Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако сребърният пръстен внезапно потъмнее, къде да отидете първо – на врачка, лекар или при бижутера?

Случва се сребърният пръстен, който човек носи, по една или друга причина, внезапно да потъмнее


Случва се и не само сребърният пръстен да потъмнее, но и камъкът на него да се напука и да промени цвета си. И малко след като се случи това човек започва да изпада в паника. Болен ли съм? Омагьосан ли съм? Какво се случва с мен?

Ние, в lekuva.net, приветстваме съвременната медицина и методите на лечение, които тя предлага. Но не забравяме и традициите, както и не пропускаме да публикуваме интересна статия с езотерично съдържание. Днес решихме да разберем какво наистина се случва, и защо среброто потъмнява.

Защо сребърните бижута потъмняват?

И то не само онези, които носим ежедневно, но и другите, които са скрити в кутийки, както и сребърните лъжици по долапите? Няма еднозначен отговор на този въпрос. Има много суеверия, които казват, че това е лош знак. Но има и научно обяснение.

Днес е ви кажем защо потъмнелият сребърен кръст е сигнал, че е време да се обърнете към специалист.

Като начало ще се потопим в света на магията и ще разберем какво казват любителите на мистицизма по този въпрос.

От времето на баба ви се знае, че ако сребърният пръстен на младо момиче потъмнее, то е осъдено на безбрачие. А ако сребърното кръстче, купено и осветено в църквата, стане тъмно, тогава човекът е станал жертва на магия и проклятие. А потъмнелите сребърни прибори предупреждават, че къщата има нечиста сила!

Когато забележат, че нещо такова се случва, нашите прадеди са извършвали специален ритуал. Те отивали на църква и се изповядвали пред свещеника. След това свещеникът посещавал дома и го освещавал. И за да се премахне окончателно лошата енергия, собственикът на потъмнелия кръст трябва да запали три свещи в три различни храма, да си купи нов кръст, да го остави в църквата да се освети, а стария да хвърли в реката.

Тази версия не се приема много добре от съвременните хора. Все пак, ако дори и ако изобщо не сме внимавали в часовете по химия, Гугъл ще ни каже, че почерняването на среброто е нормален процес на окисляване. Процес, при който различните метали, в това число и среброто, реагират на серните съединения. И ако във въздуха присъства сероводород, оксидацията се извършва непрекъснато! Колкото нивото на тази субстанция е по-високо, толкова по-бързо бижутата или приборите за хранене стават черни.

Най-често сребърните бижута и прибори са направени от сплав от сребро и мед

И колкото по-малко мед има, толкова пробата на среброто е по-висока. Това означава, че окисляването ще се случва по-бавно.

И в контакт със сярата, която е част от водата, въздуха, декоративната козметика или потта, среброто се покрива с черно покритие. Ето защо сребърните бижута придобиват с времето по-тъмна патина.

Съставът на човешката пот също включва сяра! В нея сярата се съдържа само под формата на сулфати – соли на сярната киселина, чиято концентрация ще бъде различна при различните обстоятелства. И ако постоянно носите сребърни бижута, особено ако спортувате редовно, и най-вече през лятото, няма как те да не променят цвета си.

Но ако не спортувате, и е зима, и въпреки това сребърните бижута потъмняват, това е повод да се консултирате с лекар. Бъбреците, черния дроб или жлъчния мехур могат да бъдат повредени. Повишеното изпотяване показва нарушение в ендокринната система. Необходимо е да се направи проучване на панкреаса, щитовидната жлеза и надбъбречните жлези.

Бременните жени не бива да изпадат в паника, ако среброто, което носят, потъмнее. При тях нивата на хормоните са различни, и това няма как да не окаже влияние.

Сега вече знаете защо сребърните бижута потъмняват и какво трябва да направите, ако това се случи.

Източник: shkolazhizni.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *