Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

У нас: рак на черния дроб вече се лекува с микросфери за 40 минути!

България е начело на тъжните статистики при заболяванията от рак. В България са не само болните от рак с най-ниска възраст, но и онези, които често не могат да се излекуват

 рак на черния дроб
Затова всяка една новина за ново лечение на рак, за нов начин, чрез който науката побеждава това тежко заболяване, трябва да има гласност.

И тъй като преди дни, на 4 април, беше отбелязан Световният ден за борба с онкологичните заболявания, днес ще научим за едно ново, иновативно лечение на рак на черния дроб, което старозагорските лекари прилагат.

За терапията с микросфери при рак на черния дроб разказва д-р Борислав Борисов от болница „Тракия“. За първи път у нас се въвежда този метод на лечение, който отнема сравнително малко време и е доста ефективен.

Д-р Борислав Борисов

Съвременната наука отделя все повече време, внимание и усилия, за да разработва методи за лечение на рак, при които се атакуват самите туморни клетки. Терапията с микросфери е точно такова лечение. Освен предимството за лечение, което не отнема много време, това прави възможно и лечение на рака на черния дроб без операция. Това лечение се прилага предимно на хора в много тежко състояние.

Какво представлява терапията с микросфери, която се прилага при лечение на рак?

Безоперативното лечение на рак на черния дроб се извършва с нов тип емболизационни микросфери и за него разказва д-р Борислав Борисов. Микросферите са натоварени със специален химиотерапевтик. те са един вид директни приносители на лекарството. Емболизационният материал се впръсква директно в мястото на раковите клетки чрез микрокатетър, който прониква през артерията, която снабдява с кръв черния дроб.

С помощта на ангиографски контрол лекарите въвеждат катетъра през артерия на крака или ръката на пациента. Микросферите се освобождават и запушват съдовете, които захранват тумора. По този начин се спира кръвообращението и се осъществява локална концентрация на химиотерапевтика. Това гарантира една по-голяма концентрация на лечебното средство. Микросферите действат в продължение на 40 минути.

„Тези 40 минути обаче са напълно достатъчни, за да се достави нужното количество медикамент в самите туморни клетки и да се спре тяхното развитие, а в най-добрия случай – те да бъдат унищожени напълно“, казва д-р Борислав Борисов, ръководител на инвазивния екип в болница „Тракия“, Стара Загора.

Кратковременната терапия с микросфери прави възможно лечението да се извършва на периоди, без това допълнително да утежнява организма на пациента. Най-добре е терапията да се прави трикратно, през един месец. С помощта на на компютърна томография се проследяват последиците от лечението. При липса на прогресия на заболяването лечението се преустановява. Ако промяната в състоянието на туморните клетки е минимална, се извършва ново лечение по същия курс.

Защо това лечение е за предпочитане пред стандартната химиотерапия?

Предимствата на иновативното лечение могат да бъдат изброени с няколко думи – минимална токсичност, краткотрайно, без болка. Този тип лечение е приложим най-вече при пациенти в тежко състояние. При него няма да настъпят стандартните усложнения и болки. Най-често такива пациенти са с противопоказания за хирургическа намеса или интравенозна химиотерапия. Това ново лечение дава шанс точно на онези пациенти, които в повечето случаи се определят като „отписани“. „Голямо предимството е, че тя позволява да се приложи при доста разпространени туморни процеси, дори когато те са се развили и в двата чернодробни дяла„, посочва д-р Борисов.Точно при тези състояние стандартната хирургия не помага.

Лечението на рак с микросфери е практика в много европейски държави, като Германия, Франция и Италия. Резултатите показват, че при 65% от пациентите се постига стабилизация на болестта, а при 12% започва обратно развитие на заболяването. Пациентите, лекувани по този метод, имат и сравнително голяма преживяемост – над 7 години.

Старозагорската болница и екипа на доктор Борисов са в очакване на своя пръв пациент, при който да се приложи новия и иновативен метод за лечение на рак на черния дроб.

Болница Тракия Център / МЦ „Трета поликлиника“
Централна градска част
6000, Стара Загора, булевард „Патриарх Евтимий“ 84 / 86
E-MAIL:
contacts@trakiahospital.com
ТЕЛЕФОНИ РЕГИСТРАТУРА:
Поликлиника: 042/988 998; Болница: 042/988 988

Източник: clinica.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “У нас: рак на черния дроб вече се лекува с микросфери за 40 минути!

  1. Десислава Аспарухова каза:

    Здравейте,брат ми го диагностицират с рак на черния дроб с метастази в мозъка и лимфаденомегамия.Лекарите в Пловдив казват ,че нищо неможе да се направи. Разбрахме за състоянието му преди по малко от един месец,не е имал симптоми преди това.Дали лечението с микросфери ще е подходящо за него.Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *