Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Психосоматиката казва: Какво означава болката в горната част на гърба?

Според психосоматиката, ако промените начина на мислене, може да промените не само начина, по който се чувствате, ами и здравето си, като цяло


Медицината се развива всеобхватно. Лекарите все повече мислят за причините за заболяванията, вместо да манипулират (понякога напълно погрешно) само външните прояви. Във връзка с това, наскоро доби популярност една медицинска област, известна като психосоматична медицина.

Психосоматиката изследва влиянието на психологическите фактори върху появата и развитието на соматични (телесни) заболявания.
психосоматиката

Ето какво казва психосоматиката за появата на болките в гърба.

Защо боли гръба?

Тази част от тялото, която рядко можем да видим, е нашето „скривалище“. Зад гърба обичайно „скриваме“ чувства, желания и преживявания, които, по една или друга причина, са ни причинили страдание.

Гърбът служи като поддържаща рамка на целия организъм. Човек, който губи подкрепа в живота, започва да я чувства и с тялото. Такова лице се притеснява за бъдещето, търсейки стабилност в работата и семейството, както и подкрепа от приятелите, но без резултат. Този човек не се чувства уверен, че всичко ще бъде наред. Обикновено тази увереност се превръща в основа за напредък, като не позволява някакво временно объркване да овладее емоционалното състояние на човека. Последствията от загубата на подкрепа най-осезаемо се усеща с болките, които тормозят нашия гръб.

Какво означава болка в горната част на гърба?

Това се отнася до зоната от началото на раменете до края на плешките. Смята се, че болката в тази част на гърба се появява при хора, които се чувстват несигурни. Водещо при тях е чувството за собствената им незначителност и неспособност да се противопоставят на трудностите. Обстоятелствата, свързани с живота, се натрупват върху тях, и те навеждат рамене под товара на грижите.

Раменете слизат надолу и когато в нас има чувства и емоции, които крием, или не искаме да изразим.

Болката на това място (около задната част на слънчевия сплит) се усеща от хора, които не са реализирали себе си. Такива хора потискат желанията си, забравят за стремежите и отстъпват от целите си. Амбиция за тях е някаква чужда, непозната дума.

Хората, които са доволни от онова, което са направили с живота си, не се страхуват да издърпат раменете назад

Такива хора вървят изправени, брадичката сочи нагоре, погледът – право напред, а коремът е прибран.

Психосоматика на долната част на гърба

Долната част на гърба боли, когато се усеща болка в зоната от слънчевия сплит до опашката. Това е болката на онези, които се страхуват от настъпването на старостта. Често това чувство на безпокойство над неизбежното се появява след като децата са станали самостоятелни и са взели живота си в ръце. Човек започва да се чувства ненужен.

Ако имате болки в гърба след сън, не бързайте да обвинявате само лошата възглавница или стария матрак. Най-вероятно не умеете да се отпуснете дори и след като си легнете. Един вид – лягате си с проблемите. Освободете от всички тревоги и нека тялото придобие сила, която е необходима за решаване на проблемите на деня.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Работете върху психо-емоционалното си състояние. Но не забравяйте за физическата активност и упражненията за цялото тяло. Често човек, който започва да ходи на масаж или във фитнеса, забелязва подобрения не само в здравословното състояние, но се променя и начина му на мислене. В тялото всичко е взаимосвързано!

Ако сте имали болки в гърба и сте успели да се отървете от тях, споделете опита си. Пишете за това в коментарите. Полезната информация от статията споделете с приятелите си в социалните мрежи.

Източник: www.ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *