Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта на великия билкар Мураков: Как да намалим нивото на пикочната киселина без лекарства?

За да не пиете лекарства цял живот, погрижете се за нивото на пикочната киселина като ползвате натурални средства – дар от природната аптека

пикочната киселина

Пикочната киселина е естествено вещество в нашето тяло. Това са микроскопски кристали на натриеви соли, които се образуват в черния дроб и се екскретират от тялото чрез бъбреците. Пикочната киселина не е токсична. Но когато някои функции в тялото не работят както трябва, концентрацията на пикочна киселина се повишава.

Високото ниво на пикочната киселина причинява бъбречна недостатъчност, което води до проблеми със ставите: солите се натрупват в бъбреците, ставите и в други тъкани.

Ниво на пикочната киселина

Повишената пикочна киселина в кръвта се нарича хиперурикемия. Това е много опасно състояние, когато храносмилателната система не може да разруши пурините от храните с високо съдържание на протеини.

Затова е добре да се знаят и следват някои препоръки, за да се поддържа нивото на пикочната киселина в норма по естествен начин.

Заедно с традиционната и нетрадиционна медицина, ние сме на същото мнение, че при болести, придружени от хиперурикемия, е важно да се спазва специална диета и да се консумират биологично активни добавки, които нормализират метаболизма. С тяхна помощ всяко лечение, назначено от лекар, ще бъде много по-лесно и ефективно.

Огромно значение в тази насока има етеричното масло от черен пипер, което, поради своите антиоксидантни свойства, намалява нивото на пикочната киселина в кръвта, като по този начин намалява риска от подагра и бъбречна недостатъчност.

Масло от черен пипер се ползва от древността. Ползвал го е и го е препоръчвал дори великия руски билкар Мураков.

Владислав Мураков е един от най-добрите руски билкари, станал известен с рецепта, помогнала на много руски войници, които са били на фронта през Втората Световна Война.

Маслото от черен пипер има антибактериален, антиспазмичен, карминен, тонизиращ и стимулиращ ефект. Премахва токсините от тялото и активира храносмилането. Според Мураков маслото от черен пипер трябва да се ползва три пъти дневно, по 1-2 капки, 30 минути след хранене.

За да облекчите състоянието на ставите при артрит и ревматизъм е достатъчно да добавите няколко капки масло от черен пипер към лекарството или маслото, с което обичайно правите масаж. Активно разтривайте възпалените места до усещане за изтръпване и леко загряване.

Маслото от черен пипер помага и тогава, когато подаграта е вече факт

В такива случаи се правят компреси с джинджифил, манджарам и масло от черен пипер, които са много полезни. Когато заболяването подагра вече е факт, е задължително редовно да приемате лекарства, които нормализират метаболизма на пурина. Те се назначават от лекуващия лекар.

Нивото на пикочна киселина се повишава, ако дадено лице злоупотреби с алкохол, ако преяжда редовно, яде много мазни и въглехидратни храни, дълго гладува и излага тялото прекален физически стрес. Ето защо е много важно да се храните правилно и да не сменяте диетите често. На първо място е необходимо да се изключат от диетата храни, богати на пурини. Вижте по-долу списък с нежеланите продукти.

  • Червено месо
  • Черен дроб, език, шкембе
  • Консерви от месо и месен бульон
  • Мазни риби
  • Алкохолни напитки
  • Кафе и шоколад
  • Фасул и ядки
  • Всякакви видове сладкиши, които се предлагат в магазините
  • Зеленолистни – киселец, спанак и карфиол

Най-честата причина за хиперурикемия е наднорменото тегло. Значително намаляване на нивото на пикочната киселина е факт веднага след нормализирането му. Жените, които имат хиперурикемия е добре да направят и изследване на хормоните.

На всички, които са навършили 45 години, лекарите препоръчват да изследват кръвта си, за да се определи нивото на пикочната киселина веднъж годишно.

Смятате ли, че този анализ е необходим, за да премине задължително или може да се направи без превантивен преглед? Не забравяйте да напишете отговор в коментарите!

Източник: steptohealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Рецепта на великия билкар Мураков: Как да намалим нивото на пикочната киселина без лекарства?

  1. Валентин Ангелов каза:

    Масло от черен пипер , колко струва ?? и къде да поръчам евентуално?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *