ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравословното лимончело на Стенли Бъроуз при проблеми с панкреаса, черния дроб и жлъчката

Стенли Бъроуз е признат като майстор на детоксикацията. През 1941 той създава лимонената диета


Лимонената диета на Стенли Бъроуз е популярна в цял свят. Тя бива популяризирана от Петър Гликман в книгата му от 2004 „Отслабнете, имайте повече енергия и бъдете по-щастливи за 10 дни“.

Днес ви предлагаме рецептата на прочутото здравословно лимончело на известния диетолог, с помощта на което ще подобрите работата на три важни органа от храносмилателната система.

Стенли Бъроуз

Лимончело е популярна напитка в Италия, аперитив, който италианците предпочитат да пият след хранене. Разбира се, Стенли Бъроуз не е сложил име на своя здравословен коктейл. През годините хората, които са го ползвали, са започнали да го наричат лимончело, не само заради това, че съдържа лимони. Тази напитка може да се приема след хранене, но най-добро действие тя има ако се пие сутрин. Заедно с лимонената рецепта ви предлагаме да направите и две много полезни упражнения, които са естествено допълнение към здравословната рецепта.

С помощта на този лек сутрешен комплекс, който ще ви помогне да очистите тялото, ще можете да се отървете от наднорменото тегло. Освен това ще започнете да чувствате тялото си силно и енергично с всяка следваща сутрин. Има три точки, всяка от които е еднакво важна, и затова е добре да се спазва. За да направите целия здравословен комплекс ще ви отнеме не повече от 20 минути, но резултатът ще ви изненада приятно.

От вечерта ще трябва да приготвите следната здравословна напитка:

СЪСТАВКИТЕ

  • 8 супени лъжици вода
    1 ч.л. настърган джинджифил
    1 краставица
    1 лимон
    12 листа свежа мента

За да получите лечебното питие до сутринта, просто разбъркайте всички съставки в подходящ съд и го оставете за една нощ в хладилника.

Напитката трябва да се консумира през целия ден, но първата чаша трябва да се изпие сутрин преди закуска.

Хранителните специалисти казват, че редовното използване на тази напитка и умерената физическа активност допринасят за бързото изгаряне на мазнините. Благодарение на тази комбинация можете да постигнете фантастични резултати. Ако пиете редовно напитката ще се отървете от омазняване на черния дроб. Ако имате проблеми с жлъчката, или сте претърпели операция за изваждане на камъни от жлъчката, тази напитка е просто задължителна за вас. Трябва да я използвате и ако сте диагностицирани с диабет от втория тип. Тя ще помогне и на панкреаса да работи по-добре, и ще подобри храносмилането. Втората точка от здравословния комплекс е едно класическо упражнение.

Сутрин не бързайте да ставате от леглото. Протегнете се добре и се разсънете

Упражнението, което ви предлагаме да направите, е класическо и е доказало своите ползи.

Това е много просто упражнение, което има огромен ефект. То облекчава болката в гърба, подпомага работата на дихателните органи, интензивно снабдява с кислород цялото тяло. Освен това стяга мускулите на корема, което допринася за изпълнението на мечтата ви за плосък корем.

Упражнението се казва „Котка“. Лесно е да се направи, така че е подходящо дори за начинаещи.

Заемете стартова позиция – застанете на колене с ръце на пода. Поемете дълбоко въздух, приберете таза навътре, извийте гърба и спускате главата между раменете. Коремът е прибран, мускулите са напрегнати и гърбът е опънат. При вдишване се върнете в началната позиция.

Още веднъж вдишайте, приберете гърба в обратната посока, повдигнете главата и таза. Сега мускулите на гърба работят, а пресата на корема се отпуска. Върнете се в началната позиция. Упражнението приключи. Направете 10-15 повторения.

Ето видео, с помощта на което може да се научите да правите упражнението още по-добре.

Второто и последно упражнение, което ви предлагаме да правите всяка сутрин е йога позата Стол (Уткатасана)

Тази поза незабавно тонизира и укрепва глезените, бедрата и прасците. Тя допринася за равномерно развитие на мускулите на краката, раздвижва раменете, тонизира коремните органи, гърба, работи за диафрагмата и е като масаж на сърцето.

Заемете изправен стоеж, краката са леко разтворени. Сгъвайки леко коленете, спуснете таза надолу, все едно искате да седнете на стол. Изпънете долната част на гърба. Издърпайте ръцете си над главата успоредно една на друга. Дръжте гърба прав. Задръжте в това положение възможно най-дълго, за около 30 секунди. Дишайте гладко.

Предлагаме ви видео, в което красиво момиче показва как най-добре да направите тази поза.

Сега, когато сте завършили целия комплекс, можете да закусите. И не забравяйте, че правилната закуска е също много важна за лечение на различни заболявания на черния дроб и жлъчката, както и за поддържане на здравословен начин на живот.

Започнете всеки нов ден с този прост комплекс и ще видите как животът ви се променя към по-добро. Не само, че излишните килограми изчезват безвъзвратно, но и ще се почувствате по-добре, по-весели и по-здрави. Пийте лимончелото, изпълнявайте упражненията, усмихвайте се по-често, и след това всичко ще бъде наред!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *