Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учените: химикалите в боите за коса причиняват рак! Вместо това използвайте този естествен продукт

Боите за коса не са безвредни, колкото и модерни да са технологиите, с помощта на които се произвеждат

коса
Жените боядисат косата си, когато искат променят цвета ѝ или да скрият сивата коса. Но английските учени от Университета в Кембридж предупреждават, че някои химикали в боите за коса могат да предизвикат рак. Смята се, че 87 от 100 жени, които боядисват косата си от 1 до 4 пъти годишно в продължение на дълго време, страдат от рак на гърдата. Проучването, разбира се, е под въпрос, защото сред жените, които не оцветяват косите си, също има и такива, които са жертва на това коварно заболяване.

Може да се каже със сигурност: от боядисване с боите от магазините, косата става по-лоша, дори при съвременните технологии, които се използват, за да се произвеждат. И не всеки има пари за възстановителни процедури след оцветяването.

Затова ви препоръчваме да се опитате да подготвите естествена боя за коса, на основата на кафе. Красивият цвят, блясък и здравина на косата са гарантирани. Как да направите сами боя за коса ще ви разкажем днес.

За разлика от традиционните бои за коса, които са токсични и могат да направят косата суха, и дори да я повредят, кафето е напълно естествено вещество. Съдържа танини и етерични масла, антиоксиданти и дори компонент, който предпазва от ултравиолетовите лъчи – хлорогенна киселина. Благодарение на това, боядисването на косата с помощта на кафе се превръща в прекрасно тонизиращо лечение.

Кафето може да се използва само от жени, които имат кестеняв цвят на косата – като се започне с тъмно кафяво и се стигне до жените с посивели коси. При по-светла коса резултатът е непредсказуем. Кафявите и тъмно-светло кестенявите коси ще получат приятен шоколадов цвят, като оцветяване.

Ако косата е черна или много тъмно кафява, няма да стане по-тъмна от оцветяването с кафе, но е гарантиран един дълготраен блясък и красив тъмно-кафяв оттенък. Рецептата за боята за коса, която може да си направите у дома, е доста проста.

Рецепта за домашна боя за коса с кафе и други полезни съставки

Съставките:

  • 2 чаши балсам за коса
    3-4 ч.л. мляно кафе
    30 мл. вода.

Подготовка и оцветяване:

1. Подгответе еспресо в кафемашина или турско кафе: 1-2 ч.л. кафе за 30 мл вода. Охладете го.

2. Охладеното кафе се смесва с балсам за коса и се добавят 2 ч.л. мляно кафе. Разбърква се добре.

3. Върху косата, предварително измита с шампоан, нанесете подготвената боя за 1 час.

4. След това измийте боята с разтвор от вода и оцет.

Оцветяването на косата ще се окаже забележимо по-тъмно, а косата ще бъде блестяща и по-малко объркана. За постигане на по-интензивен цвят и укрепване на косата, повторете оцветяването още няколко пъти с интервал от 2-3 дни. След това можете просто да прилагате веднъж на две седмици.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

За да получите по-топъл нюанс, можете да добавите 20 грама коняк към естествената боя за коса, но не повече, за да не изгорите косата и да не навредите на скалпа. Можете също така да получите интересен цвят, ако добавите супена лъжица къна (в зависимост от оттенъка се получава различна наситеност на цвета).

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *