БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Мазнините около корема – приятел на жените в менопауза?

Коя дама над 50-те би харесала своето тяло, ако то има излишни мазнини? Навярно никоя, но работата е в това, че мазнините са полезни за жените в менопаузаменопауза

Менопаузата води до много промени в живота на жената. И повечето жени искат да избегнат тези промени на всяка цена. Не е приятно, наистина – репродуктивния период уж е отминал, а коремът расте и расте…

Тъжно е да гледате как любимата ви майка се опитва да се върне в пубертета с диетата и всякакви други чудодейни и не чак толкова чудодейни процедури. Тъжно е, че много малко хора казват на дамите, които са в началото на своята менопауза: „Скъпа, това е всичко! Нормално е, всичко което ти се случва е нормално. Просто приеми тялото и възрастта си. Ти си красива въпреки всичко!“

Модните спецове, а и не само те, не спират да обясняват колко добре е човек да е слаб. Да, безспорно – особено и когато е здрав. Но, изисква ли увеличаването на теглото по време на менопаузата незабавна намеса?

Днес ще обясним какво се случва с тялото на една жена по време на менопаузата, и защо допълнителните сантиметри в корема са нормални.

Периодът на менопауза – дайте пауза единствено на излишните страхове и напразните самообвинения

Факт № 1: Всички тела стареят

Можете да дадете една торба пари за анти-ейдж кремове и продукти за отслабване, но истината е една – всички тела стареят! Уви, това е естествен биологичен процес, който не може да бъде избегнат. Признаците на естественото стареене не са само бръчките около очите. Вътрешните органи също остаряват.

Когато функциите на репродуктивната система започнат да затихват, нивото на естроген и прогестерон в женското тяло намалява. И това е основната причина за всички симптоми, от които се оплакват жените в менопауза: омразните горещи вълни, нощно изпотяване, внезапното сърцебиене, безсънието, спонтанните промени в настроението, вагиналната сухота, проблемите с уринирането.

Депресивни състояния по време на менопауза

Факт №2: Мазнините са приятел на жената!

Когато яйчниците на жената престанат да произвеждат естроген, мастната тъкан на тялото започва да произвежда и регулира нивото на половия хормон в организма. Оттук и коремът, който уж не беше толкова голям преди. Увеличаването на мастните депозити в този период от живота на жената са норма!

Това е начинът на тялото да се справи с намаляване производството на естроген с възрастта. Тъй като ниските нива на естрогена засягат пряко присъствието на неприятните симптоми на менопаузата, увеличаването на количеството му може значително да облекчи тези симптоми.

качване на килограми по време на менопауза

Факт №3: Липса на мазнини – липса на естроген

В същото време липсата на мазнини по време на менопаузата ще доведе до липса на естроген в организма. Това означава, че всички признаци на менопаузата при жените ще се засилят. Удивително е, че всякакви модни списания и блогъри не спират да пишат за диетите по време на менопаузата. Да, диетите са полезни. Но, по-полезно от тях е здравословното хранене. Ако една жена в менопауза се храни прилично, ако ходи пеша редовно, ако няма кой знае колко сериозни хронични, възпалителни или други заболявания – тогава защо трябва да се притеснява за коремчето, което има? По време на менопауза не е оправдан единствено заседналият начин на живот и трупането на мазнини от мързел.

Липсата на естроген причинява някои доста по-неприятни от нощното изпотяване симптоми, а именно – проблеми с паметта, както и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, костите стават крехки, остеопорозата се превръща в сериозен риск.

Липсата на естроген води и до задържане на течности в тялото, както и до намаляване еластичността на кожата. Бръчките и сухата кожа са резултат от борбата с излишните сантиметри по време на менопаузата.

менпауза - мазнини около корема

За всяка жена е важно и необходимо да разбере, че всички промени, които се случват с тялото ѝ по време на менопаузата, не са болест, а норма. Ние просто живеем в общество, за което бръчките и допълнителните сантиметри на една жена са патология.

Няма място за притеснение, ако се чувствате добре

жена в менопауза

Не изпадайте в паника, заради няколко излишни килограма. Ако индекса на телесна маса е над 30, тогава вече може да се помисли за някакви по-драстични мерки, с помощта на които да отслабнете. Бъдете щастливи, защото щастието и спокойствието правят всяка жена красива, независимо от възрастта и килограмите!

Източник: woman.ru

ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА
ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА – осигурява нормалните нива на естроген при жените по време на менопауза

менопауза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *