Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коркова тапа между зъбите събужда неактивните мускули и опъва бръчките

Една коркова тапа и няколко лесни упражнения ще раздвижат челюстта и мускулите около нея, и ще опъне бръчките на тъгата


Днес все по-често се говори за упражненията за лице (фейслифтинг), които допринасят за един по-съвършен овал, не по-зле от пластичната хирургия. Повечето жени си мислят, че упражненията са остаряла практика. Но, малко са онези, които знаят, че след пластика на лицето задължително се назначава физиотерапия и подходящи упражнения. Онова, което е доказало ефективността си през вековете, продължава да се ползва дори и във времето на техническата революция. 15 минути на ден е достатъчно, за да изглеждате по-млади в продължение на поне десетина години!

Ние силно препоръчваме да намерите време и да проблвате тези упражнения за фейслифтинг. Най-важното е, че резултатът със сигурност ще ви зарадва! Кожата ще се стегне, бръчките ще се изгладят, а овалът на лицето ще стане ясен и привлекателен.

Упражнение първо – Кофа

Това упражнение може да се извършва ежедневно! То перфектно се бори с асиметрията на лицето, коригира овала, а при търпеливо и продължително повторение може дори да оправи някои дефекти на захапката.

Сложете ръцете на бузите, като приложите лек натиск в областта на долночелюстната става. Бавно спускайте долната челюст надолу, строго във вертикална посока.

След това просто повдигнете бавно, сякаш се страхувате да не разлеете вода от кофа. С леко натискане на дланите, регулирайте движението на челюстта, като не позволявате тя да се премести настрани. Вашата задача е да постигнете плавно и гладко движение на челюстта, стриктно по вертикалната ос. Изпълнете 4 до 5 кратки повторения.

Упражнение второ – Стопер

Това упражнение ще смекчи значително и ще коригира формата на лицето, ще помогне да се отпуснат напрегнатите дъвкателни мускули, ще подобри състоянието на темпоромандибуларната става и забележимо ще изглади бръчките в зоната около устата. За да изпълнявате правилно упражнението, ще ви е необходима коркова тапа. Гърбът трябва да е изправен, мускулите на черепния свод да са опънати.

Докато сте в седнало положение, или изправени (според както предпочитате), поставете корковата тапа между зъбите и фиксирайте тази позиция. Спокойно се огледайте в огледалото за 30 секунди, като постепенно увеличавайте продължителността на упражнението до 60-90 секунди. Внимателно извадете тапата и върнете челюстта в нормално положение. Изпълнението на това упражнение е достатъчно само 3-4 пъти седмично.

Не комбинирайте упражнението с други дейности! В противен случай можете просто да задълбочите назолабиалните гънки. Старайте се мускулите да са отпуснати по време на изпълнението.

Упражнение трето – натиск върху дъвкателните мускули

С възрастта челюстта и дъвкателните мускули започват все по-трудно да се движат. Това е и причината за увисването на кожата отстрани на лицето.

Устата е широко отворена, устните са леко опънати, сякаш казвате „О“. С дланите си бавно изтръскайте дъвкателните мускули от долната челюстна става до дъгата на долната челюст, и от скулите до ъгъла на долната челюст. Извършете 6-7 заглаждащи движения във всяка посока.

Упражнение четвърто – завъртане на главата наляво и надясно

Попаднали сте в трафик? Това не е извинение да вземете телефона и да убиете време в безсмислено сърфиране. Така само ще добавите нови бръчки, към вече съществуващите. Вместо това може да оползотворите минутите, като започнете да правите последното, четвърто упражнение.

Седнете спокойно и изправете гърба. Погледнете право пред себе си. След това бавно започнете да въртите глава първо наляво, след това надясно, опитвайки се да погледнете през рамо. Повторете по 10 пъти във всяка посока.

След това главата се накланя последователно към едното, а след това към другото рамо. 10 плавни наклона са достатъчни.

Последният етап е да повдигате и спускате раменете (сякаш ги свивате). Направете това движение 20 пъти. Ежедневното изпълнение на такъв комплекс ще намали бръчките на шията , ще предотврати появата на втора брадичка и ще помогне за образуването на красив овал на лицето.

Ако всеки ден намирате време за поне едно от предложените четири упражнения, няма да имате нужда нито пластична хирургия, нито от скъпи кремове против бръчки. Те ще ви помогнат да станете спокойни и уверени в себе си!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *