Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Американски учени: Колкото по-широка е талията, толкова по-кратък е живота!

Плосък корем и малко сантиметри в талията са мечта на много млади, и не чак толкова млади дами, които са готови да преобърнат планините в името на тази мечта

талията
Разбира се, мерките са различни, но дори и ако нямате проблеми с наднорменото тегло, трябва внимателно да следите размера на талията си! Учените са доказали, че излишните сантиметри в областта на талията е лоша прогноза за вашето дълголетие.

Добре е да знаете защо, добавяйки сантиметри към талията през годините, вие се лишавате от ценни години живот. Това е много важно!

Обиколка на талията

Не е тайна, че наднорменото тегло и особеностите на неговото разпространение свидетелстват за някои болести. Например, излишната мазнина в лицето, шията и долната част на гърба подсказва за проблем с надбъбречната жлеза. Прекомерно слабото лице, комбинирано с добър апетит, показва чревни паразити, или дори по-лошо – вероятност за диабет.

Но според учените от Харвардския университет особеностите на мастните отлагания могат да определят не само съществуващите патологии, но и да предскажат заболяванията, които са на път да атакуват тялото.

Проблеми с обемната талия и сърцето винаги са вървели заедно. Скорошни проучвания показват, че излишните сантиметри около талията могат да бъдат предразполагащи към рак, дихателна недостатъчност и като цяло да показват директно вероятността за предстояща смърт.

Големият размер на талията показва прекалено големи количества висцерална мастна тъкан около коремните органи, както и високи нива на холестерол, риск да получите диабет, атеросклероза, или дори да получите усложнения от тромбоза.

Всъщност, телесното тегло на човека не е кой знае от какво значение. Но дебелината на мастния слой на корема и долната част на гърба остава водещ фактор, който показва потенциални здравословни проблеми.

Анализирайки резултатите от експериментите на Американското онкологично дружество, учените стигнаха до извода, че връзката между размера на талията и риска от смърт не бива да се подценява! Експертите са забелязали, че влиянието на общото телесно тегло върху здравето на сърцето намалява с възрастта, но отрицателното въздействие на допълнителните сантиметри върху долната част на гърба става по-силно.

Ако теглото ви е в хармония с растежа, но размерът на талията се увеличава и трябва да си купувате по-голям размер дрехи всяка година, това е сигнал, че е време да започнете да спортувате интензивно и да се храните правилно. Дори леко намаляване на ширината на талията с 2-3 сантиметра е полезно!“ – казва д-р Ерик Джейкъбс.

Как да разберете дали сте изложени на риск или, че обиколката на талията е нормална? Това по никакъв начин не е трудно – вземете един сантиметър и я измерете. Нормата е 90 см за мъжете и 75 см за жените.

Тези цифри трябва да станат задължителни!„, настояват американските лекари. Допълнителните 10 см в талията увеличават вероятността от смъртоносна болест с 25%.

Въпреки това, диетоложката от Русия Екатерина Белова счита тези критерии за не особено реални

Приетите стандарти в Европа – това са 94 см за мъжете и 82 см за жените. Азиатците например, имат по-тънки талии, и това е нормално за повечето жители на Изтока. Генетиката им е такава, на азиатците. Въпреки това, излишната мазнина в талията е много по-опасна от всички останали мазнини в тялото, защото нарушава нормалната работа на вътрешните органи.

ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да се откажете завинаги от всякакви сладкиши и сандвичи. Фокусирайте се върху балансирана диета: яжте по-често, но по малко. Честото хранене може да помогне за засилването на метаболизма, като по този начин се ускорява процеса на отстраняване на излишните мастни натрупвания.

2. По-често консумирайте протеинови храни (месни филета, риба, яйца, ядки) и добавете сложни въглехидрати към диетата. Бързите въглехидрати и вредните мазнини трябва да се изхвърлят.

3. Използвайте витамин С и не забравяйте да добавите към диетата пресни плодове и зеленчуци, богати на фибри.

4. Как да премахнете висцералната мазнина ? Това е просто – комбинирайте правилното хранене и упражнения. Важно е да се разбере, че клякането, скоковете и коремните преси няма да помогнат много. Основният враг на висцералната мазнина е умерена, но редовна дейност! Откажете се от асансьора, разхождайте се всеки ден, а ако имате време и възможност – ходете бързо или тичайте умерено.

5. Друг важен фактор: избягвайте стресовите ситуации. В края на краищата не е тайна от дълго време, че всички болести са от нерви!

Надяваме се, че тази полезна статия ще ви убеди да наблюдавате здравето си и да контролирате пропорциите на собственото си тяло. Това е важно – абстрактните разсъждения за красотата и сляпото преследване на модата не са били полезни никога. Не са и от значение.

Ако смятате, че тази информация е полезна, не забравяйте да я споделите с приятелите си в социалните мрежи.

Източник: www.onkonature.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *