Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сюзън Поутър: Диетите разбиват нервите и изчерпват тялото!

Сюзън Поутър е една от най-известните диетоложки в света. Позната е в България от няколкото нейни книги, както и от участията ѝ в предаването на Доктор Оз

Сюзън Поутър
Няколко пъти сме публикували в lekuva.net нейните рецепти, диети и съвети.

Днес ще разберете как може да се отслабне без да се спазват диети. Не, не, няма да стане дума за неща от рода на „отслабвайте, докато спите“. Според Сюзън Поутър без усилия няма резултат. Но, ако вложим малко повече упоритост, може да се разделим с някой и друг излишен килограм. Съветите на диетоложката не са чак толкова трудни за изпълнение.

Сюзън Поутър
Сюзън Поутър

Трябва да се знае, че хората с индекс на телесната маса над 30 не бива да очакват чудеса, дори и нон стоп да изпълняват написаното в тази статия. Но, ако сте имали проблем с килограмите и сте успели да свалите дори и само няколко от тях, тези съвети ще ви помогнат да задържите постигнатото и да продължите уверено и успешно по пътя на освобождението от всичко, което ви тежи.

Диетите остават в миналото, казва Сюзън Поутър. Те не само развалят нервите, но и изчерпват тялото. Гладната стачка е престанала да бъде тенденция за „загуба на тегло“. Истината е в здравословното хранене. Но не за това иде реч днес.

Ето няколко съвета, които да спазвате, ако искате да отслабнете, но ви е писнало от диети, които не работят

Как да отслабнете бързо и лесно без диета?

1. Вода

Най-обикновената вода, оказва се, е най-добрият асистент за тези, които искат да отслабнат. Преди всяко хранене се препоръчва да се изпиват около 300 мл топла вода – това е един вид „измама“ на мозъка.

Факт е, че течността бързо запълва почти целия обем на стомаха, след което мозъкът получава информация за ситост, а усещането за глад е претъпено в същото време. В резултат на това може да намалите порцията почти наполовина.

Много хора забравят да пият вода, затова поставете чаша вода близо до компютъра, настроите алармата на мобилния телефон или си инсталирайте приложение, което да ви подсеща. Също така, не забравяйте да пиете чаша вода 20 минути преди всяко хранене.

2. Здравословен сън

Теглото зависи от апетита, а апетита – от общото състояние на тялото. Организмът реагира много бързо на повишената умора, довеждайки ни до състояние на анорексия или булимия. Когато тялото е изтощено, то не разбира колко много се нуждае от храна.
Следователно, човек може да има или чувство на глад (което ще доведе до повече изтощение), или чувство за засищане.

3. Дъвчете

Дъвчете всяка хапка, докато не се превърне в каша, и едва тогава гълтайте. Дъвчете и дъвка. Дъвченето, подобно на водата преди хранене, е измама за мозъка.

4. Масаж

Една от най-чувствителните системи на човешкото тяло е лимфната система. С течение на годините тялото се уморява, а неправилната диета и лошата екология не допринасят за запазване на здравето. Един от проблемите е и наднормено тегло. Което пък често води до нарушения на лимфния поток.

Следователно, хората с намален имунитет, метаболитно разстройство, склонни към замайване и подуване, трябва да си правят лимфодренажен масаж на тялото, който наистина помага при отслабване.

5. Броколи или джинджифил

Добавете тези храни към вашето меню. Консумирайте ги поне през ден. Те ще ви помогнат да ускорите метаболизма и да отслабнете. Джинджифилът също така ще помогне за контрол на тревожността и ще намали желанието за сладко.

6. Топлина за изгаряне на мазнини

Можете да нанесете горещ компрес върху проблемите зони на тялото и да го оставите там, докато се охлади. Можете също така да използвате сешоар, което ще даде подобни резултати. Но, разбира се, не бива да прекалявате с тези дейности.

7. Контрастен душ

Като правило мастните проблеми са проблеми с метаболизма. С течение на годините метаболизмът се забавя и всяка една малка хапка се депозира в определена част от тялото. За да се ускори метаболизма, са познати много начини, но един от основните е контрастния душ.

Редуването на топла и студена вода влияе върху кръвообращението и в резултат на това се ускорява метаболизма.

8. Малки порции

Не се страхувайте, че ще останете гладни: човешкият мозък е програмиран така, че всичко, което „вижда“ в чинията, се възприема като необходим обем за консумация. Ако дозата е леко намалена, усещането за насищане няма да се промени. Опитайте!

9. Усмивка

Може би това е най -лесният начин да отслабнете. Усмихвайте се по-често! Доброто настроение оказва голямо влияние върху загубата на тегло. Депресията увеличава производството на стресовия хормон – кортизол, от който организмът заключава – време е да се натрупат мазнини.

Също така, от прекалено голямото количество кортизол страдат артериите, в чиято вътрешност се натрупват мазнини. Смехът може да замени физическотото натоварване, защото чрез смеха човешкия организъм се насища с кислород, който стимулира работата на сърцето и подобрява кръвообращението в тялото.

Сами виждате, че съветите на Сюзън Потър нито са трудни, нито са неприятни за изпълнение. Нищо не ви пречи да ги превърнете в навик, който, освен желаната фигура, ще ви донесе и много здраве.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *