Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Бубновски: Тази фатална грешка допускат всички, които имат болка в гърба!

Доктор Сергей Бубновски – руски лекар и физиотерапевт, известен с ефективните методи, които прилага за лечение на опорно-двигателната система и болка в гърба

болка в гърба

Доктор Бубновски първо излекувал себе си от заболяване, при което лекарите не давали почти никаква надежда за подобрение. Решил да прилага оздравителния метод и върху своите пациенти, руският специалист създал система от упражнения и терапия, която помага на хората отново да се движат.

Именно движението ще коментираме в днешната статия. Това е фаталната грешка, която повечето хора, с болка в гърба, допускат. Или по-скоро – липсата на движение, обездвижването. Липса, която превръща иначе леснолечими заболявания в хронични.

Каква злонамерена грешка допускат онези, които имат болки в гърба! Те спират да се движат! Започват да се самозаблуждават, че състоянието им ще се подобри някак от самосебе си. Но лечението на много болести на опорно-двигателния апарат просто не работи по този начин. Движението е живот, дори и в онези моменти, в които има болка и дискомфорт.

Поради заседналия начин на живот повечето от нас познават болката в гърба. И това важи за хора от всички възрасти! Ние седим много, движим се малко, несъзнателно огъваме гръбнака, докато се взираме в екраните на смартфоните и таблетите.

Съвременният ритъм на живота не ни позволява да отделим много време за нашето здраве. Отначало се опитваме да не обръщаме внимание на първите признаци на проблеми. Въпреки това, когато болката стане силна, дори и най-доброто хапче няма да помогне. Не и без да се комбинира с подходящо раздвижване и комплекс от упражнения, казва руския лекар.

упражнения при болки в гърба

От друга страна, винаги е по-добре да предотвратим едно заболяване, отколкото да лекуваме.

Днес ви предлагаме 6 упражнения, препоръчани от доктор Бубновски за превенция на болките в гърба. Този комплекс от полезни упражнения е подходящ и за всички онези, които вече имат проблеми с гръбначния стълб.

 

Комплексни упражнения за гръбначния стълб

1. Звезда

Уморени сте от работа? Не можете не просто да се отпуснете, но и да помогнете на гърба си? За да направите това, просто упражнение трябва да легнете на пода, да опънете ръцете и краката си настрани и да полежите известно време в тази позиция.

Тогава ще бъде много хубаво да се извърши усукване: ръцете и раменете се обръщат в една посока, хълбоците – в друга. След това се връщате в стартовата позиция и правите същото в другата посока. Всичко се прави много бавно и спокойно!

2. Като камък!

Това е още едно упражнение за мързеливи! За да го изпълнявате, имате нужда само от един стол. В повечето време ще стоите неподвижно, като камък.

Легнете на пода, за предпочитане върху топъл и мек килим и вдигнете краката си на стол. Упражнението помага да се възстанови правилното кръвоснабдяване в тялото, а гърба, докато го правите, ще почива.

3. Гъвкави, като змия

болка в гърба

Младостта на човека се определя от подвижността на гръбнака му, казва доктор Сергей Бубновски. Това упражнение се основава на поведението на змия – животно, което се отличава със своята гъвкавост. Древните лечители наблюдавали природата и след това прилагали определени позиции, копирани от животните, под формата на физически упражнения.

„Гъвкава змия“ е упражнение, което се прави от йогите, но не се притеснявайте, то може да се изпълне от всички.

Просто легнете по корем, вдигнете горната половина на тялото, като изпънете ръцете. След това изпънете назад колкото е възможно, включително и главата. Основното нещо е да усетите напрежението на мускулите. Останете в тази позиция колкото е възможно, но не прекалявайте.

4. Ембрион

Почувствайте се отново в корема на майка си. За да направите това, легнете на гръб, свийте краката си и ги дръпнете към стомаха, като едновременно с това ги прегърнете с ръце.

Останете в това положение от 30 секунди до минута. Можете да практикувате това лесно и много полезно при болка в гърба упражнение, докато гледате любимите си сериали.

5. Под ъгъл

Главната цел на това упражнение е да отпуснете всички мускули. За да направите това, се нуждаете от „пързалка“ – уред, който има във всеки фитнес-салон. Но, ако не разполагате с време за посещение на фитнес-зала, и облегалката на дивана или фотьойла ще свърши същата работа.

6. Краката са заплетени

Това упражнение е малко по-сложно от предишните, но няма да изисква от вас да бъдете чак толкова физически силни, за да го направите.

Легнете по гръб. Вдигнете и свийте в коляното единия крак, а другия го промушете под него, като го хванете с ръце, така, както е показано на рисунката. Бавно издърпвайте, като едновременно с това ще трябва да повдигате нагоре. Малко престой е нужен в тази позиция, буквално половин минута. Направете осем издърпвания и повдигания за всеки крак.

Изпълнявайте редовно тези 6 прости упражнения и ще забравите за проблемите с гръбначния стълб и гърба. Основното нещо е да не бъдете мързеливи!

Нека тази статия ви помогне да станете по-здрави, с по-силно тяло и дух.

Източник: bubnovsky.net

Спонди гард
Спонди гард помага

болки в гърба

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *