БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Цезарово сечение – цената, която някои жени плащат за майчинството

Някои жени се страхуват от операцията, наречена цезарово сечение, вярвайки че това може да повлияе неблагоприятно на здравето на бебето

цезарово сечение
За други обаче цезаровото сечение е единствения начин да имат здраво дете. Не всяка жена е в състояние да роди по естествен начин.

Лекарите казват, че бебето трябва да премине през родовия канал, защото по този начин то получава естествена защита, придобива „родилна“ микрофлора и по този начин става по-силно и готово за нова фаза на живота.

Но само жените, които са преживели цезарово сечение, знаят истината! Този начин на раждане не винаги е прищявка или мода.

1. Цезарово сечение е опасна кавитарна операция!

Цезаровото сечение е доста сериозна хирургическа интервенция. Ето защо, да се каже, че такива раждания са много по-лесни от естествените, е абсурдно. По време на цезаровото сечение съществуват много рискове, както за майката, така и за детето. Решение за цезарово сечение се взема, ако естественото раждане застрашава живота на майката или детето.

Макар операцията и нейното изпълнение да са подобрени от години, съществуват рискове. Освен това, по време на операцията не е възможно присъствието нито на съпруга, нито на роднините, както и при нормалното раждане. Така че жената, която ражда, остава сама, без да има възможност да получи морална подкрепа от близките.

2. Възстановяването след цезарово сечение

След като цезаровото сечение е факт, възстановяването може да отнеме много повече време, отколкото изглежда. Една жена, която е оцеляла след цезарово сечение, знае, че тя веднага няма да може да се изправи. В първите дни след операцията не може да се яде нищо друго, освен течности, кисело мляко и каша. Понякога налице е ужасно главоболие и цялото тяло се разпада от болка, особено след като анестезията започне да отшумява. Жената, която току що е станала майка, с помощта на цезарово сечение, се нуждае от цялото внимание и грижи, както на медицинския персонал, така и на нейните близки.

Можете ли да си представите какво е да държите дете, или да трябва да се грижите за него, при положение, че изпитвате следоперативна болка?

Болката и дискомфортът са неразделна част от възстановяването след цезарово сечение. И дори когато белегът е почти невидим, той може да смути младите майки след месеци и дори години. Споменът за раждането след цезарово сечение е емоционален и физически.

3. Цезаровото сечение може да бъде чудесно преживяване

Много жени, след медицинската интервенция, се чувстват по някакъв начин лишени. Някои млади майки казват: „Аз не можах да усетя чудото на раждането…“ Разбира се, повечето жени искат да раждат по естествен начин, който, освен това, е и невероятно модерен през последните 1-2 десетилетия.

Но, ако поради някаква причина жената трябва да роди чрез цезарово сечение, това не означава, че тя трябва да бъде депресирана и разстроена. В края на краищата най-важното е, че тя дава живот на здраво бебе – няма значение по какъв начин.

4. След цезарово сечение може да се роди по естествен път

Много жени си мислят, че след като веднъж вече са родили с цезарово сечение, след това отново може да дадат живот само чрез операция. Това не винаги е задължително.

Преди около 10 години лекарите категорично се противопоставиха на естествено раждане след цезарово сечение. Но днес операцията не е противопоказание за бъдещо естествено раждане. Можете безопасно да планирате естествено раждане дори след цезарово сечение. Основното нещо е да се доверите на лекаря на 100%.

Както виждате, секциото не е лесно и не предпазва бъдещата майка от много проблеми по време на раждане . Ние се покланяме на всяка майка, особено на онези, които са преминали през цезарово сечение и носят на тялото си безценния „белег на щастието“.

Източник: medportal.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *