ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да победим фобиите?

Представете си, че сте в състояние да преодолеете всичко, което предизвиква у вас страх. Обикновено натрапчивите страхове в определени ситуации се развиват постепенно. За да минават по-леко такива състояния, преставете си ситуация или лице пред, което изпитвате страх, само докато се сблъскате с тях в действителност. Например страховете от асансьори. Преди да влезете в нея си представете как се приближавате към нея в прекрасно настроение, без нищо да ви плаши. И тъй като въображаемите действия въобще не са страшни, представете си, че благополучно сте се добрали до вашия етаж. Когато можете да си представите всичко това, без да се изпотите от страх, вече може да почувствате как с удоволствие се движите нагоре към въображаем етаж. Чак до последния в една много висока сграда. Сега пристъпете към реалния асансьор запазвайки спокойствие и без да се напрягате. Викайте в съзнанието си позитивни образи. Отначало натиснете копчето на втория етаж. Не преувеличавайте успеха си преди да сте напълно спокойни. Вдигнете се още два етажа и така нататък. В края на краищата ще стигнете и до последния. А може би ще предпочетете някой да ви придружава в тези първи опити. В това няма нищо неудобно. Този метод може да се използва за постепенно преодоляване и на други фобии. Например страх от чакалнята на гарата, където се струпват много хора.

Премислете ситуацията. Полезно е непрекъснато да си напомняте , че страховете са неоснователни. Преди да влезете в асансьора се запитайте: “от какво се страхувам?”. Може би отговорът ще бъде:”страхувам се, че асансьорът ще се повреди”. Тогава си задайте след ващия въпрос:”Каква е вероятността да се повреди наистина? Той се движи нагоре-надолу съвършено сигурно”. Разумната оценка на риска ще ви помогне да отхвърлите страха.

Ограничете страховете си. Психолозите твърдят, че човешките страхове особено когато са натрапчиви и многобройни имат способността да се материализират. Повтарят го и гадателите и екстрасенсите-достатъчно е да дадете простор на въображението си и всички съмнения, тревоги и натрапчиви мисли ще добият плът и кръв, ще започнат по свой начин да се намесват активно в битието и да му влияят. Нашите прадеди са знаели това и успешно са използвали магията на словото и мисълта. Ако е трябвало по някаква причина да засегнат своя враг, те мислено му пожелавали беди, сипейки проклятия по негов адрес. За приятелите и близките са били добрите пожелания. Казват, че всичко това помагало. Следователно направете извод-гонете далеч страховете, съмненията и мъката, не допускайте и мисъл за тях ако не искате да се превърнат в реалност и да влязат в живота ви, превръщайки го в ад.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *