ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подмладяващ масаж в домашни условия – ето как се прави

Ето как се прави подмладяващ масаж на лицето

За да избегнем излишното харчене на пари за скъпи мазила, а в същото време да се радваме на красива и сияйна кожа, решението е масаж. Прилагането му посредством естествени продукти, като например етерични масла, оказва ефект на хидратация, подобряване на кръвообращението, повишаване на еластичността и много други ползи, благодарение на които постигаме гладка и здрава кожа.

Разтривката на лицето можем да изпълняваме поне 2-3 пъти седмично и без нужда от помощ от специалист.

След като сме почистили добре кожата и ръцете си, нанасяме с леки кръгови движения няколко капки етерично масло. Масажът започва от бузите, като изпълняваме къси придърпвания от носа навън. След това се насочваме към зоната около очите, като там трябва да бъдем най-нежни поради нейната чувствителност.

Подмладяващ масаж
Подмладяващ масаж на лицето

Преминаваме към челото, като притегляме кожата по посока от веждите към скалпа. Повдигаме носа с пръст и задържаме в тази позиция за 1-2 минути. След това издърпваме горната устна надолу към зъбите и повтаряме това в продължение на 5 минути.

За да завършим масажа, втриваме масло и по кожата на врата, като размачкваме от ключиците към брадичката, за да предотвратим увисването.

Друг козметичен масаж, подходящ за изпълнение в домашни условия, е антицелулитният с мед. Можем да го практикуваме, когато преценим, той не може да ни повлияе зле. Състои се в намазване на засегнатите от „портокалова кожа“ зони с мед.

Неговите свойства спомагат за премахване на нежеланите токсини от организма, като ги абсорбира. След като го нанесем, където е нужно, поставяме длан на меденото място, притискаме и отлепяме рязко. По този начин постигаме вакуум ефект, който премахва целулита.

Източници:Тeлeграф, Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *