Начало / Болести и лечение / Израелските лекари казват как да се “хване” рака на ранен етап: препоръки, които спасяват живот!


Израелските лекари казват как да се “хване” рака на ранен етап: препоръки, които спасяват живот!

По телевизията и в социалните мрежи неуморно се говори за пробив в лечението на някои заболявания, и най-важното – на рака

ранен етап
Иде реч, разбира се, за последното прогресивно развитие, което може радикално да промени съдбата на сериозно болните пациенти.

Въпреки това, много малко хора разбират, че тези процедури дават възможност да се удължи живота само в по-късните етапи на болестта. И само някои са наясно, че най-ефективният начин да се предпазите от ужасната съдба е ранното откриване на рака.

Ще споделим с вас важни препоръки, които могат да спасят живота – не само за вашия, но и живота на вашите близки. Това е много важна информация, която всеки трябва да знае!

Признаци на рак в ранните етапи

Тази тема е важна, защото диагностицирането на рак в ранен етап позволява да се реши проблемът още преди заболяването да започне да дава метастази и да се разпространява в други органи. Първо, на пациента се предлагат прости и ефективни процедури. Второ – дава се на пациента безценна възможност да предотврати дългогодишните страдания и да се избегнат разходите за лечение. И най-важното – животът може да продължи.

И за да не прекаляваме с патоса, необходимо е всеки човек да спазва тези прости, но важни принципи:

1. Грижовният към здравето си човек трябва да е наясно със симптомите на някои заболявания. Тоест, върху какви промени в тялото трябва да се обърне особено внимание и да не се отлага, както често се случва.

2. Всеки, без изключение, трябва да бъде мотивиран да се свърже със специалист, ако открие първите подозрителни симптоми.

3. И най-важното – населението трябва да знае какви препоръки съществуват за ранна диагностика, подходящи за възраст, пол, занимание и т.н.

Израелската медицина e една от най-прогресивните в света

Здравните специалисти в Израел, както и онези, от които зависят законите в държавата, отдавна са убедени в практиката, че е много по-изгодно да се предотврати заболяването, отколкото дълго време, и не винаги успешно, да се лекува

Поради тази причина Министерството на здравеопазването отделя значителни средства за образователна работа с населението, насочено главно към ранна диагностика, и вследствие на това – за предотвратяване на болестта.

Ето какво препоръчват израелските експерти да се прави от всеки, който иска да живее дълго и здравословно

Тази схема ще помогне да се диагностицират сериозните патологии на ранен етап и да се започне терапията им навреме.

1. След навършване на 40 години мъжете и жените трябва да направят общ кръвен тест, който може да покаже сериозен проблем. Например, ако анализът показва намален хемоглобин, отговорният лекар ще започне да търси причината: кървене в червата, или язва на стомаха, или нещо друго.

2. Мъжете, които са достигнали 50-годишна възраст, трябва да се подложат на годишен преглед на простатата и да представят анализ на туморен маркер ПСА – антиген, специфичен за простатата.

3. След навършване на 40 години, жените най-малко веднъж на две години, а по-добре и по-често, трябва да правят профилактични мамографии. Веднъж годишно да посетят гинеколог и да отидат на консултация с мамологист. Друг важен преглед за жените след 40-годишна възраст е тест за папилома вирус, който често е спътник на рака на маточната шийка.

4. След 50-годишна възраст мъжете и жените трябва да се подлагат на годишна гастроскопия и колоноскопия. Това ще помогне да се гарантира липсата на полипи в червата, които са склонни да се израждат в рак. Препоръчва се също да се проведе изследване на изпражненията за латентна кръв за ранно откриване на колоректален рак.

5. Ако наследствената история е натоварена с онкологични заболявания, е необходимо да се потърси съвет от генетик, който да препоръча по-чести прегледи.

6. Друга не по-малко важна препоръка е всяка година да посещавате дерматолог, за да се изследва кожата за предполагаеми неоплазми.

Като цяло, трябва да бъдем много внимателни към сигналите на собственото си тяло

Запек, всякакви промени в качеството на изпражненията, следи от кръв върху тоалетна хартия, затягане на гърдите на жената, появата на нови и бързото нарастване на рождените белези по кожата са всички останали сигнали, които трябва да ви подтикнат незабавно да отидете на лекар!

Много от моите пациенти от бившия източен блок имат някакви общи предразсъдъци, че не е кой знае колко мъжествено да се ходи на лекар. Един вид проява на слабост е. Скъпи мъже! Ако отговорността във вашето разбиране е мъжко качество, трябва да тичате при лекаря без колебание. В края на краищата не става дума само за вашата отговорност към себе си, но и към близките ви “, коментира израелския лекар Виктор Леви.

Ние сме убедени, че тези прости, но много ценни препоръки могат да спасят повече от един живот. Вие, и само вие сте отговорни за собственото си здраве! И ако, след като прочетете тази статия, най-сетне решите да отидете на лекар – това е първата стъпка към здравословно и щастливо бъдеще. Бъдете здрави!

Не забравяйте да споделите тази важна информация с приятелите си в социалните мрежи.

Източник: okeydoc.ru

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*