Използвайте домат срещу ошипяване

Нарязват се добре узрели домати в дълбок съд. Всяка вечер в продължение на 15 – 20 дни болният крак се кисне по 2 часа в доматите. Докато траят процедурите, доматите не се сменят. Изпълнява се през лятото.

При шиповете на врата се залепя листо от репей, предварително намазано с олио. Като изсьхне след 3-4 часа, се слага ново листо. Процедурата се прави денем, на слънце. Продължава 15-20 дни. Има голям лечебен ефект.

Диви кестени се настъргват на едро или се нарязват на кубчета и се слагат в тъмна бутилка или друг стъклен съд. Заливат се с чист спирт, докато се покрият. След 40 дни лековитата смес, съхранявана на тъмно, е готова за ползване. С напоено добре тампонче памук се натриват ошипените места всяка вечер преди лягане. За да имате от извлека за по дълго, от време на време кестените можете да доливате със спирт.

Смесват се по равни части стрита чубрица на прах – 20 г, 3 глави чесън, 3-4 лъжици газ за горене. Разбива се хубаво, докато стане на каша. Маже се възпаленото място, докато се изразходи цялото количество. Помага при ставни заболявания.

Шиповете можете да лекувате, като вечер или 2 пъти на дневно нагорещявате медна плоча, поставете я върху топла тухла и стъпвате отгоре, докато плочата изстине.

Чисто парче вълнен плат се поставя в нафта, изцежда се добре и се налага върху болното коляно. Отгоре се поставя найлон и се увива с вълнен шал. Прави се всяка вечер в продължение на седем дни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *