Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какво означава появата на бръчките на лицето, според китайската медицина

Бръчките не се появяват случайно. Бръчките по лицето носят специфична информация, според китайската народна медицина. Вижте каква е тя!

бръчките

Смята се, че ранните бръчки на лицето се проявяват поради активни изражения на лицето или специфични метеорологични условия. Това е вярно, ако говорим за мимическите бръчки, чието появяване, за съжаление, е неизбежно. Но с по-дълбоките бръчки ситуацията е малко по-различна.

Китайските лекари твърдят, че появата на дълбоки бръчки на определени места може да бъде знак за болести на вътрешните органи. Днес ще ви помогнем и ще ви кажем как да разчетете „картата на бръчките“ и какво има да ви казва тя.

Появата на бръчките и болести на вътрешните органи

Древните източни лекари, които са познавали добре китайската медицина смятат, че бръчките, които се появяват на определени места, отразяват енергийния дефицит в някои части на тялото. Според тях всичко в тялото е взаимосвързано, и лицето ни напълно отразява състоянието на вътрешните органи.

Кожата в китайската медицина се счита за мястото, върху което са разположени меридианите, които са важни при акупунктурата. С помощта на тази техника вътрешните органи са изложени на обработката, с помощта на кожата. Обратно, лечението на отделни органи помага да се предотвратят бръчките. Така че нека да разберем как да се отървете от бръчките и какви са причините за появата им.

Бръчки по челото

Бръчките на челото могат да се появят при тези, които страдат от главоболие. Дълбочината на бръчките може да ви разкаже за честотата на пристъпите на мигрената. Преходните бръчки показват слаба нервна система, тенденция към невроза и депресия.

Вертикалните бръчки над носа показват проблеми със стомаха. Ако тези бръчки са изместени наляво – това е сигнал за проблеми със далака, а ако са надясно – с черния дроб или жлъчния мехур. Заради тези заболявания си струва да се направи консултация с лекар.

При хората, които страдат от цервикална остеохондроза, може да се появи напречна бръчка. Хоризонталните бръчки по носа над носа показват проблеми с гръбначния стълб.

Бръчки около очите

Ако имате торбички под очите – това може да е признак на проблеми с бъбреците. А малките бръчки под очите сигнализират за липса на витамини или постоянно безсъние. Ако решите проблемите със съня – можете да се отървете от бръчките.

Така наречените бръчки „пачи крак“  говорят за проблеми със стомаха или жлъчния мехур. Но също така могат да възникнат при хора, страдащи от миопия, поради навика на честно примигване.

Ако бръчките под очите повтарят формата на очната кухина – налице е проблем с пикочния мехур.

Бръчки около устата

Ако имате назолабиални бръчки, които продължават до самите ъгли на устата, тогава най-вероятно имате проблеми със стомашно-чревния тракт. Ако бръчките започват от ъглите на устата и се насочват надолу, трябва да се внимава за панкреаса.

Бръчки по бузите

Появата на бръчки по бузите говорят за проблеми с кръвообращението и хипертонията. Ако има бръчки по скулите, струва си да проверите белите дробове.

Бръчки около шията

Дълбоките бръчки на шията могат да бъдат признак на проблеми с метаболизма.

Както можете да видите, различните бръчки по лицето могат да разкажат много за състоянието на тялото, като цяло. Според китайските лекари, ако откриете тези бръчки във времето и излекувате подходящия орган, можете да изгладите кожата. Малко вероятно е бръчките да изчезнат напълно, но защо да не опитате?

Всичко, с което такова лечение не може да се справи, може да бъде коригирано благодарение на модерните козметични средства.

Източник: www.estet-portal.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *