ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вредни здравословни навици, от които е добре да се откажете веднага!

Всички ние се стремим да изградим и спазваме някакви здравословни навици. Но не винаги си даваме сметка дали изобщо има полза от тях

здравословни навици

Масовата култура е въвела стереотипи в умовете на хората, от които е трудно да се отървем. Маркетингът и рекламата вършат работата си и ние несъзнателно следваме правилата, наложени от телевизионният екран, без дори да се замислим.

Работим прави, защото да сме седнали е вредно

Ще започнем със силно препоръчителното здравословно правило, което е доста популярно, напоследък. Всички знаем, че обездвижването е новия рак. Заседналият начин на живот е нещо страшно – истинска епидемия. И, за да се тушират вредите от заседяването много здравни експерти препоръчват да се работи прав.

Неотдавнашно дългосрочно проучване, обхващащо 4000 възрастни американци, показа, че работата на „стояща“ маса не намалява по никакъв начин шансовете да се избавим от хроничните заболявания, свързани със заседнал начин на живот.

Освен това, работейки прави, ние натоварваме допълнително гърба, а много скоро и краката ще започнат да се подуват. Като цяло, няма как да се избавим от един проблем, като си създаваме друг. Най-добре е да се прави една, макар и петминутна гимнастика, на всеки час, ако работата е свързана със стоене на стол дълго време, или пък в статично изправено положение.

Не ядем хляб!

По принцип това е модерно. Хлябът е пълен с подобрители, като дори и уж рекламирания като домашен хляб не е стока. Може и така да е. Има хора, които се отказват от хляба, защото имали непоносимост към глутен. Да, все някъде някой страда от глутенова непоносимост, но е бил диагностициран от специалисти, а не от рекламите по телевизията. Ясно е, че не повече от 1% от населението на Земята страда от непоносимост от глутен. Всички останали може да се оплакват от подуване, метеоризъм и други проблеми, свързани с червата, а не поради това, че консумират хляб!

Детоксикация по всяко време и с всички налични средства

Никой не трябва да се подлага на процедурата за детоксикация. Това е още една глупост, измислена от маркетинговите специалисти и шарлатаните!

Ако не сме били отровени, ние вече имаме една супер ефективна система за филтриране на най-вредните вещества, които се абсорбират с храната. Състои се от два органа: черен дроб и бъбреци.

Бъбреците непрекъснато филтрират кръвта ни, като отстраняват от нея всички отпадъци от нашата храна. А черният дроб обработва всички химикали, които поглъщаме. И двата органа са напълно достатъчни, за да може тялото ви ефективно да премахне токсините.

Страхуваме се да седнем на тоалетната на обществени места

„Секс“ вирусите, като цяло, и HIV-инфекциите, както и херпеса по-специално, не са толкова упорити, колкото си мислим. След като напуснат приятното и топло човешко тяло, те умират почти веднага. Дори преди техният „господар“ да е излязъл от тоалетната.

Извършени са изследвания по този въпрос и всички те показват, че най-опасните патогени не се предават по този начин. Освен това кожата е ефективен защитник и убиец на всички микроби.

Единственото изключение: случаите, когато има отворени рани на седалището или половите органи. Ако има рани или дълбоки драскотини по краката или задните части, тогава е най-добре да се внимава в обществената тоалетна! Може да не ползвате обществена тоалетна, и ако просто ви е гнус.

Вместо цели яйца ядем само белтъци

„Експертите“ по хранене подведоха милиони хора, че яйчните жълтъци са източник на холестерол. Холестеролът, който се съдържа в жълтъка, не оказва влияние върху нивото на холестерола в кръвта, разбира се. Това може да се случи само ако вече имате висок холестерол.

Задържаме дъха си, докато някой киха или кашля

Когато човек кихне или кашля, без да прикрие устата, бактериите от носа и устата се изстрелват във въздуха със скорост от 80 до 350 км / ч. Така че, опитите да се спасим, като задържаме дъха си, са просто нелепи. Може да помолим човека, който киха или кашля да сложи ръката си, като преграда, вместо да вярваме в някакви недоказани здравни легенди и митове.

Страхуваме се да изпукаме пръстите на ръцете

Доскоро никой не разбираше естеството на този процес. Защо ставите на някои хора толкова дразнещо пукат? И защо те продължават да го правят?

Всъщност това не е проблем. Пукането е звукът на компресируемите газове, които дават еластичност на нашите стави. Колкото по-силно пукат пръстите ви при пукане, толкова повече „смазочни газове“ имате в ставите. Всъщност, пукането на пръстите ще ни предпази от артрит на ръцете, вместо да ни навреди.

Предпочитаме продукти с ниско съдържание на мазнини

През 90-те години Министерството на земеделието на САЩ убеди милиони хора по света, че нискомаслените храни са полезни. Затова на пазара имаше маргарин вместо масло и обезмаслено кисело мляко. Но оттогава доста време е изтекло, и всички учени вече знаят, че нискомаслените мазнини ни правят дебели и ни разболяват, вместо да са полезни.

Едно осемгодишно проучване на учени от Университета в Харвард, включващо около 50 000 жени, показва, че хората, които предпочитат храни с ниско съдържание на мазнини, нямат по-малка вероятност да страдат от рак и сърдечни заболявания. Храните с ниско съдържание на мазнини не им помагат да отслабна. Липсата на здравословна мазнина в диетата само ни прави безрезултатни, сънливи и раздразнителни.

Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне да разкъсате мрежата от стереотипи, наложени от телевизионните реклами, и ще ви научи да имате една критична оценка на полезността на различните елементи от здравословния начин на живот.

Източник: aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *