Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обикновено рициново масло и сода помагат при папиломи и брадавици

Когато говорим за ефективни помощници в комплекта за първа помощ и в козметиката, рициновото масло ще бъде първо в списъка


Сигурно не знаете, но рициново масло не се взима само при запек!

Рициновото масло съдържа 80% рицинолова киселина. Тя е една от най-силните мастни киселини. Позната е и като Омега-9. Омега-9 е локален анестетик и има силен противовъзпалителен ефект.

Пречистване с рициново масло

Касторовото (рициново) масло има подчертан антивирусен, антибактериален и противогъбичен ефект. То се използва външно за лечение на различни кожни заболявания, намаляване на болката и стимулиране на имунната система. При локално приложение в засегнатата област кръвообращението се увеличава и броят на Т-лимфоцитите се увеличава, което гарантира разпознаването и унищожаването на чужди клетки.

Когато традиционната медицина не може да се справи, лекарите съветват използването на алтернативни методи. Адекватното прилагане на рициново масло е оправдано при различни болести и за превантивни цели.

15 безценни и доказани ползи от употребата на рициново масло

1. За облекчаване на симптомите на алергия, екзема и атопичен дерматит е достатъчно да се капнат няколко капки рициново масло и внимателно да се разнесе върху засегнатата кожа. Тази употреба премахва сърбежа, лющенето и зачервяването.

2. За да се предотврати появата на стрии при бременни жени и активно да се намали теглото, се препоръчва да се приложи масло към кожата с масажни движения.

3. Драскотините, изгарянията и откритите рани ще се излекуват много по-бързо, ако се използват памучни бинтове, които предварително се омасляват с рициново масло.

4. При болка в долната част на гърба и гръбнака направете релаксиращ масаж с рициново масло. Маслото има аналгетичен ефект, подобрява кръвообращението и кара болката да премине по-бързо.

5. Ако ръцете са напукани, използвайте маска със затопляне: капнете няколко капки масло върху ръцете си и поставете гумени ръкавици за 15 минути. Можете да увиете ръцете с хартия или кухненско фолио. След първата процедура се усеща голямо облекчение и пукнатините по ръцете не са чак толкова болезнени.

6. Рициново масло със сода е универсална лечебна маз. Една супена лъжица сода се смесва с масло до гладка консистенция. Намажете тъмните петна по кожата няколко пъти на ден и една седмица по-късно те ще започнат да изсветляват.

Използвайте тази смес, за да се отървете от папиломи и брадавици

В продължение на месец се слагат деликатни компреси на засегнатото място, предимно вечер, ако е възможно.

7. При ларингит, или дрезгав глас, поставете маслен компрес на шията за 20 минути два пъти на ден, винаги преди лягане.

8. Ако имате напукани пети или груба кожа на краката, направете баня за омекотяване. Преди процедурата нанесете масло върху петата. Оставете маслото да се накисва за 20 минути. В гореща вода, около 40-50 градуса, добавете сода – една супена лъжица на литър вода. След това изтъркайте краката с подходяща пила или пемза. Този метод помага да се отървете от гъбичките на краката.

9. За забавянето на растежа на меланома ще помогне намазването му с масло през нощта.

10. Ако пчела или друго насекомо ви ухапе, рициновото масло помага за отстраняване на подуването, сърбежа и намаляване на болезнените усещания.

11. При запек не е задължително да пиете рициново масло. Може да направите маслен компрес, който се слага на долната част на корема.

Това приложение подобрява чревната подвижност и ще бъде много по-лесно да отидете до тоалетната.

12. За лечение на хемороиди, маслото се използва ректално

13. За да се подсили имунитета, направете дренажен масаж с рициново масло по лимфните пътища. Много е добре да се прави и масаж на гръбначния стълб с маслото.

14. За намаляването на прояви на артроза и артрит ще помогнат топли компреси с масло. Маслото трябва да се загрее, да се нанесе върху подходяща тъкан и да се приложи към болезнената става. Покрийте с топла кърпа за 60 минути. Измийте маслото от кожата с разтвор на сода и сапун. Компресът може да се използва повторно, като всеки път се добавя малко масло. За да забележите ефект, правете тази процедура цял месец в продължение на 4 последователни дни. Направете почивка в продължение на 4 дни и повторете отново. Не забравяйте, че компреса винаги трябва да е топла!

15. Трихофития (гъбичнa инфeкция, причинена от микроорганизми, които живeят в мъpтвия външeн cлoй нa кoжaтa) няма да се разпространи върху цялото тяло, ако веднага се намазва с рициново масло. Трябва често да се повтаря тази процедура през целия ден.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

За подобряване растежа на косата ще помогне маска за коса с рициново масло. Преди да приложите, направете лек масаж на скалпа с морска сол. Солта без добавки се смесва с вода до образуването на гъста каша. Внимателно я разтривайте в кожата за няколко минути. Измийте с топла вода без шампоан.

Една супена лъжица топло рициново масло се комбинира с няколко капки лавандулово масло. Нанася се равномерно върху косата и се обвива главата с найлон и кърпа за 15 минути. Измийте маската с шампоан. Ако едно измиване не е достатъчно, повторете отново. Нека косата да изсъхне сама.

Както вече знаете, рициновото масло може да се използва не само за козметични цели. В медицината неговата полза е безценна!

Желаем ви никога да не се разболявате, но ако това се случи, да се възстановите в най-кратки срокове!

Източник: tutknow.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *