Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 комерсиални диагнози, които гинеколозите поставят

Посещението при гинеколог е задължително. Два пъти в годината жените трябва да бъдат преглеждани от опитни специалисти. Изследвания също не бива да се пропускат

диагнози
Но, да се открие този добър специалист е изключително трудно. За добра медицинска помощ жените, понякога, са готови да дадат много пари, само и само да се отърват от здравословните проблеми. Частните клиники не са по джоба на всеки, а прегледите с направления са кът. Но, по един или друг начин, се озовавате в лекарския кабинет, преглеждат ви и се започва една дълга, тягостна и често излишна епопея.

Първа консултация, втора консултация, и накрая излиза, че са налице най-малко две страшни заболявания. Може ли да има комерсиалност в медицината? Разбира се! Това днес е задължително. А възможно ли е да се постави лъжлива диагноза – заради по-скъпото лечение, заради престой в болница, както и поради некомпетентност на лекаря? Не е изключено!

Повечето гинеколози още на първия преглед решават, че е време да се направят поне половината от всички възможни анализи и изследвания. И, разбира се, докато тестовете се подготвят, ще е необходимо да се извърши кратък курс за възстановяване с помощта на скъпи имуностимуланти.

Когато резултатите от изследванията са готови, е възможно лекарят да ви уплаши до смърт и да назначи прием на доста скъпи лекарства. След един ужасяващ курс на лечение с антибиотици и различни витамини, състоянието не се подобрява, а портмонето е празно.

Излишно е да казваме, че ужасната диагноза рядко ще се потвърди след повторно изследване и консултация с друг специалист.

Това е сага, позната не само на жените, които посещават гинеколог. Подобно преживяване може да има всеки един от нас, без значение какъв лекар посещава. И не може да се отговори категорично къде комерсиализацията и поставянето на лъжливи диагнози е по-вероятно – в частна или в държавна болница.

Нека разгледаме, накратко, някои от най-вероятните лъжливи диагнози, които гинеколозите поставят

1. Избор на контрацепция

Противозачатъчно хапче се изписва след анализ на хормоналното състояние на жената.

Това не е задължително. Хормоналните тестове са скъпи. Ако една жена, като цяло, е здрава, ще бъде достатъчно само рутинно гинекологично изследване, ултразвук и елиминиране на противопоказанията. Хормоналните тестове не помагат да се посочи какъв тип контрацепция е най-подходящ за конкретната жена.

2. Силни препоръки за лечение на уреаплазмоза и микоплазмоза

Уреаплазмоза и микоплазмоза са бактерии, чието основно място на пребиваване е слизестата среда на гениталиите и пикочните пътища. Те могат да се наблюдават при напълно здрави хора, без да причиняват неприятни симптоми.

Уреаплазмоза и микоплазмоза се лекува само ако поне един от партньорите има клинични симптоми на заболяването (често и болезнено уриниране).

3. Откриване на HPV-вирус и сплашване за рак

Лекарят ви е убедил да направите скъпи тестове за скрити инфекции? И тогава сте били диагностицирани с HPV – човешки папилома вирус, с висок онкогенен риск? Не се паникьосвайте! В тази находка няма нищо ужасно. Не е задължително да се съгласите с предложеното агресивното лечение. В края на краищата, вероятността дадена жена да развие рак на шийката на матката е много ниска. Нито едно лекарство не може да потисне HPV-вируса. Само имунната система е способна на това.

4. Откриване на ерозия на шийката на матката и настояване за каутеризация

Ерозията на шийката на матката е любима диагноза, с която много гинеколози обичат да плашат жените. Но не всички дами разбират, че това състояние е абсолютно безопасно, и трябва да се лекува в два случая: ако след сексуален контакт има кървене, а също и в случай на обилна секреция без миризма. Често ерозията се лекува с не много скъпи лекарства, а понякога минава и от самосебе си.

5. Съмнителна диагноза – Gardnerella vaginalis (бактериална вагиноза)

На първо място трябва да се отбележи, че такова заболяване не съществува. Има бактериална вагиноза, която увеличава броя не само на условно патогенната градинарла, но и на други микроорганизми.

Gardnerella vaginalis може да присъства в човешкото тяло, без да предизвиква заболяване. За диагностициране на бактериална вагиноза, лекарят трябва да вземе предвид критериите на Амсел и Нюджент.

6. Гинекологът открива гъбички от рода Candida в намазката и диагностицира млечница

Наличието на гъбички от рода Candida в лигавичните гениталии е нормално. Следователно, откриването им не е причина за диагноза – млечница.

Основните симптоми на това заболяване са: неприятна миризма, постоянен сърбеж, който се усилва по време на полов акт или при душ, обриви по лигавиците на гениталните органи.

Жените, които страдат от чести рецидиви на млечница, трябва да бъдат подложени на допълнителен преглед, за да се изключат редица ендокринни заболявания.

7. Гинекологът настоява за отстраняване на малки ендометриални кисти

Не всички кисти задължително трябва да бъдат премахнати хирургично.

Неоплазмите, които не надвишават 2 сантиметра, се нуждаят само от системно наблюдение. При наличието на малки кисти е възможна дори успешна бременност.

8. Предписват ви едновременно няколко препарата

Необходимо е да бъдете нащрек, ако гинекологът изведнъж усърдно започне да предписва лекарства. Важно е да се разбере, че за лечение на гинекологични заболявания не са необходими имуномодулатори, витамини, хранителни добавки, хепатопротектори, както и средства за възстановяване на чревната флора и вагината.

Целесъобразността на такова лечение е много съмнителна. В съвременната медицина е възможно да се предскаже как две или три лекарства ще взаимодействат в човешкото тяло. Ако са повече, не е известно какъв ще бъде ефектът.

Също така, лекарите често предписват няколко мощни антибиотици за лечение на инфекции, въпреки че възпалението може да се лекува успешно с помощта на едно такова лекарство.

9. Гинекологът настоява за премахване на миома на матката

Често лекарите предлагат на своите пациенти да отстранят миома на матката единствено заради своя консерватизъм или професионална некомпетентност. Често те настояват и за пълно отстраняване на матката. Но такова решение може да бъде безразсъдно, защото тази болест може да се лекува успешно днес – чрез артериална емболизация.

Премахването на матката поради фиброиди е необходимо само в екстремни случаи: когато нейният размер е много голям и са налице новообразувания.

10. Лечение на аденомиоза без основателна причина

Често тази диагноза гинеколозите поставят на жените след рутинно изследване или ултразвук. В този случай, при пациентката може да не бъдат наблюдавани симптоми на заболяването: обилна и болезнена менструация с кръвни съсиреци и неприятни усещания по време на полов акт.

Диагнозата не означава, че трябва незабавно да започнете лечение. В повечето случаи аденомиозата изисква само превантивни мерки.

РЕДАКЦИОНЕН КОМЕНТАР

Тази статия не вменява отказ от медицинска помощ, но трябва да служи като напомняне, че е необходимо да се направи критична оценка на лечението, предписано от специалист.

Източник: online-diagnos.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *