ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да използвате гроздовите семки за борба с рака: химиотерапия от природата

Повечето от нас търсят да закупят грозде без семки, или ако има – бързаме да ги изплюем, без да се замислим какви полезни свойства може да имат

семки
Oт всичко полезно, което може да има в гроздето, най-полезното е в семките. Последните изследвания на учените доказват, че екстрактът от гроздови семена помага за забавяне растежа и разпространението на раковите клетки. Този благоприятен ефект се сравнява с химиотерапия, без отрицателните последици от нея.

Свойствата на гроздовото семе

 

Съставът на гроздовите семки включва много силни растителни антиоксиданти – вещества, които могат да предотвратят сърдечно-съдови заболявания. Tе се използват и за забавяне процеса на стареене, както и за неутрализиране на агресивното влияние на външната среда.

В допълнение към антиоксидантите, гроздовите семки съдържат фитоестрогени – растителни хормони, много полезни за жените над 45 години.

Преди време сайтът Medical News Today публикува резултатите от изследване, което медицинските специалисти от Университета в Колорадо са направили. Oт него става ясно, че в гроздовите семена са открити биологично активни съединения, които предотвратяват разпространението на метастази в тялото.

Според учените редовното използване на екстракт от гроздови семена може да помогне в борбата с раковите тумори. Според проучване, проведено върху лабораторни мишки, полифенолите, съдържащи се в гроздовите семки, могат да намалят темповете на туморния растеж с 67%.

Работата е там, че използването на екстракт от гроздови семена създава неблагоприятна среда за растежа и размножаването на раковите клетки. A ако раковата клетка за дълго време не е в състояние да се размножава по обичайния начин, тя умира.

Как да използвате гроздовите семена за борба с рака, преждевременното стареене и предотвратяване на възпалителните заболявания?

Ето един прост начин за използване на гроздовите семена.

СЪСТАВКИТЕ

1 супена лъжица гроздови семки
1 стъклен буркан с капак
1 чиста кърпа

ПОДГОТОВКА

1. Измийте семенцата с вода и ги изсушете с чиста кърпа.

2. Разстелете семената върху чиния и ги оставете да изсъхнат за 2-3 дни.

3. След 3 дни семената на гроздето се смилат. Съхранявайте праха в стъклен буркан.

ПРИЛОЖЕНИЕ

1. Вземете 1 чаша вода и добавете 1 чаена лъжичка прах от гроздови семена.

2. Разбъркайте добре и пийте.

3. Използвайте това лекарство три пъти дневно в продължение на 3 месеца.

4. По-късно направете почивка в продължение на 2 месеца и отново повторете курса на лечението.

Алкохолният екстракт от гроздови семки намалява холестерола, регулира кръвното налягане, защитава и възстановява кръвоносните съдове, укрепват имунитета и подобрява съня.

Прави се лесно, като се залеят сухите гроздови семки с чист спирт и се остави на тъмно и сухо място за около 2 седмици. След това се прецежда и се ползва като се взимат 20-на капки всеки ден с малко вода.

Водният бульон от натрошени семки, в съотношение от 1:10, се ползва при хроничен холецистит и уролитиаза. Това е и едно отлично отхрачващо средство.

Както вече казахме, а и както вие сами се уверихте – семките на гроздето имат повече полезни вещества, отколкото самите плодове. Така че не ги изхвърляйте. Ако имате някакви съмнения, не забравяйте да се консултирате с лекар, преди да започнете лечение с гроздови семки.

Източник: polzaverd.ru

Гроздово семе
Гроздово семе (Grape Seed) с витамин C – за сърце, имунна защита и състарена кожа

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *