ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-добрите съвети на д-р Бубновски за лечение на варикозни вени, остеохондроза и артроза

Сергей Бубновски е доктор по медицина, професор, телевизионен водещ, който претърпява тежка катастрофа, когато е на 27 години

Бубновски
Лекарите не дават почти никаква надежда за възстановяване на своя млад колега Бубновски. И въпреки това, благодарение на усилията, на тренировките, и на комплекс от упражнения, които сам комбинира, Сергей Бубновски успява не само да се излекува, но и да помогне на стотици свои пациенти да проходят отново.

Професорът призовава да не се доверявате на бабини рецепти, затоплящи компреси, корсети и болкоуспокояващи, ако страдате от проблеми с опорно-двигателната система.

Не жалете себе си! Това е единственият начин да се отървете от болка във всяка област на гръбначния стълб и да станете отново здрав човек !“, казва той.

И допълва: „Трябва да помним, че животът е движение. Хората се сещат за това само когато загубят възможността да се движат и са принудени да се обърнат за съвет и помощ от специалисти. Основното нещо – първо излекувайте тялото от собствения си мързел!

Няма как да не се чувстваме мотивирани след тези думи. Според лекаря, основният фактор за здравето на гръбначния стълб са мускулите, през които преминават нервите и кръвоносните съдове. Ако работите правилно с тях, можете да постигнете впечатляващи резултати!

Комплексни упражнения Бубновски

Това е един прост набор от упражнения, които ще ви помогнат не само при остеохондроза и артроза, но също така и при други здравословни проблеми. Можете да правите упражненията у дома, без да ставате от леглото, ако предпочитате.

Тези три упражнения се представят добре, когато са налице оплаквания като: плоско стъпало, подагра, артрит, наранявания на глезена или операция на петата, варикозни вени, оток на глезена и мигрена. Всички те трябва да се извършват по 15 пъти, докато не усетите затопляне в ставите, за които работите. И ако усетите макар и лека болка, не спирайте – тя скоро ще отмине.

Първото упражнение се нарича „отблъскване“

За да го изпълните, легнете по гръб, ръцете трябва да лежат свободно отстрани на тялото, краката леко раздалечени. Започнете да въртите палеца на крака, колкото се може с по-голяма амплитуда. След това го огънете отново до максимум, все едно искате да издърпате петата. Напред и назад. Разтваряйте пръстите на краката, доколкото е възможно, и сгъвайте само пръстите – без да отделяте петата от пода. Може да редувате крака, а може да правите упражнението отделно за всеки крак.

Второто упражнение е загряващо упражнение с приплъзване

Това упражнение е полезно не само за загряване, а и при остеоартрит на колянната става и след операция на колянната става. Изпълнявайте 15 пъти.

Първоначалната позиция е същата като при упражненията за пръстите на краката. Краката са опънати, ръце по дължина на тялото. Сгънете коляното и започнете да плъзгате петата нагоре, докато крака се свие. Опитайте се да докоснете бедрата с пета. Редувайте краката и изпълнете упражнението с приплъзване по 15 пъти за всеки крак.

Третото упражнение е за тазобедрената става

Полезно е при коксартроза, асептична некроза на тазобедрената става, болка в долната част на гърба.

Започнете да правите движението „влакови колела“, като стъпалото трябва да е под прав ъгъл и петата напред, така както е показано на снимката.

Ако сте начинаещ може да поддържате талията с ръце, за по-добра упора.

Като бонус ви представяме още две упражнения, които може да включите в този комплекс.

Легнете по гръб, разтворете ръце настрани и вдигнете коленете. Започнете да правите усуквания наляво и надясно, така, както е показано на снимката. Трябва да направите 15 двойни завъртания.

Последното упражнение е много полезно при проблеми с ректума и тазовите органи, ако страдате от запек и хемороиди.

Сгънете краката в коленете, които са допрени едно до друго. Ръцете лежат свободно отстрани. Обърнете внимание, че това упражнение е доста сложно, но ефективно.

При издишване се опитайте да вдигнете таза възможно най-високо, като натискате глутеалните мускули няколко пъти. И това упражнение, като всички с които ви запознахме до тук, се прави 15 пъти.

Сергей Бубновски многократно подчертава, колко важно е да се погрижим за мобилността на краката. Всъщност краката, заедно с глезенната става, не само спомагат за намаляване тежестта на гърба, но също така носят цялата тежест на тялото. Ето защо е добре да им предоставяме облекчение и помощ, от време на време, с помощта на гимнастика, която да извършваме съвестно и редовно.

Източник: bubnovsky.com.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *