Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Без лекарства: при мазен черен дроб правете ето това полезно упражнение

Нашият черен дроб има роля, която е трудно да се надцени. Обхватът на функциите му е широк и разнообразен

черен дроб
Една от основните функции на човешкия черен дроб е да бъде бариера, и в същото време – пречиствателна станция. Черният дроб ни пази от различни токсини, отровни продукти на протеиновия метаболизъм и всички вредни неща, които ние доброволно сме изяли или изпили. Неправилна диета, алкохол, лоши навици – всичко това засяга черния дроб и води до различни заболявания.

Най-често има различни форми на чернодробна недостатъчност. Това са мастна чернодробна дегенерация (заболяване, което предхожда цирозата) и различни видове хепатит. Ако изпълнявате предписанията на лекаря, но не усещате подобрение, има един начин да си помогнете. Днес ще ви разкажем за упражнение, което е добре да се прави от всеки човек, който има болен черен дроб. Разбира се, като всяко естествено средство, упражнението може да се практикува и от хора, които просто искат да подобрят работата на черния дроб.

Как се лекува черен дроб без лекарства?

В традиционната китайска медицина черният дроб се смята за „командир на армия, която разработва стратегия“. И това засяга не само нашето тяло, но и влиянието на черния дроб върху способността ни да планираме живота. Според китайската медицина черният дроб е отговорен за движението, разпространението и циркулацията на Ци- енергията в тялото.

Това са взаимосвързани процеси: черният дроб осигурява енергийно движение и енергията на свой ред движи кръвта. Съответно, ако енергията секне, кръвта също застива. Поради това може да има различни здравословни проблеми: болка в дясната страна, гръдния кош и долната част на корема, образуване на мастни натрупвания на мястото, където някога е имало талия. Това може да повлияе и на менструацията при жените, като би могло да бъде причина и за отсъствието на цикъл.

В йогата има един асан, който помага да се решат тези проблеми. Това упражнение е известно като халасана, или поза наречена „плуг“. Тя помага да се преодолеят различни форми на чернодробна недостатъчност. До известна степен дублира действието на хепатопротекторите и също така помага да се възстанови функционирането на черния дроб и циркулацията на енергията на Чи в тялото.

За да изпълнявате правилно това упражнение, трябва да лежите на гръб, ръцете се простират по тялото с длани надолу, краката са изпънати. Това е началната позиция. Всички следващи движения трябва да се извършват с изключителна предпазливост и без внезапни движения. Първо повдигнете краката, така че да станат перпендикулярни на пода.

Ако сте начинаещи или имате излишно тегло, подпрете се на дланите, вдигнете краката си над главата и бавно ги спускайте към пода пода. Дръжте краката си прави. За по-голяма ефективност ръцете трябва да бъдат хваната една за друга, но ако не се получи – не се притеснявайте. С течение на времето и това ще стане възможно. Останете в това положение няколко минути (можете да преброите до 100). След това внимателно се върнете в стартова позиция.

Какво се случва по време на изпълнението на това упражнение и защо то помага на черния дроб?

Обемът на коремната кухина намалява и вътрематочното налягане се повишава. Увеличава се компресирането на чернодробните вени и се променя венозният изходен поток. Когато излезете от упражнението, кръвният поток се възстановява. По този начин кръвообращението се подобрява, възстановяването на чернодробните клетки и биохимичните реакции се ускорява. И не на последно място –
енергията започва да циркулира правилно.

Най-важното нещо в това упражнение е за черния дроб – момента, в който се се връщаме в изходна позиция. Следователно, няма никакво значение как се прави упражнението – с прави или огънати крака. Ако ви е трудно да държите краката си изправени, можете да спуснете коленете си върху челото и да разперите лактите отстрани. Ефектът върху черния дроб ще бъде същият.

Повече за правилното изпълнение на това чудесно упражнение можете да научите от видеото. Начинаещите е добре да гледат внимателно!

бял трън билка
Белият трън доказано помага при чернодробни и жлъчни заболявания

Възможно ли е да се лекува черният дроб без лекарства, като се използва само това упражнение? Всичко зависи от степента на заболяването. Ако става въпрос за сериозно нарушение в работата на черния дроб – по-добре е да се консултирате с лекар и да бъдете лекувани с подходящи лекарства.

Упражнението може да се използва като допълнение към лечението. Ако просто почувствате лек дискомфорт (например, сте преяли по празниците или сте пили прекалено много алкохол), тогава това упражнение ще ви помогне най -добре!

Източник: yogatherapia.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *