ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кери Гласман, диетолог: Печен лук при диабет, след инсулт и за лечение на рани

Днес ви предлагаме малко повече информация за това как консумацията на печен лук ще помогне на вашето здраве. Повече информация и начини за приготвянето му – в статията

печен лук
Печен лук – кой би предположил, че нещо толкова просто и вкусно може да бъде и полезно… Оказа се, че е точно така – печеният лук е 3 в 1, в полза на здравето!

Диетоложката Кери Гласман предлага на своите последователи и клиенти (сред които са някои от най-известните холивудски звезди) да превърнат консумацията на печен лук в навик и изтъква най-важните, доказани ползи от този специалитет.

Кери Гласман

Регистриран диетолог, експерт по здравословно готвене и често публикуван автор, Кери Гласман е любим експерт по здравословно хранене в Instagram.

Вероятно знаете какви са големите ползи за здравето от консумацията на зеленчуците в сурово състояние. Но има един продукт, който е по-полезен в печена форма, отколкото в суров. Не, не е картоф, и домат не е…

И тъй като вече знаете, че става дума за печения лук, няма да ви измъчваме със загадки. Суровият лук също е много ценен за организма. Повечето хора го избягват, заради неприятния послевкус в устата. Но след като извадите лука от фурната, лечебни му свойства се увеличават. И точно поради тази причина трябва да стане предпочитан за консумация!

Най-приятното е, че такова ястие е не само полезно, но и много вкусно. Как да приготвяме лука във фурната и какъв е неговия благоприятен ефект върху здравето – научете сега!

Как се приготвя печен лук?

Огромното предимство на печения лук преди суровия е, че има много интересен пикантен вкус и не оставя лоша миризма след себе си. Ето защо, без страх, можете да го хапнете по време на работа или преди среща. За да извлечете максимума от това необичайно ястие, трябва да го приготвите правилно.

Печете лука директно с люспите при температура от 100-150 градуса за 15-30 минути. За най-благоприятно въздействие върху здравето трябва да хапвате по половин глава лук със среден размер сутрин на празен стомах. Другата половина може да я консумирате 2-3 часа преди лягане. Можете да го използвате и като гарнитура за ястие с риба или месо. Оказва се, че това е много вкусна комбинация.

И сега нека разберем какви са полезните свойства на това вкусно ястие

ПОЛЕЗНИTE СВОЙСТВА НА ПЕЧЕНИЯ ЛУК

1. Печеният лук нормализира съдържанието на захар в кръвта. Препоръчва се за диабетици и за поддържане нормалното функциониране на тялото.

2. Често трябва да консумира печен лук всеки, който има проблеми с коагулацията на кръвта. След сърдечен удар или инсулт, лекарите препоръчват поне едно дневно хранене с печен лук. Той помага на съдовете да се почистват, облекчава състоянието при атеросклеротични плаки.

3. Печеният лук помага да се нормализира кръвното налягане. Освен това се препоръчва за консумация от хората, които често страдат от мигренозни пристъпи.

4. Термично обработения лук може не само да се яде, но и да се ползва като мехлем за рани. Той ускорява процеса на изцеление на тъканите.

5. Компресите от печен лук имат добър антибактериален ефект. Те могат да се използват за лечение на хемороиди, под контрола на лекар, разбира се.

При редовно използване печен лук може да се подобри състоянието при много заболявания. Освен това този вкусен деликатес и има превантивен ефект.

Споделете свойствата на това лечебно ястие с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: nutritiouslife.com. www.instagram.com/nutritiouslifeofficial/

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Кери Гласман, диетолог: Печен лук при диабет, след инсулт и за лечение на рани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *