 10 000 пациенти с дискова херния намаляват оплакванията от болка и мускулна скованост.“

Д-р Силвия Паскалева е специалист по Физикална и рехабилитациoнна медицина.
Практикува в Спортсклиник Еуровита гр. София.

Контакти :

Спортсклиник „Еуровита“
––––––––––
София, ул. Околовръстен път 72, Комплекс „Царско село“
Tel:+359 2 444 44 24
Mobile Phone:+359 888 710 980
e-mail:spaskaleva@mail.bg
www.eurovita.bg

Източници: sciencedirect.com, degruyter.com, zdrave.to

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували
loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*