ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Минус 7 години само за 5 седмици с тези екзотични и много ефективни маски от Древния Изток

Дори козметиците са съгласни, че домашните маски не са по-лоши, а понякога дори са по-добри от от онова, което се предлага в салона!

маски
За жена, която иска външния й вид и да бъде добре поддържан и привлекателен, маските за лице стават съзнателна необходимост.

Използвайте тези маски, само ако сте над 45 години

Забелязали ли сте как изглеждат източните жени ? Те имат прекрасни лица, кожата им е чиста, гладка и свежа, а бръчки почти нямат. Но всичко това е следствие от постоянната грижа на тези жени и, разбира се, някои тайни на източната красота.

Днес ви предлагаме няколко екзотични и много ефективни маски от Древния изток, които без проблем ще смъкнат няколко години от истинската ви възраст.

Чудото на ориенталската козметология! Тази рецепта идва от Индия.

Индийска маска с пъдпъдъчи яйца и куркума

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

1 пъдпъдъчено яйце
1 ч.л. зехтин
5 грама куркума на прах
1/2 ч.л. лимонов сок

ПОДГОТОВКА

В удобен съд разбийте яйцето с чаената лъжичка зехтин, куркумата и половин чаена лъжичка лимонов сок. Нанесете маската върху почистената влажна кожа с козметична четка или гъба, като избягвате зоната около очите. Дръжте я на лицето около половин час, след което измийте с топла вода. За да постигнете най-добър ефект, маската трябва да се прилага всеки ден в продължение на 10 дни.

Подмладяващият ефект на тази маска надминава всички очаквания! Въпреки това, си струва да се отбележи факта, че в състава на тази маска има куркума. Дамите, които имат доказана алергия към тази подправка, или към която и да е от съставките, не бива да използват тази, както и останалите маски, за които ще научите, след като прочетете статията докрай.

Джинджифилов мус от японските гейши

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

1 ч.л. настърган корен на джинджифил
1 яйце
2-3 капки сусамово масло

ПОДГОТОВКА

За да започнете подготовката на тази маска, рендосайте джинджифила на ситно ренде. След това трябва да се отдели белтъка от яйцето и да се разбие добре, докато стане на пяна. В малък съд или порцеланова чашка от кафе смесете една чаена лъжичка настърган корен от джинджифил с яйчения белтък. Преди да приложите маската – намажете с влажната кожа с няколко капки сусамово масло. Накрая нанесете сместа от разбития белтък и джинджифила.

След 15 минути измийте маската със студена вода. Ако маската започне да съхне, сложете още един слой. Маската се препоръчва да се използва цял месец по 1 път в рамките на всеки 3-5 дни.

В резултат на това, японските гейши обещават много мощен подмладяващ ефект, естествен лифтинг и здравословен, млад тен.

Друга източна рецепта за маска, родното място на която е Северен Китай.

Китайска маска против бръчки

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

20 гр. оризово брашно
20 гр. фина морска сол
20 гр. мед
топла вода

ПОДГОТОВКА

В удобен съд разбъркайте равномерно оризовото брашно, морската сол и меда. Добавете топла вода, докато не се превърне тази смес в удобна за нанасяне каша.

Маската трябва да се прилага чрез масажни движения върху влажна, леко затоплена кожа на лицето. Дръжте маската на лицето за 5-7 минути, след това масажирайте и го измийте с топла вода. Тази маска се препоръчва да се прави 2-3 дни в седмицата, в рамките на месец, месец и половина.

Маската има добър анти-стареещ и лечебен ефект. Обърнете внимание, ако кожата е суха и чувствителна, не бива да се добавя морска сол!

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Често жените обещават да започнат да се подготвят за отговорни събития поне месец по-рано. Но както често се случва – изникват други ангажименти, появява се лек мързел, и подготовката нервно стартира ден-два преди събитието.

Затова ви предлагаме да се запознаете с една ефективна експресна маска, със закачливото име „Вълшебна пръчица“ . Ако имате зачервена кожа с неравна повърхност и подуто лице, то това е най-доброто средство, което можете да приложите!

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

70 грама ориз
50 гр. овесени люспи
2-3 орех
1/3 от голям узрял банан
вода

ПОДГОТОВКА

Оризът, орехите и овесените люспи се разбират на прах с помощта на кафемелачка. Пасирайте банана и добавете количество от прахообразната смес, така че да се получи кашичка. Добавете топла вода, колкото е необходимо.Трябва да се получи богата, „тлъста“ смес.

Оставете върху лицето за около 20-30 минути. Изплакнете с предварително подготвен чай от лайка, а след това контрастно завършете със студена вода. Накрая нанесете овлажнител върху добре почистеното лице.

Всички тези три маски са за любители и специални ценители на красивата и здрава кожа. В края на краищата, джинджифил, куркума и морка сол не се срещат толкова често в състава на рецепти за домашни маски. Не забравяйте, че преди да използвате която и да е съставка, е необходимо да проведете тест върху чиста област на кожата. Това ще помогне да се предотвратят нежелани кожни реакции.

Източник: arabio.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *