ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БРИЛИК / BRILIQUE

Съдържа тикагрелор, манитол, дикалциев хидрогенфосфат, натриев нишестен гликолат, хидроксипропил целулоза, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, талк, полиетиленгликол 400 и жълт железен оксид

Предназначение

бриликБРИЛИК е медикамент от типа антитромбозни. Предотвртява слепването на тромбоцити, което води до образуване на кръвни съсиреци – с последващо частично или пълно запушване на уязвими кръвоносни съдове. Подобен процес може да причини инфаркт, инсулт или влошено кръвоснабдяване на сърцето с придружаващи болки и недостиг на въздух, т.е. нестабилна стенокардия. БРИЛИК е лекарство за възрастни; използва се в случаи със сърдечни пристъпи, стенокардия, повишен риск от инфаркт и инсулт.

Как се приема

Приемът на БРИЛИК трябва да бъде разпореден от лекар; специалистът определя дневни дози и режим на прием, който пациентът спазва – без да променя самоволно.

Терапията с този медикамент започва с натоварваща доза от две таблетки по 90 мг наведнъж. Продължението е – два пъти дневно по една таблетка, сутрин и вечер. Най-често режимът трябва да се спазва в продължение на година, като успоредно с БРИЛИК се взема и ацетилсалицилова киселина.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на БРИЛИК може да предизвика слабост или изтръпване на крайник, затруднен говор и объркване, нарушено равновесие, главоболие и замайване. Възможни са различни по локация и интензивност кръвоизливи, включително вътрешни.

Сред съобщаваните странични ефекти са още алергични реакции като обриви, сърбеж, оток, затруднено дишане. Има информация също и за замайване, болки в корема, гадене и повръщане, гастрит, запек, изтръпване на крайници.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БРИЛИК не се използва при алергия към съставки на продукта.

Медикаментът не е подходящ за деца и подрастващи под 18 години.

Противопоказано е приложението при пациенти, преживели мозъчен кръвоизлив.

Да не се взема при склонност към кървене или наскоро преживян кръвоизлив.

Рискови пациенти, за които следва персонално да се определи безопасността на приема, са такива с наскоро понесена хирургична интервенция, тежка травма с кръвоизливи, тежки чернодробни заболявания, с язва и полипи в дебелото черво, при астма и белодробни проблеми, с повишени стойности на пикочна киселина в кръвта.

Противопоказан при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването на този медикамент с други лекарства следва да бъде внимателно преценено, за да не се проявят тежки странични ефекти или да бъде усилен/отслабен очакваният терапевтичен ефект. Това е валидно за възможния паралелен прием със статини, антибиотици, противовъзпалителни, продукти при сърдечна недостатъчност, за контрол на кръвното и сърдечния ритъм, циклоспорин. При висок риск от съвместното приложение се допуска спиране, замяна или изпълнение на терапевтична схема с достатъчно големи интервали между вземането на отделните медикаменти.

Важно е да се отчете дали пациентът приема антикоагуланти, нестероидни противовъзпалителни, антидепресанти, противогъбични, за лечение на ХИВ-инфекции, за мигрена и главоболие.

______

Усреднена цена в аптеките – 150 лв за опаковка от 56 таблетки по 90 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “БРИЛИК / BRILIQUE

  1. Янка Борецова каза:

    Здравейте,
    Моля да ми поясните какво е взаимодействието на Брилик с хранителни добавки, например: съдържащи магнезий, колаген, силимарин, глюкозамин, хондроитин, колаген, омега3,6,9- рибено и ленено масло, Q10, хиалуронова киселина и всички други съставки на хр. добавки за разширени вени и гонартроза, защото имам тези проблеми и ми е важно да знам кое може или не може да се съчетава с Брилик. С ифаркт и 2 стента от 8 години съм. Сега ми поставиха още 2 стента и приемам Брилик 90 мг. в комбинация с ацетизал- вече съм петниста като далматинец с големи подкожни кръвонасядания. Спряха ацетизала, но синини постоянно се появяват по цялото тяло, а много бавно изчезват, но нови ги заместват. Информираха ме, че ще пия Брилик 1 година от 90 мг. и още 2 години от 60 мг. Приемам също и Заранта 20 мг. Наложително е да зная кои хр. добавки са съвместими с Брилик, защото животът ми е ад с болките в краката- вени и стави. Благодаря предварително!
    Поздрави, Янка Борецова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *