Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Методът Фелденкрайс помага при проблеми с движението, следствие от множествена склероза, артрит, ревматизъм и детски паралич

Важно упражнение за възстановяване баланса на цялото тяло, завещано от Моше Фелденкрайс. Един ценен урок за здраве и дълголетие

Методът Фелденкрайс

Моше Фелденкрайс – физик, инженер и професионален джудист. Моше Фелденкрайс е човек с изненадващо разнообразна биография, и с огромен брой интереси и хобита. В търсене на ефективен начин за възстановяване на своето болно коляно, той създава наистина великолепен метод на упражнение и саморазвитие чрез движение.

Методът Фелденкрайс – това е специална моторна практика, чиято цел е да помогне на хората да осъзнаят тялото си в процеса на движение. Методът Фелденкрайс подобрява функционирането на организма, като цяло, и доразвива неговите невероятни способности.

Комбинацията от движения, използвани в метода, ще ви научи как да чувствате и да използвате правилно тялото си. Ако все още мислите, че малкият пръст на десния крак е безполезно нещо, прочетете статията, и след това приложете натрупаните знания на практика!

Днес споделяме с вас едно от най-ефективните упражнения, разработени от Моше Фелденкрайс, което ще помогне да се възстанови равновесието на цялото тяло. Правете го редовно, и скоро ще бъдете трансформирани отвъд разпознаването.

МЕТОДЪТ ФЕЛДЕНКРАЙС

Методът Фелденкрайс не е физикална терапия, не е гимнастика, не е и масаж. Този прост метод е учебен процес, който има терапевтичен ефект. Той се основава на цялостното разбиране за функционирането и развитието на човешката нервна система, както и на безценен научен подход.

„Ъгъл на таза“ – едно от основните упражнения на многостранната техника на Моше Фелденкрайс. Изненадващо, взаимодействието между таза и гръдния кош установява баланса на тялото и неговата мобилност в почти всяка дейност. Движенията, извършени по време на това просто упражнение, са нужни, за да останете стабилни и балансирани в широк спектър от движения.

Този прост урок ще ви позволи да откриете напълно различен начин за извършване на обичайните дейности. След лека тренировка, движенията ще бъдат леки, удобни и приятни. Всяко движение от това упражнение трябва да се извършва бавно и внимателно, с пълна концентрация върху тялото, но най-важното – без да излиза отвъд комфорта. Да продължим ли?

Легнете по гръб се фокусирайте върху усещанията на тялото, а след това – на гръбначния стълб. Почувствайте как той се позиционира без да чувствате никакъв натиск, независимо дали сте в състояние на комфорт или дискомфорт. Останете концентрирани по време на урока, и следвайте тази проста видео инструкция.

След като свършите станете и се разходете из стаята. Трябва да усетите промените в гръбначния стълб и тялото, лекотата и липсата на болка.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МЕТОДА ФЕЛДЕНКРАЙС?

1. Осъзнатите физически упражнения ще помогнат за решаване на много здравословни проблеми: заболявания на опорно-двигателния апарат, скованост на мускулите, ефекти от детска церебрална парализа и множествена склероза и всички останали заболявания, които са свързани с моторни нарушения.

2. Ще започнете да усещате по-добре своето тяло и да разбирате колко лесно и естествено можете да се движите, независимо от възрастта и физическата способност.

3. Ежедневната практика на метода Фелденкрайс ще помогне за постигането на повече ако се занимавате с танци, бойни изкуства, йога или друго творчество. Помага да се усети как е необходимо да се изпълняват определени движения, за да се постигнат по-големи ползи.

4. Редовната практика ще ви донесе повече комфорт в ежедневието. Например, болката и мускулното напрежение ще изчезнат по време на работата на компютъра, а катеренето на стълбите до осмия етаж ще стане просто дреболия.

5. Моше Фелденкрайс твърди, че методът дава възможност не само да се подобри моториката на тялото, но и да се разработи гъвкаво, нестандартно мислене. Овладявайки метода, човек буквално се учи да учи.

Движението в човешкия живот играе важна роля. „Движението е живот, а животът е процес. Чрез подобряването на качеството на процеса ще подобрите живота си „, каза Моше Фелденкрайс. Когато не знаем граници в разбирането на тялото, нашето развитие става неограничено. Така че нека се развием заедно!

Не забравяйте да ни кажете в коментарите дали е било полезно за вас това просто упражнение по метода на Моше Фелденкрайс и да споделите статията с приятелите си в социалните мрежи.

Източник: hanna-somatics.ru

артромин
Артромин – чешкото чудо за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *