ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РЕНОВИА / RENOVIA

Съдържа лерканидипинов хидрохлорид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, повидон К30, магнезиев стеарат, хипромелоза, талк, оцветители

Предназначение

реновиаРЕНОВИА е медикамент от типа блокери на калциевите канали. Приемът на лекарството понижава кръвното налягане, което го прави подходящ вариант при лечението на хипертония. Използва се за пациенти над 18-годишна възраст.

Как се приема

Приемът на РЕНОВИА се назначава от специалист при диагностицирана хипертония; лекуващият определя дневната доза и продължителността на приема.

Стандартното лечение предвижда прием на една таблетка от 10 мг – сутрин, 15 минути преди закуска. Таблетката се гълта цяла, с вода. Възможно е увеличаване на дневната доза – при необходимост, до 20 мг дневно. Пациентите с чернодробни или бъбречни увреждания започват лечението си с този медикамент под лекарски контрол; те трябва да бъдат наблюдавани, ако дозата нараства до 20 мг дневно.

При пропуснат прием с изчаква времето за следващия; не бива да се вземат две дози в рамките на 24 часа. Предозирането може да причини прекалено ниско артериално налягане, неравномерен сърдечен ритъм, припадъци; необходима е медицинска помощ.

Спирането на лечението с РЕНОВИА може да стане само под лекарски контрол; самоволното прекратяване води до нови високи стойности на кръвното.

Възможни нежелани ефекти

При сериозни странични ефекти като силна гръдна болка поради влошено кръвоснабдяване на сърцето, алергични реакции, силно понижаване на кръвното, задължително се търси лекарска намеса.

Описани са сравнително редки случаи на сърцебиене, главоболие и замайване, отоци на долните крайници, сънливост, гадене и повръщане, киселини, диария, увеличено количество на отделяната урина, болки в корема и мускулни болки. Сравнително рядко е съобщавано за отклонения в чернодробните функции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РЕНОВИА не се употребява при алергия към някой от компонентите на продукта; при симптоми като кожни обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане – приемът се прекратява и се търси медицинска помощ.

Продуктът не се прилага за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Противопоказан при неконтролирана сърдечна недостатъчност, нестабилна ангина пекторис, наскоро преживян инфаркт, влошено кръвоснабдяване на сърцето. Не се прилага при бъбречни и чернодробни увреждания.

Не се използва за лечение на бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

РЕНОВИА е продукт, несъвместим с медикаменти като противогъбични, макролидни антибиотици, противовирусни от типа на ритонавир, медикаменти при пазиенти с трансплантирани органи – против ефекта на отхвърляне. РЕНОВИА не трябва да се комбинира с грейпфрут или сок от този цитрус.

Трябва внимателно да се прецени съвместяването с лекарства за хронични заболявания от рода на бета блокери, лекарства за сърдечни болести, язва, туберкулоза, алергии, при прием на сънотворни, при медикаменти за епилепсия и учестена сърдечна дейност.

______

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за опаковка от 60 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *