Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 факта за кръвната група, които са от жизненоважно значение

Кръвната група е определена комбинация от характеристиките на червените кръвни клетки, която се предава на нас от родителите

кръвната група

Кръвната група не се променя по време на живота и играе много важна роля за организма. Както се оказа, кръвната група е от ключово значение не само в медицински план, но и при определянето характера на човека.

Например, в Япония има специална система – „ketsu-eki-gata“, която предполага, че кръвната група действително определя характера на човека. И ако ние обичайно задаваме въпроси от рода на: „Коя зодия си?“, японците питат направо: „Коя кръвна група си?“. Явно има нещо много сериозно в това коя е нашата кръвна група.

Характеристики на кръвните групи

1. Хранене според кръвната група

Засега си струва да започнем с храната, защото от нея, до голяма степен, зависи нашето здраве. За всяка кръвна група има набор от продукти, които трябва да бъдат изключени от диетата, както и такива, които трябва да се добавят. Диетолозите дори предлагат диета за кръвната група .

За нулева кръвна група най-полезните продукти са месото, рибата и зеленчуците. Но в същото време си струва да се откажете от млечните продукти. Необходимо е да се избягва преяждането и преработената храна.

Ако имате кръвна група А, най-добрият избор за вас ще бъдат вегетарианските ястия, риба, пилешко месо и кисело мляко. Необходимо е да се изключат пикантни храни, боб и кафе.

Притежателите на кръвна група В трябва да добавят към диетата си млечни продукти, риба, агнешко, зеленчуци и чай. Но от алкохол и продукти с консерванти е по-добре да откажете.

Ако сте притежател на една от най-редките кръвни групи – АВ, трябва да се откажете от тежката храна, която отнема енергия и да я замени с екологични продукти.

2. Тип личност, според кръвната група

Съществува теория, според която кръвната група влияе върху темперамента на човека и характеристиките на неговата личност. Нека да разберем дали това е така.

Нулева кръвна група – тези хора са силни по дух. Те са внимателни, решителни и притежават невероятно самочувствие. Те са родени лидери, искат да бъдат разбрани от половин дума и незабавно да се изпълнява онова, което кажат. За тях е трудно да бъдат критикувани. Те са целенасочени и винаги постигат това, което искат.

Кръвна група А – много отворени и общителни хора. Те са лесни за приспособяване към всяка ситуация, не се страхуват от промените. В същото време са уязвими и страдат от честа смяна на настроенията.

Кръвна група В – оптимистични и приятелски личности. Тези хора обожават приключенията, не се интересуват от комфорта. Те обичат промяната, новите запознанства и новите места. Тяхната енергия е толкова много, че с право можем да им завидим. Но те не обичат да се обвързват плътно с други хора, предпочитайки свободата и независимостта.

Кръвна група АВ – свободно мислещи индивиди. Те се отличават с нежен характер и открит ум. Такива хора винаги са готови да слушат и разбират, те са прекрасни приятели. И те, също така, много обичат да се хвалят, че имат същия кръвен тип като Исус, въпреки че това не е доказано.

Кръвни групи и реакция към стреса

Стресови ситуации се случват на всеки от нас, но ние реагираме на тях по различни начини. Причината за това може да бъде и нашата кръвна група.

Хората с нулева кръвна група са хора на крайностите. Има такива, които изпитват изблици на гняв, трудни за контрол. Но има хора от нулевата кръвна група, които са дефиниция на спокойствието и хладната мисъл. За да възстановят баланса на емоциите и равновесието, трябва да си представят нещо успокояващо. За контрола на чувствата си много ще им помогне и медитацията.

Притежателите на кръвна група А са доста уязвими. Те се нуждаят от много време, за да се възстановят от стреса.

Тези, които имат кръвна група В, са спокойни и балансирани хора. Понякога те могат да загубят контрол над емоциите си, но сравнително бързо им минава.

Най-упоритите хора са собственици на кръвна група АВ. Освен упорити, те умеят много добре да се контролират. Така че, колкото и да ги ядосате, те ще избухнат във ваше отсъствие, но не и по време на самия спор.

4. Резус фактор

Кръвта се състои от клетки, на повърхността на които може да има белтък (антиген) – това е така наречения Rh фактор. Ако има такъв протеин, тогава кръвта е Rh-положителна, ако не – Rh-отрицателна. В 80% от населението на света този протеин присъства.

Важно е да знаете вашия Rh-фактор, защото има една важна особеност: при кръвопреливане с Rh положителен или по време на бременност, когато плода има Rh-отрицателен, клетките на организма могат да атакуват чуждия протеин.

5. Съвместимост по кръвна група

Съвместимостта играе важна роля при трансфузията, тъй като комбинацията от антитела и антигени е различна за всеки отделен човек.

Нулева кръвна група с положителен Rh фактор може да бъде трансфузирана към всички групи с положителен резус.

Нулева отрицателна е универсална и отговаря на всички. Донор на кръв за човек с нулева положителна може да бъде друг с нулева положителна или отрицателна. Но, ако е нулева отрицателна, той може да приеме кръв само с аналогични показатели.

Хора с А+ могат да дават кръв на такива, които също са А+, както и на такива, които АВ+.

Онези, които са А- могат да даряват кръв на хора с кръвни групи А и АВ, без значение дали са с положителен или отрицателно Rh.

На А+ кръв могат да дарят хора с кръвна група нулева положителна или отрицателна, както и такива, които също са А+. Същото е и при отрицателно Rh.

При хора с кръвна група В донорството и приемането на кръв е същото, като при тези от кръвна група А.

Ако пациентът има АВ положителна кръвна група, той може да бъде трансфузиран само с подобна група.

Кръвта на АВ- може да бъде пренесена на хора с кръвна група АВ и от двата двата резус-фактора. Донор на АВ+ могат да бъдат всичките четири групи с всякакъв резус, а за отрицателните АВ – всички кръвни групи с отрицателен резус-фактор.

И понеже подобна информация се помни трудно, ето и нагледно как стои въпроса с трансфузирането на кръвта.

Кръвната група, както се оказа, е много повече от медицински показател. Невъзможно е да се каже с абсолютна сигурност, че кръвната група наистина засяга характерните черти на човек или неговото поведение в тази или онази ситуация. При подобни казуси винаги има едно: Но защо не?

Източник: www.ladyvenus.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *