Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 начина за използване на хлорхексидин: евтино средство за първа помощ, лечение и красота

Водният разтвор на хлорхексидин е известно широкоспектърно и достъпно антисептично лекарство. То е просто незаменим в медицината, особено често използван в хирургията и козметологията

хлорхексидин
Водният разтвор на хлорхексидин не мирише и не изсушава кожата. Но най-приятното е, че може да се купи от всяка аптека за малко пари. Това е просто незаменим инструмент за домашната медицина, тъй като има много широк спектър от приложения.

Днес ще ви дадем само 6 идеи как да използвате хлорхексидин у дома. В края на краищата, хлорхексидина е полезен както за здравето, така и за красотата, а не само за дезинфекция на рани.

1. Лечение на възпалено гърло

Ако гърлото боли, хлорхексидинът ще помогне да се излекува. Първо изплакнете гърлото с чаша топла вода, която в никакъв случай не трябва да е гореща. Смесете 1 супена лъжица хлорхексидин 0,05 и 2 супени лъжици вода. Изплакнете с получения разтвор гърлото за 3-5 минути. Важно: след процедурата не яжте и не мийте зъбите си за 2 часа.

Ако имате гингивит, направете същия разтвор, който се прави при възпалено гърло. Изплаквайте зъбите си само сутрин и вечер. Така ще неутрализирате лошия дъх и ще се предотврати появата на кариес, защото хлорхексидинa убива бактериите.

Ако имате сериозни проблеми с венците не ви съветваме да изплаквате устата си с разтвор на хлорхексидин. Но, може да ползвате разтвора ако имате стоматит.

3. Превенция на полово предавани болести

Венеролозите съветват мъжете след незащитен сексуален контакт със случаен партньор да обтрият пениса с памучен тампон, напоен в хлорхексидин. Направете го до 2 часа след половия акт. Жените трябва да използват това средство само в екстремни случаи, за да не унищожат естествената микрофлора на влагалището.

4. Премахване неприятния мирис на краката

За да се отървете от неприятната миризма на обувки и пот, просто ги избършете отвътре с памучен тампон, натопен в хлорхексидин. По същия начин можете да лекувате самите крака, поставяйки акцент върху пространството между пръстите. Това е един вид дезодорант.

5. Приложение за лицето

Тъй като хлорхексидин е мощен антисептик, козметолозите съветват да се ползва от всички жени. Ползва се след почистване или инжекции, докато раната се стегне и се покрие с коричка. А също и след пилинг, първите 2 дни. Всеки път, преди да овлажните лицето си или да приложите пантенол. И, разбира се, ако ръцете ви сърбят и искате да изтръгнете гадната пъпка, която се е появила на челото, първо я намажете хубаво с хлорхексидин и само в краен случай изстискайте сами гнойта, която се е събрала в нея.

6. Дезинфекция на предмети

Изтрийте всяка вечер екрана на телефона с памучен тампон, навлажнен с хлорхексидин. Така ще си спестите малките гадни пъпчици, които излизат на бузите след като дълго сте държали слушалката.

Също така разтвор на хлорхексидин може да се използва за ефективна дезинфекция на изпарителя в автомобилни и битови климатизатори и сплит-системи. За тази цел разтворът се разпръсква с пулверизатор близо до входа на кондициониращото средство в количество от 200-300 ml. Няма да остави абсолютно никаква следа.

Също така, с хлорхексидин може да обтриете раните на децата вместо със спирт и пероксид. Това е отличен антисептик, с който дори ръцете могат да се изплакват преди хранене, ако няма възможност да се измият.

С пълна увереност ви съветваме да използвате това евтино и ефективно средство за защита.

Източник: www.webapteka.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *