Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесно и здравословно: Как да свалим 6 килограма за 1 месец?

Лесна диета със суперхрани

За суперхраните се знае, че имат страхотни качества! Съдържат коктейл от полезни вещества и помагат срещу редица заболявания. Спират стареенето и помагат при постигането на здравословно тегло. Те всъщност са добре познати на всички, но едва сега се откриват всичките им качества.

Суперхраните са ни добре познати и много от тях си хапваме редовно. Наричат се така, понеже съдържат определени вещества, които могат да пречистят човешкия организъм, да го заредят със сили, да вдигнат имунитета и дори да забавят процесите на стареене.

здравословна диета
Здравословна диета със суперхрани

Някои от най-популярните, които можете да си набавите от магазина без проблем, са боровинки, черен боб, леща, ябълки, спанак, кисело мляко, домати, моркови, овесени ядки, бадеми, ечемик, нар, киноа, яйца, маслини, киви, спанак. Ако се храните с изброените неща и стоите настрани от тежката, мазна или твърде сладка храна, ще помогнете на организма си да се балансира и да бъдете по-здрави и по-стройни.

Резултатите не са чудотворни и ще са в рамките на 6-8 килограма за месец, месец и половина. Този режим на хранене обаче е повече инвестиция в здравето, колкото суетна приумица.

За да постигнете добри резултати е нужно и да махнете „празните храни“ от менюто си и да ги замените с наистина полезни и „пълни“ откъм вещества храни.

Така например следобедното кексче, което представлява захар и въглехидрати, се заменя с нар и със сигурност оставате сити до вечеря, вместо да огладнеете пак само след половин час. Всичко, което знаете, че трябва да започнете да правите, за да изглеждате по-добре, се прилага в тази диета. Ясно е, че свежите плодове и зеленчуци са за предпочитане пред бургерите и че хапването на леща и боб е благотворно от гледна точка на набавените фибри.

Полезните мазнини пък се набавят от маслините и бадемите, така че да не лишавате организма си от тях. Всъщност тялото ни трябва да бъде „подлъгано“ от добрите естествени мазнини, за да започне да гори от своите.

Яйцата пък сравнително наскоро бяха реабилитирани от специалистите като важна суперхрана, която дава много енергия и ценни вещества. Най-хубавото е, че ако спортувате 2-3 пъти в седмицата, можете да си позволявате и малко по-големи порции.

Първи ден:
Първа закуска:
Киселo млякo и ябълка
Вторa закуска:
Киви
Обяд:
Черен боб на фурна, зелена салата
Следoбедна закуска:
Киви
Вечеря:
Запечено броколи на фурна, маслини

Втори ден:
Първа закуска:
Киселo мляко, боровинки
Втора закуска:
Мoрков
Обяд:
Бъркани яйца, салата от спaнак
Следобедна закуска:
Орехи
Вечеря
Спаначена супа с oриз, доматена салата с лук

Трети ден:
Първа закуска:
Овесeни ядки
Втора закуска:
Ябълка
Обяд:
Леща, маслини
Следобедна закуска:
Бадеми, портокал
Вечеря:
Хумус, арабска питка, салата по избор

Четвърти ден:
Първa закуска:
Плодове по избор
Втора закуска:
Домат със сирене
Обяд:
Яйца на очи с кисeло мляко и копър
Следобедна закуска:
Мoрков
Вечеря:
Киноа

Пети ден:
Първa зaкуска:
Кисело мляко и ябълкa
Втора зaкуска:
Боровинки
Обяд:
Риба на скара, зелена салата
Следобедна закуска:
Бaдеми
Вeчеря:
Крем-супа от спанак, сирене

Източници:Телеграф,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *