ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рак и лечение с билки и добавки: прочетете рецепти и истински истории!

Билки при рак. Добавки при рак. Рецепта на Петър Дънов. При рак: Зехтин. Куркума и кориандър. Бъзак. Ябълков оцет, мед и чесън. Джинджифил. Алое вера. Генотрон. Варумин. Витамин В17.

Дънов и позитивно мислене против рак

Позитивната мисъл лекува рак!

Позитивно мислене и правилно общуване с природата. Това са основните моменти, върху които стъпва терапията на лечителя Петър Дънов при рак. Нататък съветите му продължават с няколко конкретни заръки:

  • да се практикуват слънчеви бани;
  • да има човек виолетови предмети в стаята си, защото виолетовият цвят има лечебен ефект при рак. Подходящи са виолетови кърпи, украшения, завеси и други;
  • да облива тялото си всеки ден мислено с виолетова светлина;
  • да тръгне към Бог и да възстанови хармонията между главния мозък и симпатичната нервна система.

В допълнение трябва да се пие слънчева вода, да не се яде месо, всеки ден да се яде червен лук. Поне един ден през седмицата трябва менюто да е постно, а през останалите – да е просто, да не се смесват храните и да се пие чист зехтин.

Конкретна рецепта, която лечителят Дънов посочва, е следната. Една ябълка да се издъблае леко и в нея да се забодат 3 клончета корен от кукуряк. Ябълката да се запече във фурната, след което кукурякът да се извади и от него да се приготви отвара. По тази рецепта отварата се приготвя и пие ежедневно до пълно изцерение.

Петър Дънов е само един сред народните лечители, според които изцерението от онкологично заболяване е възможно с приложението на натурални продукти и психологически похвати.

В настоящия текст ще се спрем както на рецепти с употребата на билки и естествени елементи, така и на истински истории на пациенти, които твърдят, че са постигнали спасение от рака именно чрез алтернативната медицина. Ще обърнем внимание на още едно голямо звено – продуктите, за които се смята, че са незаменими за поддържане на състоянието, за ограничаване на метастазите и за цялостно справяне с болестта. И все пак – правим важно уточнение! Не бива да се предоверите на сляпо на нестандартните методи за лечение и да пренебрегнете съветите на лекуващия ви лекар. Важно е терапиите да се допълват, а не едната да е за сметка на другата.

Народни рецепти за лечение на рак

Със зехтин

За изпълнението на тази рецепта е необходим литър студенопресован зехтин. Към него се добавя ½ пакет мента, ½ пакет жълт кантарион и ½ пакет червен кантарион. Най-добре ще е, ако успеете да откриете билките в естествено състояние, но при липса – възможно е да се снабдите с тях и от проверена билкова аптека.

Съставките се поставят в подходящ съд и се варят на водна баня за 2 ½ часа. По време на варенето трябва да сте внимателни, защото водата извира и трябва периодично да се долива. След като времето изтече, сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади. Прецежда се и се съхранява в стъклен съд.

От нея всяка сутрин на гладно се изпива по 1 голяма глътка. Вечер след последното хранене за деня се приема отново същото количество.

С куркума и кориандър

За пациенти с онкологична диагноза се препоръчва ежедневно да си приготвя следната рецепта. Към 200 г кисело мляко се добавя ½ с.л. смляна куркума и ½ с.л. смлян кориандър. Съставките се разбъркват внимателно и млякото се консумира еднократно през деня.

С ябълков оцет, мед и чесън

В купа, най-добре директно в тази на блендера се добавят 10 скилидки чесън, 1 чаша мед и 1 чаша ябълков оцет. От значение е оцетът да е домашно приготвен. Само тогава от рецептата могат да се очакват реални ползи за здравето.

На висока скорост съставките се разбъркват и се прехвърлят в стъклен буркан. Оставят се за 5 дни на тъмно и хладно място или в хладилник.

След петия ден лечебна смес е готова и от нея се приемат на гладно 2 с.л., разтворени в чаша със студена вода, в гроздов или портокалов сок.

С джинджифил

Решихме да включим тази рецепта в списъка, който ще ви предложим, защото през последните години тя е особено популярна онлайн. Споделя се от мнозина потребители, които твърдят, че са успели да неутрализират или контролират онкологично заболяване с нейна помощ. Ето я и нея:

2 броя корен от джинджифил с големи размери се мият и почистват. Настъргват се и се добавят към 450 г чист пчелен мед. Най-добре в буркан с неметален капак двете съставки се разбъркват внимателно. Ежедневно от лековитата смес се консумират по 2 или 3 лъжици, като важно е да се използва отново неметална лъжица – дървена или пластмасова.

С алое вера

Когато става дума за лечение на рак, алое вера е сред най-често спряганите натурални продукти с лечебни качества. Именно поради голям е и броят на рецептите с приложението му. Ние се спираме на онази от тях, за която се твърди, че е оригинална. В нея се спряга името на францисканския монах отец Романо Заго, който се сочи за откривател на ценните качества на алое вера за лечение на рак. Ето я и самата рецепта.

Използват се 3-4 големи листа от специален сорт алое вера, който се открива на територията на Бразилия – арборесценес. В идеалния случай листата трябва да са от растение на 5-годишна възраст.

Самите листа се нарязват на парчета и към тях се добавят 500 г чист пчелен мед и 2-3 с.л. чист алкохол – ракия, уиски, коняк. Ако не успеете да се снабдите с чист мед, можете да го замените с мед от манука. За сметка на това чистият високоградусов алкохол е задължителна съставка. Освен че действа разширяващо по отношение на кръвоносните съдове, той подпомага и усвояването на съдържащия се в алое вера аолин.

Съставките се обработват в блендер и се прехвърлят в съд от цветно стъкло. Лекът може да се съхранява на тъмно и хладно място или в хладилник, като важно е преди всяка употреба да се разклаща добре. При рак дозата е 2 с.л. по 3 пъти на ден в 10 поредни дни. Прави се почивка от 10 дни, след което следва отново период на прием. Тази схема се спазва, докато оплакванията, свързани с онкологичното заболяване, изчезнат.

Важно условие при изпълнението на рецептата с алое вера е през времето на приема й да не се приемат фармацевтични диуретици, стероидни медикаменти, както и каквито и да било продукти, съдържащи корен от женско биле.

алое вера
Чист сок от алое вера
Поръчай чист сок от алое вера

Битката на баща ми с рака

На страниците на електронното издание Geekbg.net четем разказ на потребител, който в детайли споделя какво е правил баща му, за да се пребори с рака. Ние също ще разгледаме съветите, като имайте предвид, че самият автор пише – не се знае до колко нещата действат, нито дали вредят, но все пак са възможност!

Сок от моркови или червено цвекло

3 пъти през деня се изпива чаша прясно изцеден сок от моркови или червено цвекло, като важно условие е да не са изминали повече от 3 минути от приготвянето до консумирането му. Ориентировъчното количество е 2 ½ кг моркови на ден, от които се получават 3 чаши от около 200-250 мл.

Сок от алое вера

Дозировката, за която авторът говори, варира според различните източници – от 2 дневни дози по 25 мл до 3 приема през деня по 40 мл. Важно условие е да се изпива 30 минути преди храна, разтворен в малко количество вода.

Саменто
Важно е да се спре разпространението на раковите клетки!

Авторът продължава със „Саменто”. Както той го определя, това е „екстракт от котешки нокът” – „някаква тропичека билка”, която се открива под формата на „лиана”. Приемът, който са му препоръчали, е 3 пъти по 20 капки преди храна. Другият вариант е прием на капсула от 600 мг – препоръчителната дневна доза.

Вино „Гъмза”

Бащата на пишещия е приемал и вино „Гъмза”, смесено с алое вера в съотношение 2:1. След като съставките се смесят, престояват в хладилник за седмица. На ден се приема по 1 с.л. от лека против рак.

Ядки

Внимание се обръща и на това, че за пациентите, които се подлагат на химиотерапия, стойностите на кръвните показатели са от съществено значение. За поддържането им се препоръчват ядки – тиквени семки, белен слънчоглед, орехи – сурови и без добавки. Варената царевица и рибата пък са важни за нормализиране на левкоцитите.

В редовете по-долу ще посочим още няколко рецепти, за които авторът споменава:

Рецепта с пречистена газ

За лечение на рак се пие ежедневно пречистена газ или керосин. Веществото се приема сутрин на гладно, като се започва от 2 капки. Количеството постепенно се увеличава до достигане на супена лъжица за период от 14 дни. Прави се почивка отново от 14 дни и се започва отново, като този път се стартира от 1 с.л. Това е оптималната доза.

Да, неприятно е, тежко е. Много от пациентите повръщат. Някои приемат веществото върху бучка захар, други – с кристална захар или с лимонов сок.

Рецепта с бъзак

За бъзака налични са редица рецепти за това как се прилага при лечение на ракови заболявания. Ние ще посочим тази от geekbg.net, а именно: в края на август, началото на септември се берат плодове на тревист бъзак. Използва се буркан, в който се слага ред бъзак, ред захар, като важно е да се завърши със захар. Съдът се оставя на слънце за 2 седмици, след което се прибира в хладилник. Може да се прецеди или не. На ден се приема по 1 с.л. сутрин на гладно.

Рецепта с кленов сироп и сода бикарбонат

Ето какво пише автора за тази комбинация:

Тимур и неговите командоси

Като коментар на статията, части от която предадохме по-горе, четем и мнението на Тимур и неговите командоси. Той оборва твърденията по-горе:

  • откривателят на лечението на рак със сода е лежал в затвора заради шарлатания;
  • газта носи временно подобрение, но нанася сериозни поражения на черния дроб и бъбреците и е възможен летален изход само за седмици;
  • „Саменто” също не бива да се приема по принцип, защото драстично може да влоши кръвните показатели и прочие.

Това, което Тимур и неговите командоси споделя за себе си и срещата си с рака, обобщава в няколко точки:

  • преди 2години е диагностициран с рак на дебелото черво с разсейки в близките лимфни възли;
  • наложила се е спешна операция заради спукване на тумора;
  • страничните ефекти от химиотерапията се преодоляват с помощта на комбинация от добавки – куркума, мелатонин, джинджифил, елагова киселина;
  • самата химиотерапия трябва да се комбинира с приема на добавки;
  • по време на лечението посещението при психиатър е задължително. Ако страхът завладее болния, той е обречен.

Добавките при рак

Тук идва ред да се спрем и на добавките – още една подтема в темата за лечение на рак, която среща коренно различни мнения.

Добавките са онова звено, в което мнозина вярвят, но и много от пациентите и техните близки отричат като излишен разход и опит да се злоупотреби с надеждата на онкоболните.

В повечето случаи става дума за препарати, които се използват за съпътстваща терапия при химиотерапия или лъчелечение – за общо укрепване на организма и възстановяване на силите.Но има и такива продукти, върху които се възлага надеждата за цялостно изцерение от рак.

Нашата цел е да представим най-популярните добавки с евентуалните ползи, които имат за здравето на пациентите с рак. Не да убеждаваме и да злоупотребяваме.

Генотрон

Генотрон е добавка, която се препоръчва при различни форми на рак – рак на белия дроб, рак на гърдата, рак на яйчниците, рак на панкреаса и други.

Антираковото си действие препаратът дължи на концентрираното съдържание на корени от глухарче. (Историята на 72-годишен пациент, който се е излекувал от левкемия само с приема на корени от глухарче можете да прочетете тук! – б.а.)

Освен това – биологично активните вещества в Генотрон спомагат за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт и метаболизма, за по-добър имунитет и за здрава кръвоносна система.

Нещо повече – в добавката се съдържат екстракти от рейши и чага – гъби, за които се знае, че имат доказани ефекти при лечение на онкологични заболявания.

Ето какво четем като коментар в популярен здравен журнал:

Генотрон срещу рак
Генотрон съдържа корени от глухарче!
Поръчай ГЕНОТРОН
Поръчай ГЕНОТРОН
Варумин

Варумин е сред препаратите, на които се отделят десетки публикации онлайн. Става дума за разработка, която идва от Македония и която последните 10 години е обект на критика и адмирации. Представлява комбинация от растителни екстракти, която повлиява благоприятно образувания – доброкачествени и злокачествени – на вътрешните органи, на кожата и костите. Действието й се изразява в стимулиране на имунната система, чрез което се насърчава откриването и унищожаването на туморните клетки. Ако проявявате интерес, можете да откриете много информация в интернет. Ето на какво попаднахме ние:

Масло от черен кимион

Чистото масло от черен кимион се отличава с противораково действие заради свойството си да възстанови организма след срив на имунната система. Продуктът на Sancht Bernhard се отличава със свойството си да регулира хормоналния баланс и да възпрепятства образуването на тумори в организма.

масло от черен кимион против рак
Масло от черен кимион против рак
Поръчай чисто масло от черен кимион
Поръчай чисто масло от черен кимион
Кордицепс

Производителят Doctor Nature предлага Кордицепс като мощен имуностимулатор, подходящ при туморни заболявания на мозъка, белите дробове, простата, лимфата и кръвта. Приемът му е подходящ по време на химиотерапия, тъй като намалява част от негативните ефекти и подобрява функциите на отделните системи.

КОРДИЦЕПС ПЛЮС
КОРДИЦЕПС ПЛЮС
Поръчай КОРДИЦЕПС ПЛЮС
Поръчай КОРДИЦЕПС ПЛЮС
Алое вера

Вариант за лечение на рак с алое вера е и приемът на чист екстра сок. Смята се, че продуктът, предложен от Equilibra, действа общоукрепващо на организма, помага при срив на имунната система и може да се използва за лечение на разнородни онкологични заболявания.

Майтаке

Приемана под формата на хранителна добавка, гъбата майтаке се препоръчва като допълваща терапия при пациенти, страдащи от рак на гърдата, рак на панкреаса, рак на кожата, рак на простата и при други онкологични заболявания. Тя се използва за облекчаване на страничните ефекти при курс на химиотерапия или лъчелечение и за цялостно укрепване на организма.

Виманг

Виманг е добавка под формата на сироп, която се препоръчва като съпътстваща терапия – за подобряване на качеството на живот на пациенти, страдащи от различни видове рак и други заболявания. Активната съставка в продукта е воден екстракт от кората на манговото дърво, което се отличава с антисептично, антиоксидантно, противовъзпалително и имуномоделиращо действие.

Витамин B17 комплекс

Витамин В17 е още един вариант на добавка, която се препоръчва при болни от рак. Ползите си дължи на стрити кайсиеви ядки и кайсиево мало, сушени плодове облепиха, гъби рейши и облепиха на прах. До преди няколко години у нас продуктът не се предлагаше, но към днешна дата може да се закупи свободно под гарантираното наименование Витамин В17 комплекс.

Действието на самата добавка е в няколко посоки. От една страна спомага за укрепване на имунитета, благодарение на кайсиевите ядки. От друга, бета-глюканите в лековитите гъби подпомагат възстановяането на клетките. Препаратът подобрява перисталтиката, еластичността на съдовете и способността за съсирване на кръвта.

витамин B17
Витамин В17 вече е достъпен и у нас!
поръчай витамин B17
Поръчай оригиналния витамин B17
Алказакс БИО

Алказакс БИО е хранителна добавка за бързо и лесно алкализиране на организма. Съдържа 8 от най-ефективните природни съставки за алкализиране – екстракти на броколи, артишок, джинджифил, калций, магнезий, цинк, витамини В6 и В12. Алказакс БИО се препоръчва срещу тежки здравословни проблеми.

Рецепти в зависимост от рака

В края на материала ще ви дадем още едно предложение – рецепта, приложима при конкретен вид рак. Според някои издания това са най-популярните рецепти. Ето за кои става дума:

Против рак на кожата

Берат се листа от алое, които се оставят на тъмно и хладно място за 14 дни. После листата се настъргват и се оставят за 24 часа. Важно е да се използва ренде от пластмаса. След като денонощието изтече, се прецеждат през тензух или неметална цедка. На всеки 100 мл от получения сок от алое се добавят 20 мл евкалиптово или рициново масло.

Полученият лек за лечение на рак на кожата се съхранява в съд от тъмно стъкло.

Ежедневно по 2-3 пъти с него се мажат поразените от заболяването участъци от кожата, като предварително сместа се разклаща.

Препоръчва се тази терапия да се комбинира с прием на алое по общата рецепта против рак, която ние ще посочим малко по-надолу в текста.

Против рак на черния дроб
Лечение при рак – как и какво?

Рецептата при рак на черния дроб е на проф. Филоретов с леки допълнения. Изпълнява се, като 200 гр сок от праз, 300 гр сок от кромид лук и 600 мл бяло вино се смесят. Оставят се да престоят 5 дни, като съдът периодично се разклаща. След като изтече петият ден, се добавят 200 гр чист пчелен мед и следват нови 3 дни престой. Важно е отново редовното разклащане.

Дозата за прием е 1 с.л. ½ час преди хранене по 4 пъти на ден.

Против рак на гърлото

При рак на гърлото рецептата е следната. Взема се китка свеж бял пелин, която се сучква между 2 камъка. Поставя се след това върху тензух, марля или парче плат от бархет и се посипва с 1 с.л. нишандър. С лека към тялото платът се поставя върху гърлото и се прикрепя с помощта на 3 листа вестник. Оставя се да действа цяла нощ, като процедурата се изпълнява 40 поредни вечери.

Едновременно с локалното лечение се препоръчва и вътрешен прием на йодова тинктура, която се закупува от аптеката. Схемата за прием е следната:

  • на първия ден сутринта се приема 1 капка, разтворена в 1 ч.л. прясно мляко;
  • на втория ден сутринта – 2 капки, разтворени в 1 ч.л. прясно мляко;
  • на третия ден сутринта – 3 капки, разтворени в 1 ч.л. прясно мляко;
  • изпълнява се 20 дни, като се спазва същият подход на прием;
  • следва намаляване на дозата в същата последователност, като на 40-ият ден трябва да приключи с 1 капка.

Посочената схема на лечение се прилага 4 пъти по 40 дни, като между всеки курс се прави почивка от 15 дни.

Едновременно с това може да се вдухва в гърлото и 1 щипка нишандър, непосредствено след приема на йодовата тинктура. Самото вдухване се извършва с помощта на пластмасова сламка, единият край на която е запълнен с 5 мм нишандър. От другия край се енергично издухване лекът се вкарва в гърлото на пациента.

Против рак на стомаха и червата

Предлагаме ви 2 рецепти. За първата са необходими:

– 100 г стръкове и 100 г корени лечебен ранилист;

– по 50 корени от черен оман, стръкове от хвощ и цвят от лавандула;

– по 30 г стъбло и лист от бял имел, корени от кукуряк, цвят от невен и корени от омайниче.

Щом билките се смесят внимателно, 2 с.л. от тях се добавят към 700 мл студена вода. Поставят се на огъня и се варят за 10 минути. Киснат още 30 минути, след което отварата се прецежда. След подслаждане с малко мед от нея се пие по 1 винена чаша преди хранене. Цялото количество трябва да се изпие в рамките на деня – дозите трябва да са 5 през около 3 часа.

Следващата рецепта отново е билкова. Смесват се следните билки:

*50 г стръкове и 50 г корени от лечебен ранилист;

*100 г пъпки от топола;

*40 г стръкове от пача трева, 40 г листа от мечо грозде, 40 г листа от лечебен ранилист, 40 г цвят от бяла акация, 40 г стръкове от върбинка;

*30 г корени от брей, 30 г корени от блатен тъжник, 30 г стръкове от еньовче, 30 г листа от теснолистен живовляк, 30 г стръкове от жълт кантарион;

*20 г цвят от лайка и 20 г стръкове от мащерка;

*15 г цвят от невен.

След смесването на билките се спазва пропорцията и схемата за прием, описани в рецептата по-горе.

Против рак на гърдата

Рецептата се приготвя, като 200 г цвят от слез и 100 г стръкове от росопас се смесват. От билките се вземат 2 с.л., които се добавят към 1 литър вряла вода. Оставят се под капак за час и запарката се прецежда. Разделя се на 4 равни части, всяка от които се консумира преди храна, овкусена с 1 ч.л. мед.

Против рак на простата

Необходими са 100 г стръкове от невен и 100 г стръкове от лепка, които се смесват. От тях се вземат 1 с.л., които се добавят към ½ литър вода. Отварата ври за 5 минути и се оставя да се охлади до стайна температура. Прецежда се и се изпива на 4 приема през деня, по около 120 мл всяка доза.

Освен това към всяка доза се добавя и току що изцеденият сок от 1 черна ряпа. Самият сок се приготвя, като 1 ряпа се обелва, настъргва на пластмасово ренде и изстисква през тензух.

Против рак на белия дроб

За изпълнението на рецептата са необходими по 50 г от билките:

  • имел – стръкове;
  • лечебен ранилист – корени и стръкове;
  • хвощ – стръкове;
  • лавандула – цветове;
  • черен оман – корени;
  • невен – цветове;
  • жълт кантарион – стръкове.

След като се разбъркат, от билковата смес се вземат 3 с.л., които се оставят да киснат за 2 часа в литър гореща вода.

Дневната доза е 4 приема по 1 винена чаша (около120-150 мл).

Допълнително след всяко хранене се взема по 1 ч.л. плодове от конски кестен, предварително почистени и нарязани на ситно. Правят се и инхалации с използването на масло от евкалипт.

Против рак – обща рецепта

Както стана дума, представяме ви и обща рецепта, приложима при различни онкологични заболявания. Необходими са 150 г листа от алое вера, които се оставят да престоят 14 дни след откъсването на тъмно, след което се настъргват на ренде от пластмаса. Листата от алое се прехвърлят в голям буркан и към тях се добавят 250 г пчелен мед и 350 г червено вино. Изискването към виното е да е гъсто, плътно и силно и да е от едни от следните сортове – Каберне, Мавруд, Мелнишка лоза или Мерло. Съдържанието на алкохол трябва да е 17 градуса.

След като съставките се смесят внимателно, съдът се затваря плътно и се оставя на тъмно място с температура между 18 и 22 градуса за 5 дни. Редовно се разклаща.

След 5-ия ден полученият сок се прецежда през тензух или пластмасова цедка. Използва се ежедневно – по 3 пъти на ден по 1 с.л. Курсът на лечение трае до 3 месеца.

Варненка: Излекувах рак на гърдата с рецептата на Елена Рьорих

На голям брой места в интернет пространството се споменава рецептата на духовната учителка Елена Рьорих за изцерение от рак. Затова ще споделим и историята на варненката Ани Андреева, която е преборила онкологично заболяване на млечната жлеза и предизвикваните от него разсейки чрез спазването на следния принцип.

Ежедневно се приема сода за хляб – всяка сутрин и всяка вечер. Количеството е колкото на върха на лъжица, като се разтваря в прясно мляко и се изпива 20 минути преди храна. На обяд предписанието е да се приеме прясно изцеденият сок от 1 лимон, в който е разтворено същото количество сода.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ПОРЪЧКИ: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Източници:

https://draxe.com/10-natural-cancer-treatments-hidden-cures/

https://www.life-saving-naturalcures-and-naturalremedies.com/natural-cancer-cures-herbs.html

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *