Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Послание от подсъзнанието: психологически тест с картини-илюзии

Подсъзнанието – една загадка, която все още остава неразгадана. Какво ни казва то, и може ли разберем какви сме, ако му се доверим?

подсъзнанието
Човешкото подсъзнание все още е голяма мистерия. Дори не можем да предполагаме какво крие то. Нашият мозък често ни мами. Двама души могат да гледат едно и също изображение и да видят съвсем различни неща. Това не е въпрос на логика, нито на интелект или образование. И двамата ще имат право, защото това е въпрос на психология. Как е възможно това?

Картини-илюзии

Има такова нещо като двойно или многоцелево изображение. Това са снимки, в които са скрити две картини. И в зависимост от различни фактори, различните хора обръщат внимание на различни фрагменти. Това се дължи на факта, че когато хората възприемат такива образи, възникват различни асоциации.

Затова ви предлагаме да разгледате няколко такива снимки. С тяхна помощ ще можете да отворите завесата на подсъзнанието, и да научите малко повече за себе си.

1. Каква жена виждате?

Повечето хора, на пръв поглед, виждат на тази картина привлекателно младо момиче, което е наполовина обърнато. Но други виждат старата жена с огромен нос. Все още не виждате второто изображение? Погледнете отблизо, ухото на момичето е окото на старицата.

Психолозите казват, че това зависи каква част от картината вижда нашето око в първия миг. Този тест много ясно демонстрира как предопределението засяга нашето възприятие. Ако вече сме видели един конкретен образ, тогава е много трудно да видим нещо друго.

По този начин става ясно колко много нашите възгледи и вътрешни парадигми оказват влияние върху поведение ни.

Ако сте успели бързо да пренаредите и видите второто изображение – това означава, че сте много гъвкав човек. Вашите вътрешни принципи са важни за вас, но те няма да ви предпазят от трезв поглед на живота и вземането на правилните решения.

Ако не можете да видите втората снимка или е трудно за вас, тогава се адаптирате много бавно към различните ситуации в живота. Понякога може да бъдете твърде упорит и или просто късоглед.

2. Патица или заек?

Това изображение често се използва като психологически тест при наемане на работа. Помага за идентифициране на творческия потенциал на индивида. Лесно ли видяхте и двете изображения?

Ако е така, тогава сте творчески човек. В главата ви има много идеи, вашето подсъзнание има огромен творчески потенциал. Колкото по-трудно човек започва да вижда второ изображение, толкова по-малко вероятно е да е творческа или креативна личност.

3. Музиканти или стари хора?

Това, което виждате на изображението, е делото на мексиканския художник Октавио Окампо. Той е автор на необичайни картини със скрито значение. Ако погледнете внимателно, можете да видите и нещо друго във всяка една от рисунките му.

Старецът и старата сивокоса жена гледат един към друг. Техните вежди са шапките на мексиканските музиканти, а очите им са лицата на музикантите. Виждате ли? Това говори за вашето възприятие за света. Ако за пръв път сте видели музиканти – Вие сте оптимист и весел човек. Ако старите хора са първото, което сте забелязали, сърцето ви е изпълнено с тъга и виждате света в мрачни цветове.

4. Каубой или старец?

Кой първо видяхте? Младият каубой или старецът с голям нос? Психолозите казват, че това определя начина, по който хората мислят. Хората с положителна и оптимистична нагласа първо възприемат младото изображение.

5. Череп или млада двойка?

Това е друга красива картина-илюзия. Повечето хора виждат млада двойка, която си говори сладко. Но ако се вгледате внимателно и съсредоточите вниманието си върху стената зад тях, можете да видите черепа.

Този тест, както и всички по-горе, говори за гъвкавостта на ума и колко бързо работи мозъкът. Ако сте били в състояние бързо да превключвате от една картина към друга, притежавате остър ум и внимание. Ако от раз сте видели черепа, то това може да означава, че лесно изпадате в минорно настроение.

Понякога е много полезно да погледнем в подсъзнанието си и да разберем какви са тайните, които то крие от нас. Тези снимки ще ви помогнат да разберете. Просто гледайте внимателно!

Надяваме се, че сте се насладили на тази прекрасна селекция. Ако е така – споделете статията с приятели.

Източник: adme.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *