ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХЕРБАФЛУ СЕПТОСОЛ / HERBAFLU SEPTOSOL

Съдържа  екстракт от ехинацея, етерични масла от мента, евкалипт, мащерка, лимон, босилек, хвойна, джинджифил, цинков оксид и метиленово синьо (метилтиониниев хлорид), сорбитол, манитол, ацесулфам калий, натриев захарин, микрокристална целулоза, прежелатинизирано нишесте, магнезиев стеарат, талк, стеаринова и малова киселина

Предназначение

септосолСЕПТОСОЛ под формата на двуслойни пресовани таблетки за смучене на Хербафлу: това е билков продукт със синергично действие, основано на ефекта от ехинацея и комплекс етерични масла. Действието на продукта подобрява средата в устната кухина и гърлото, като упражнява антисептичен, антибактериален и обезболяващ ефект.

Базовата съставка – екстракт от надземните части на ехинацея, действа противовъзпалително на горните дихателни пътища, изчиства лигавиците и стабилизира имунната система. Ментовото масло нормализира съкращенията на гладките мускулни влакна в хода на дихателните пътища, улеснява дишането, затопля и успокоява. Евкалиптовото масло подпомага отделянето на секретите, затормозяващи дишането, разширява локалните кръвоносни съдове и също подпомага дишането. Билковите масла от босилек, хвойна и джинджифил изчистват устната кухина и гърлото от патогенни микроорганизми. Присъствието им в таблетките СЕПТОСОЛ играе ролята на адоптоген; те съдействат за мобилизацията на имунната система и противодействието й срещу вредните въздействия на външната среда.

Цинковият окис има противовъзпалителен ефект и осигурява антиоксидантната защита на  дихателните пътища. Защитните функции на продукта се подсилват от компонента метиленово синьо, който успешно обеззаразява и е добър вариант за детокс.

Как се приема

Таблетките СЕПТОСОЛ трябва да се държат в устата до пълното им разтваряне; не се дъвчат, не се поглъщат цели.

Дозата за възрастни е три пъти дневно по една таблетка в продължение на три до пет дни. Продуктът е подходящ и за деца над 6-годишна възраст, които могат да приемат два пъти дневно по една таблетка, по преценка на педиатъра до три пъти.

Ако терапията със СЕПТОСОЛ не даде резултати до пет дни след първия прием, по-нататъшното лечение трябва да се преосмисли и да се търси друг вариант.

Надхвърлянето на определената стандартна доза не се препоръчва, възможно е при по-интензивен прием да се получат стомашно-чревни проблеми и диария.

Възможни нежелани ефекти

Терапията със СЕПТОСОЛ може да причини алергични реакции – оток на гърлото, затруднено дишане и преглъщане, кожни реакции – сърбеж, обриви. Дори да са в слаба форма, тези симптоми изискват консултация с лекуващия и при необходимост – адекватни медицински мерки.

Възможно е приемът на билковите таблетки да провокира стомашен дискомфорт и разстройство.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СЕПТОСОЛ не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Продуктът не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Бременни и кърмачки се консултират предварително за безопасната употреба на СЕПТОСОЛ.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на СЕПТОСОЛ, които са с опасни последици за здравето на пациента. Въпреки това паралелната употреба с какъвто и да е лекарствен продукт трябва да се анализира внимателно.

______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *