Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Алуминиевото фолио може да бъде изключително опасно, ако…

Алуминиевото фолио не е безопасно. Но това не означава, че не бива да се ползва изобщо. Това няма как да бъде избегнато. Не и в днешното забързано ежедневие

Алуминиевото фолио е навсякъде около нас. Под една или друга форма то присъства в нашия живот, за да го направи по-удобен, или за да ни спести време и пари. А защо не и за да ни излекува…

Ето няколко удачни и ефикасни приложения на алуминиевото фолио, за които сме писали по-рано:

1. При заболявания на черния дроб, миозит и болки в сърцето

2. Лечение на болни стави.

Днес в почти във всяка кухня можете да намерите ролка алуминиево фолио. Домакините намират десетки приложения на фолиото в ежедневието: от готвене и съхранение на храна до заточване на ножици.

Казват, че ако храната се приготви във фолио, ще стане много сочна, мека и вкусна, а продуктите ще запазят всички свои полезни свойства. Да разгледаме по-подробно дали това е така…

Фолиото е тънък метален лист, който съдържа между 92 и 99% чист алуминий. СЗО класифицира алуминия като неопасна субстанция.

Той не е канцерогенен, като живака, кадмия и оловото, но може да се натрупва в организма, причинявайки редица сериозни заболявания. Споровете за безопасността на алуминия продължават от десетилетия, но последните проучвания принуждават учените да алармират.

Оказва се, че дори малки количества алуминий са в състояние да преодолеят кръвно-мозъчната бариера и да се натрупват в тъканите на мозъка, костите и вътрешните органи, което е причина за много заболявания.

Най-често поради тази причина се появяват онкологични заболявания.

При повечето жени със злокачествени тумори на гърдите депозитите на този метал се намират в лимфните възли близо до млечните жлези

Установено е, че алуминият оказва неблагоприятно въздействие върху метаболизма, функционирането на нервната система, засяга възпроизводството и растежа на клетките. В някои проучвания, алуминият е свързан с мозъчни лезии, характерни за болестта на Алцхаймер (в косата на пациенти с деменция е открито повишено съдържание на алуминий).

Алуминият има способността да се натрупват в белите дробове, бъбреците, щитовидната жлеза и мозъка. Той провокира развитието на някои възпалителни заболявания. Освен това забавя растежа и развитието на клетките.

Преди време се произвеждаха домакински съдове от алуминий

Днес все още има домакинства в Източна Европа, които ползват алуминиеви съдове, а в Русия все още се произвеждат тенджери от алуминий. Производителите обработват алуминия по такъв начин, че когато е в контакт с храната, той не влиза в химически реакции с нея. За тази цел всички прибори за хранене, започвайки от лъжици и завършващи с тигани, не могат да бъдат окислени толкова лесно.

При приготвянето на храна в алуминиево фолио възниква съвсем различен проблем. Алуминиевото фолио е за еднократна употреба и върху него не може да се създаде инертен слой. Храните, приготвени във фолио, могат да съдържат алуминий шест пъти повече от безопасното дневно количество, определено от Световната здравна организация.

Особено тежко увреждане на фолиото се проявява, когато то е в контакт с гореща храна, при печене. В този случай е по-добре да се използва пергаментна хартия. Разбира се, тя не е толкова удобна, но е много по-безопасна. Ако не можете да се откажете от фолиото, преди това го увийте в пергамент.

Разбира се, не е възможно напълно да се премахне алуминия от нашето ежедневие, но можем да намалим въздействието на алуминия в тялото до минимум. За това трябва да следваме няколко правила.

1. Да не се купуват храни или напитки в алуминиеви опаковки (консерви, полуготови и готови храни в алуминиеви контейнери и други млечни продукти в пакет с вътрешен слой от алуминиево фолио).

2. Да не се приготвя храна в алуминиеви съдове за многократна употреба. Да, еднократните алуминиеви форми за кекс са много практични, но това не означава, че трябва да се ползват нон стоп.

3. Печенето в алуминиево фолио да е практика само веднъж на два-три месеца.

4. Откажете кафето от капсули. Не винаги практичното се оказва разумно.

Къде още има алуминий?

– Антиперспирантите – дезодорантите против изпотяване. Те съдържат голямо количество алуминий, който се абсорбира през порите на кожата! Не забравяйте, че всичко, което полагате на кожата си, попада вътре в тялото. Така малко по малко алуминият се трупа ва нашето тяло.

– Храни: сода, брашно, обикновена бяла готварска сол и почти всички готови пакетирани храни и готови ястия
Много продукти за грижа за кожата, шампоани, балсами, декоративна козметика.

Повечето лекарства, особено тези, които обещават да ви спасят от киселини. И също така в почти всички ваксини.

Не се паникьосвайте излишно. Бъдете разумни и информирани! И най-вече – имайте мярка във всичко, с което се храните.

Източник: happyandnatural.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *