Даниела споделя: Ето как се отървах от досадните въшки!

Домашен препарат против въшки – ето как се приготвя

Нашата читателка Даниела споделя как се е отървала от досадните въшки. Ако и вие имате този проблем, ето какво може да ви помогне.

„Аз направих едно интересно нещо, което ми помогна…

Първо, в един съд налях оцет и вода, разбърках ги малко, добавих една капка олио. После сложих 2 лъжици сода и 3 ч.л. сол. Разбърках 2-3 пъти. Измих си косата със „Здраве Актив“, почаках малко да се изцеди излишната вода от косата.

Започнах да мажа косата си със странната смес – първо по бретона. Сресах я малко отгоре надолу и почаках, гледайки надолу към мивката. След 2-3 минутки си вдигнах главата и какво да видя?! 4-5 въшки си стоят неподвижни – бяха много миниатюрни, наложи се да проверя дали изобщо са въшки. Приближих се до тях като малко дете . :-). Бяха си “асъл“ въшки!

въшки
Домашен препарат против въшки

Зарадвах се, че поне са излезли, тъй като не очаквах положителен резултат от това мое дело… И така, продължих да се мажа, намазах цялата си коса, пак гледах надолу. През това време усещах някакво придвижване по главата си – мислех си, че може би въшките падат. Вдигнах си главата – вече бяха около 10! Това пак ме надъха и започнах да я сресвам с онези малките гребенчета (имам си ги отдавна). И така, малко по малко започнаха да падат “гнидите“ и малко пърхот.

Потупах косата си, ако е останало нещо по нея, сложих си кърпа и стоях с нея на главата около два часа… Ефектът от този “препарат“ беше адски положителен! Даже по кърпата имаше 4-5!

Да ви кажа честно, не съм очаквала, че този експеримент ще проработи!

Някои хора ще кажат: „Е, какво толкова – един опит и айде…“. Други: „Браво, радвам се!“

Искам да ви кажа само, че въшките не са смешни, а страшни!

Дори и да си хипер хигиеничен, пълен с лекарства под ръка, това не ти дава гаранция, че няма да се заразиш. Въшките не ги интересува дали главата ти е чиста или мръсна!

На никого не пожелавам да бъде посетен от такива гадинки!

Съветът ми към Вас е: Не се срамувайте – това може да се случи на всеки човек! Тези гадинки са ми отвратителниии!

Моята коса е много гъста (ужасно) и много дълга – на такива коси “нищо“ не може да им помогне… :-). Но карай – “Всяко зло за добро!“

Извинете ме, ако съм допуснала някакви грешки! Лека вечер!“

Оценете статията
Оценка 4.7 от 6 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Даниела споделя: Ето как се отървах от досадните въшки!

 1. Даниела каза:

  Здравейте, читатели! Това аз съм аз- авторката на тази чудновата смес! ?
  Благодаря на сайта, че сте сметнали този мой съвет за полезен и добър!
  Нямах си и представа, че може чак и статия да има?!
  Надявам се тази статия да бъде полезна за останалите „душички“!
  Забравих да спомена, че след този „експеримент“ почти всеки ден разресвах косата си първо с нормален, а после със ситен гребен, разбира се под бяла пелена, чакайки не дай си Боже да падне нещо, да са паднали 1 или 2 полу-умрели и някое друга пърхотче. Разбира се, имаше и някакви различни от пърхота неща, някак си по-различни по форма(едни такива като чертички?). Натиснах ги с нокът, нр се чу нищо..
  Всъщност това заразяване ми беше за втори път, първият път по косата ми имаше само гниди, които ги натиснеш, пукаха… Ее, имаше случайна среща с 2-3 при газ-мас-оцет.. Сякаш вчера беше.. Колко часове са съм си разресвала косата с онова малко гребенче.. А и между другото, когато си ги махах ги слагах върху едно старо огледало- така можеше да се чуе пукането на гнидите. Не се чу, но пак трябваше да имам някакъв „предпазител“. От 8 часа сутринта до 4 и 4:30 следобед…

  Интересното в тази случка(първата зараза) след 1 седмица дойде медицинската сестра да ни провери за въшки..
  Малко се попритесних, защото мислех, че може да имам нещо на главата пак…. Дойде моят ред.. Каза, че имам само пърхот, досега, колко години вечее не съм имала може би от тези процедури(най-яече от газ, мас и оцет, държях я малко, защото след 45 минутка много ми щипеше, даже се сещам че ушите ми бяха червени като на някой бурскук хах; от това, че я разресвах много и от Виприна1 път). За съжаление се оказа, че има един заразен е класа… То и беше леко очевидно, тъй като момиче (ще го нарека М.) се чешее едно-такова.. Даже с момичето, с което е стояла в същия ден, е видяло как тя все-едно вади нещо от косата си, т.е. въшките и как със нокът ги е пукала.. Ужас просто! Всички изпаднаха в паника, че могат да хванат гадините, но аз вече с по-голям опит знаех какво да правя ако ми се случи… Всеки ден се пръсках с Hydrin Protect & Goоще преди новината за „замърсителя“ грубо казано.. И продължава да е така. Зад тила, до ушите и по пътя на косата.
  Даже сега като пиша ми се свиват краката и ме обхващат нерви..
  ?
  Също така да ви кажа, че след заразяването изпрах всички неща, а тези, като ластици и шноли( само тези ползвам), ги сложих в едни торбички, които са с едно като ципче, и ги зложих във фризера за 1-2 седмици. Гребените ги извърлих.
  Запомнете едно – бъдете наблюдатрлни, защото опаснпстта дебне отвсякъде… Кой знае, може на й-добрата ви приятелка да е зарезена и вие все да стоите до нея..

  Никой не е защитен от тези гадини….
  Независимо дали косата ти е мръсна или чиста.
  Може би всичките, които са се спречквали с този проблем, са си кавали: Защо изобщо са създадени тези въшки..?
  Да ви кажа чстно, и аз не знам, но знан, че никога не иска да бъде посетен от тях..
  Кека вечер и лека нощ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.