ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гъстата кръв – невидим убиец и причина за високо кръвно, сърдечен удар и инсулт

Опасно ли е и как да се справим с гъстата кръв?

Гъстата кръв може да се превърне в невидим убиец (не чак толкова често) и причина за някои неприятни здравословни състояния, като високо кръвно, сърдечен удар и инсулт (при всеки пети човек!)

гъстата кръв
Кръвта е основната биологична течност в човешкото тяло. От нейната консистенция зависи състоянието на всички човешки органи и системи. Когато вискозитетът на кръвта се повиши, работата на целия организъм се нарушава. Вероятно сте чували повече от веднъж, някой да се оплаква, че кръвта му е твърде гъста. Защо възниква такова явление? Опасно ли е и как да се справим с него?

Какво втечнява кръвта?

Преди да отговорим на тези въпроси, нека да поговорим за това, което прави кръвта по-гъста. Възможно е да има няколко причини за такова нарушение: влошаване на чернодробната функция и промяна в мембраната на кръвните клетки, което причинява т.нар „залепване“ на клетките. Но това са по-сериозните причини. Най-често кръвта се сгъстява поради недостатъчен прием на нормална, чиста вода.

За проблемите на гъстата кръв разказва руския лечител Александър Дрожеников. В края на статията има видео, в което той споделя своя опит и решението на това здравословно усложнение. Самият Дроженников е бил изправен преди време пред проблем с прекалено плътна кръв, и е успял да го реши по свой собствен метод, който ще опишем малко по-късно.

Александър Дрожеников

Повишеният вискозитет на кръвта е много опасно състояние. В такава фаза кръвта не може напълно да изпълни основната си функция – транспорт на хранителни вещества и кислород. Това означава, че органите не получават необходимото количество хранителни вещества, и не всички отпадъчни продукти от различни гнилостни процеси в тялото ще бъдат отстранени. В допълнение, сърцето трябва да изразходва няколко пъти повече енергия, за да изтласка кръвта. От това биха могли да произтичат опасни състояния, като инфаркт, сърдечен удар и други.

Сгъстяването на кръвта е коварно състояние, което не може да се разпознае лесно

Много често симптомите са подобни на други заболявания, или се игнорират. Най-честите от тях са: високо кръвно налягане, обща слабост, сънливост, сухота в устата, тежест в краката, умора, депресивно състояние, главоболие, постоянно студени крайници. Списъкът от симптоми може да продължи, но понякога плътната кръв не се проявява по никакъв начин, и може да бъде разкрита само чрез кръвни тестове.

И така, какво да направите, ако тестовете потвърдят, че имате висок вискозитет на кръвта?

Точно така, трябва да я разредите. Разбира се, можете да приемате специални медикаменти, предназначени за това, но първо трябва да преразгледате диетата си. Необходимо е да се изключат пържени, мазни, консервирани храни, маринати, пушени продукти и задължително да включват нискомаслени млечни продукти, много вода и билков чай в диетата.

Захар не се препоръчва изобщо. Не трябва да се приемат и храни като банани, картофи, елда, газирани напитки. Освен това, необходимо е да се прекрати тютюнопушенето и приема на алкохол, което значително ще увеличи вискозитета на кръвта.

Не забравяйте да добавите в диетата храни, които разреждат кръвта: портокали, нар, смокини, какао, малини, чесън, цвекло, шоколад, ябълки, ягоди, джинджифил, лимон, слънчогледови семки.

Александър Дрожеников вярва, че вискозитетът на нашата кръв се увеличава само защото ние консумираме малко количество вода. Той казва: „Нашето дълголетие зависи пряко от количеството вода, която всеки ден изпиваме. На 100%!

Преди време лечителят е изправен пред проблем с гъстата кръв и за да го разреши, Дрожеников препоръчва да се използва най-обикновена чиста вода. Самият той казва, че е увеличил консумираната до 9-12 чаши на ден. Супи, чай и кафе – те не влизат в тази сметка. Можете да пиете вода според усещанията, които имате, но най-добре е да изчислите нормата за себе си. Според руския лечител тази норма е приблизително 30 мл. за 1 кг. тегло. Именно увеличения прием на вода му е помогнал да се излекува.

Александър Дрожеников съветва: „Не забравяйте да пиете повече вода. Ако искате сърцето да работи добре и да подобрите работата на черния дроб и бъбреците – пийте вода, и определено няма да съжалявате за това.“

Ето и информативното видео, в което лечителят Александър Дрожеников споделя безценното си преживяване.

Гривна против високо кръвно

Вече го казахме, но нека повторим отново – не игнорирайте използването на чиста вода, защото тя е много необходима за нашето тяло! Това ще предотврати кръвосъсирването и ще запази вискозитета на кръвта в нормално състояние. Не забравяйте да правите тестове редовно и да ходите на лекар, ако нещо ви притеснява. Грижете се за себе си и за вашето здраве!

Източник: silazdorovya.ru

неврохелт при инсулт
Неврохелт помага при безсъние, панически страх, депресия, Паркинсон, след инсулт…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *