Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Точката на Конфуций – при високо кръвно, хроничен стрес и холецистит

Човешкото тяло има огромен потенциал и притежава много повече възможности, отколкото мислим

Точката на Конфуций
От векове Източната медицина се занимава с изучаване на човешкото тяло. През годините китайската традиционна медицина е натрупала богат опит, който ни помага да разберем по-добре нашето тяло, и да го третираме по-ефективно.

Китайците вярват, че човешкият живот се управлява от три точки, които имат специална сила: Чингис – точката на храносмилането, Цу-сан-ли – точката, която подмладява, и точката, която управлява нашата интелигентност – точката на Конфуций. За последната точка ще ви разкажем днес. Масажът на тази специална част от нашето тяло дава специална сила на нашия организъм.

Точката на Конфуций

Смята се, че всеки орган е свързан с определена точка на тялото. Ето защо въздействието върху една от тези точки е в състояние да реши редица здравословни проблеми. Точката на Конфуций помага да се отървем от хроничния стрес и всички последствия, произтичащи от него. Защо това е толкова важно?

Хроничният стрес е бич в съвременния свят. Живеем в яростен ритъм и постоянно се впускаме в ситуации, които предизвикват стрес. Стресът се натрупва постепенно, и дори незабелязано в нас. Не след дълго разбираме, че целия ни живот е променен. И то по начин, който е вреден за нас. В допълнение към влошаването на настроението, емоционалните разриви и неврастенията, хроничният стрес води до храносмилателни нарушения, зрителни увреждания и много други. И не на последно място – хроничният стрес може да бъде смъртоносен.

Стресът засяга работата на жлъчния мехур. Възможно е да има проблеми като холецистит, възпаление на жлъчката, колит. В най-пренебрегваните случаи консистенцията на жлъчката се променя, постепенно се превръща в малки песъчинки, и малко след това започват да се образуват жлъчните камъни.

За да се предотврати появата на тези усложнения, трябва да се прави редовен масаж върху точката на Конфуций. Между другото, китайския мислител и философ, в чиято чест точката е получила името си, казва, че въздействието върху нея дава „забележителен контрол на ума, лека работа на сърцето и сила на очите.“

И така, къде се намира тази точка?

За да я намерите, сложете ръката си отзад на вратà, малко над линията на косата. Там ще напипате една едва забележима вдлъбнатина. Това е точката на Конфуций. Стимулирайте я с пръст, като използвате водещата ръка (в зависимост от това дали си служите с дясната или с лявата ръка). Просто правете леки кръгови движения в продължение на 5 минути. По време на масажа не забравяйте да дишате бавно и дълбоко. Освободете съзнанието си от всякакви мисли. Пуснете напрежението, затворете очи и се насладете на ползата от този самомасаж.

След такъв масаж ще почувствате как тялото се отпуска и се успокоявате. Стимулирането на тази точка също помага при главоболие, проблеми с очите, замайване, увреждане на слуха. В допълнение, редовните масажи ще помогнат за подобряване работата на жлъчния мехур, защото точката е неговия енергиен канал. Лек и редовен масаж върху точката на Конфуций е отличен начин за борба с високото кръвно налягане.

Китайските лекари отдавна са открили тази истина – стимулирането на биологично активните точки е в състояние да извърши чудеса с човешкото тяло, да го излекува и да реши проблемите, които другите видове лечение не могат. Точката на Конфуций е една от най-силните точки на човешкото тяло.

Стимулирайте я всеки път, когато се чувствате зле, и ще видите как ще се промени състоянието ви и отношението ви към стресовите ситуации като цяло. Един малък навик може напълно да промени живота ви към по-добро!

А вие вярвате ли в такова лечение? Споделете с нас в коментарите!

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Точката на Конфуций – при високо кръвно, хроничен стрес и холецистит

  1. Малинка каза:

    Здравейте! Нуждая се от съвет, имам силни болки в коляното когато го движа, сгъвам и разгъвам и усещам посукване на кръкът в коляното.И на прасеца зад коляното усещам изтръпване в посока кум глезена.Какво да правя и с кои упражнения да освободя кракът си от този пролем.

  2. Илка Александрова каза:

    Здравейте, къде да прочета за точката на подмладяването -Цусан Ли, за която пишете? Благодаря! Илка Александрова

  3. Пнина Кацав каза:

    Вярвам в значението на важните точки на.човешкото тяло. Работя като рефлексолог и всеки ден се убеждавам в това

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *