Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ерин Палински – Уейд: Половин авокадо на ден прави чудеса за женското здраве!

Диетоложката Ерин Палински – Уейд обяснява подробно защо всяка жена трябва да изяжда поне по половин авокадо всеки ден

авокадо

Едва ли има жена, която да не е добавяла авокадо към салатата си. Но, да си признаем честно – колко често се случва това? Не достатъчно, би отговорила диетоложката Ерин Палински – Уейд.

Защо авокадото трябва да се превърне в задължителен плод на всяка жена? Прочетете в следващите редове, запомнете и приложете на практика онова, което сега ще научите от тази интересна статия.

Ерин Палински – Уейд

Авокадото е известно още и като „алигаторска куша“. Това е заради цвета и леко грубата кора, която има. Между другото, авокадото е плод, а не зеленчук. Друга особеност на този плод е, че плодовете му могат да се развият, дори и след като вече са отстранени от дървото.

Мекото и сочно авокадо се оценява в цял свят заради полезните свойства, които има. А те никак не са малко. Авокадото насърчава загубата на тегло и чисти излишния холестерол от кръвта. Този екзотичен плод подобрява паметта и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Но той е особено полезен за жените.

ЕТО КАК АВОКАДОТО ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНИТЕ!

1. Очевидното сходството на авокадото с матката изобщо не е случайно. То помага на жените да запазят репродуктивните си способности и намалява риска от цервикална дисплазия.

2. Авокадото е много полезно за жените по време на бременност. Фолиевата киселина (или витамин В9), съдържаща се в плодовете в големи количества, е отговорна за растежа на жива тъкан. Затова авокадото е абсолютно необходимо по време на образуването на ембриона за предотвратяване на вродени малформации.

3. Благодарение на полиненаситените мастни киселини концентрира паметта

4. Калият, съдържащ се в авокадото, насърчава правилното функциониране на сърцето, нормализира метаболизма на вода и сол в организма и увеличава устойчивостта към стрес.

5. Олеиновата киселина в състава на авокадото разлага излишъка на холестерол в кръвта и предотвратява появата на „плаки“ в съдовете.

6. Полезният минерал мед, който е част от авокадото, предотвратява появата на анемия. Това е така, защото витамин В2 (рибофлавин) участва в образуването на червени кръвни клетки.

7. Авокадо, добавено към салатата ще помогне за усвояването на каротеноидите в състава на плодовете и зеленчуците, които са необходими за здрави кости, зъби и коса. Действието на фосфора в състава на авокадо също е насочено.

8. От древни времена, авокадо се счита за прекрасен афродизиак, който подобрява потентността на мъжете и дава допълнително желание на жените.

9. Ползите от авокадото за жените не се ограничават до храненето. Този плод е идеален за създаване на подмладяващи маски. Тайната е в наситеността му с витамин А, който помага на тялото да формира нови клетки и да поддържа младостта на кожата. Изобщо няма да сгрешим, ако кажем, че авокадото е специално създадено, за да даде здраве и красота на жените.

10. Маслото от авокадо овлажнява и предпазва кожата от изсушаване.

11. Повишава нивото на локален имунитет, предпазва кожата от ултравиолетова радиация и други вредни фактори.

12. Стимулира обмяната на кислород и кръвообращението в кожата.

 

13. Предотвратява образуването на пигментни петна по време на бременност и менопауза.

14. Въпреки високото съдържание на калории и съдържанието на мазнини, авокадото се счита за диетичен продукт. Мазнините, съдържащи се в него са мононенаситени. Този вид мазнини допринасят за отслабването, тъй като намаляват нивото на лошия холестерол и ускоряват метаболизма.

15. Авокадото съдържа естествената аминокиселина L-карнитин, която подпомага изгарянето на мазнините и увеличава интензивността на метаболизма в организма.

Използването на авокадо за здравето на жените е неоспоримо. Жените го обичат, защото подобряват състоянието на косата, ноктите и кожата, и е подходящо за самостоятелно приготвяне на лечебни маски.

Източник: woman.ru

Генотрон срещу рак
Генотрон срещу рак – концентрирана формула с корени от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *