Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алкохолът като лекарство – рецепти при ниско кръвно и разширени вени, препоръчани от лекари

Алкохолът в големи количества е вреден. Злоупотребата с алкохол разболява и причинява много здравословни и емоционални вреди

алкохолът
Алкохолът трябва да се употребява само в умерени количества. Всеки лекар ще ви каже, че консумацията на алкохол трябва да става само при сериозен повод – рожден ден, Нова година и т.н. Това важи най-вече за хората, които нямат мярка.

За онези, които могат да изпият 20 грама хубаво уиски и да спрат, горните предупреждения не важат.

Днес ще обясним малко по-подробно как и защо може да се ползва алкохолът като лекарство. Ще разберете и кога спиртните напитки се превръщат в отрова, колкото и качествени да са те.

Учените от Тексаския университет в Остин смело заявяват, че алкохолът може да удължи живота. Те са провели двадесетгодишно проучване, в което са взели участие повече от две хиляди души. В резултат на това лекарите стигнаха до извода, че малките дози алкохол могат да удвоят броя на годините, през които ще сме живи и здрави.

Как трябва да консумираме алкохол, за да не навредим на тялото и да се подмладим? Много е просто! Основното нещо е да се спазват правилните дози и скоростта на пиене. Всяко превишаване на границите просто ще лиши цялата процедура на смисъла, който беше потвърден от науката.

Например, чаша вино, която ще се изпие за около 10-на минути няма да донесе на тялото нищо друго освен стрес. Но тази чаша вино се изпие за около 90-100 минути, тялото ще има възможност да обработи всички полезни вещества, които могат да се открият във виното.

Световната здравна организация призовава да се придържаме тази ясна схема за дозиране на алкохол: мъжете трябва да консумират не повече от 40 грама чист алкохол на ден (2 бутилки бира, 100 мл водка или чаша сухо вино); жените не трябва да надвишават дозата от 30 грама чист алкохол на ден (1,5 бутилки бира, 80 милилитра водка или 2 чаши сухо вино).

Алкохолът като лекарство

Също така, алкохолът може безопасно да се прилага за лечение на много заболявания. Възползвайте се от полезните рецепти, които ще ви дадем днес.

1. За лечение на остри респираторни инфекции

Изключително полезно е използването на топла напитка от 50 милилитра червено вино, същото количество минерална вода, 1 супена лъжица мед и 1/4 чаена лъжичка канела. Виното трябва да се комбинира с вода и да се загрее до температура от 40 градуса. След като се охлади леко се добавя меда и канелата.

2. При ниско кръвно

Смес от 250 милилитра водка, 250 грама мед, 1 супена лъжица лимонов сок и 300 милилитра сок от червена боровинка ще бъде отлично средство за повишаване на кръвното налягане. Лекарството трябва да се консумира по 1 супена лъжица три пъти дневно преди хранене.

3. За облекчаване на състоянието при варикоза

Специална смес за втриване в кожата ще ви помогне. За да я направите, трябва да имате 50 грама сушен цвят от акация и 150 милилитра водка. Всички съставки трябва да се поставят в малък буркан, плътно затворен с капак и да останат за 10 дни на тъмно място. Разбърквайте от време на време. След като стане готова акациевата настойка се прецежда и се ползва. Освен да се втрива, може да се правят и компреси. Не забравяйте да намажете мястото с по-мазен крем, след като махнете компреса.

4. При гастрит с по-ниско производство на киселина

За да облекчите състоянието си по време на болестта, трябва да консумирате 75 милилитра червено вино два пъти дневно в продължение на 21 дни. Пийте напитката 30 минути преди хранене.

5. Рецепта при подагра

Ефективно разтриване с настойка от безсмъртниче и алкохол ще ви помогне. За да подготвите лекарството, трябва да имате толкова билка, колкото да поеме обема от 100 грама алкохол. Държи се на тъмно и хладно място в продължение на 14 дни. Когато продуктът е готов, можете да прецедите и да разтриете засегнатата зона.

Въпреки полезните рецепти, които прочетохте току що, много учени и нарколози са скептични относно идеята за ежедневна употреба на алкохолни напитки. Те вярват, че пристрастяването и антисоциалното поведение са неизменни спътници на алкохола.

Източник: alcofan.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *