Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение с масло от черен кимион – от рак до безплодие и високо кръвно налягане

Черен кимион – това растение е било използвано от човека в продължение на хилядолетия

Масло от черен кимион – какво лекува?

масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Семена на черен кимион са открити в гробницата на Тутанкамон. Авицена, Гален и Хипократ са писали за полезните свойства на растението. Пророкът Мухаммад споменава семената от черен кимион като средство за лечение на много заболявания.

В ботаническата класификация черният кимион се нарича Nigella sativa.

Черният кимион често се бърка с кимион (Cuminum cyminum) или ким (Carum carvi). Това са напълно различни растения, които принадлежат към различни семейства.

Семената от черен кимион съдържат полиненаситени мастни киселини , които не се произвеждат в тялото, но са незаменими за поддържане на стабилността на клетъчните мембрани и пълното изпълнение на техните функции. Тези киселини предотвратяват развитието на атеросклероза, намаляват нивото на холестерола и намаляват депозитите по стените на кръвоносните съдове.

Проучванията показват, че черният кимон има положителен ефект върху функционирането на тимусната жлеза и укрепва имунната система, като по този начин е „лек за всички болести“. Най-ефективно е използването му при следните състояния и заболявания.

Лечение с черен кимион

1. Рак

Антиканцерогенният ефект на черния кимион се основава на неговите антиоксидантни, имуномодулиращи, детоксикиращи свойства. Доказано е, че при редовна употреба семената от черен кимион забавят развитието на рак на черния дроб, стомаха, дебелото черво и шийката на матката.

Субстанцията тимохинон, произлизаща от растението, не само може да забави развитието на раковите клетки, но и да обърне процеса. Повечето проучвания в тази насока са проведени върху пациенти с рак на панкреаса. Ракът на панкреаса е една от най-трудните за лечение форми на това заболяване.

2. Безплодие

Маслото от черен кимион съдържа хормони, които повишават потентността и могат да лекуват безплодие. То нормализира производството на тестостерон и има благоприятен ефект върху процеса на сперматогенезата. Редовната консумация на масло от черен кимион допринася за лечението на мъжкото и женското безплодие.

3. Високо кръвно налягане

С масло от кимион можете да намалите кръвното налягане и холестерола в кръвта. Субстанцията предотвратява образуването на атеросклеротични плаки и оказва положително влияние върху сърдечно-съдовата система като цяло.

4. Стомашни проблеми

Маслото от черен кимион помага да се нормализира киселинността на стомашния сок, подобрява движението на червата, нормализира храносмилането и премахва явления като оригване, гадене, повръщане, метеоризъм, диария.

Маслото предотвратява възпалителните заболявания и образуването на язви в стомаха. То се използва за лечение на язви на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит, ентероколит, ентерит, колит. Също така е добро средство за лечение на дисбактериоза, която понастоящем засяга много хора.

5. Епилепсия

През 2007 г. по време на изследване, проведено в Сиатълския университет беше установено, че водният екстракт от семена от черни кимион значително намалява интензивността на пристъпите при епилепсия.

6. Захарен диабет тип 2

Приемането на два грама семена от черен кимион на празен стомах води до значително намаляване нивата на кръвната захар.

7. Псориазис

Черният кимион е ефективен при лечението на псориазис. Малко количество масло, прилагано всеки ден регененрира засегнатите области на кожата. То може да се смесва с други масла, например сусамово или бадемово масло.

Полезни препоръки за използването на масло от черен кимион

Маслото от черен кимион съдържа над сто компоненти, половината от които са стимуланти на метаболитните процеси в човешкото тяло. Маслото се произвежда от два вида семена – етиопско и саудитско. И двата сорта са еднакво полезни. Препоръчително е да се купува масло, произведено чрез студено пресоване.

масло от черен кимион
Чисто масло от черен кимион

 

При търсенето на лесни доходи някои хора смесват чисто масло от черен кимион с по-евтини аналози (слънчогледово или масло от рапица), и го продават като 100-процентово масло от черен кимион. Следователно, има смисъл само да купувате този лечебен продукт само от надеждни продавачи. Особено внимание трябва да се обърне на качеството на опаковката.

Редовната употреба на маслото подобрява обмяната на веществата, нормализира хормоналната система, включително метаболизма на мазнините, стимулира производството на костен мозък, подобрява състава на кръвта и се бори със свободните радикали.

Препоръчва се да се консумира масло на празен стомах 15-20 минути преди хранене. То се изпива с половин чаша вода, в която се разтваря супена лъжица мед, или половин чаша пресен плодов сок.

Продължителността на лечебния курс с масло от черен кимион обикновено е 3-4 месеца. Курсът може да се повтори след почивка от 2 месеца.

Масло от черен кимион + витамини и мастни киселини
Масло от черен кимион + витамини и мастни киселини

Противопоказания за употреба

Въпреки факта, че маслото е направено от едно от най-ефективните лечебни растения, все още има известни противопоказания за употреба. Семена от черен кимион е нежелателно да се приемат по време на бременност, защото съдържат растителни хормони, които стимулират раждането. Противопоказания също са индивидуалната непоносимост и свръхчувствителност.

Източник: aboutyourself.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *